banner

Boligsøgning


Bolig i Odense

Hvis du står overfor at skulle flytte til Odense fra en anden by eller måske blot flytte hjemmefra, er der mange gode områder i Odense, som du kan slå dig ned i. Byen har et velfungerende cykelstisystem samt et godt bybusnet, hvilket betyder, at du vil have god mulighed for at komme fra dit hjem og til dit uddannelsessted, uanset om du bor i centrum af byen, i udkanten af byen eller et sted midt imellem. 

På den Fælles opnotering af ungdoms-/ kollegieboliger i Odense, som er et samarbejde mellem de 6 største boligselskaber i byen, kan du finde en oversigt over kollegier og ungdomsboliger i Odense. Tilsammen råder boligselskaberne over boliger i de fleste områder af byen. På siden har du blandt andet mulighed for at søge efter boliger, udfylde ansøgningsskema og læse om regler vedrørende din ansøgning. 

Er du mellem 18 og 30 år, og påbegynder en uddannelse i Odense men er bosiddende udenfor Odense Kommune, er du omfattet af "tag-over-hovedet-garantien".

Bolig i Vejle

I Vejle har du mange muligheder for at finde en studiebolig, billig lejlighed eller et klubværelse, hvis du i forbindelse med studiestart skal flytte hjemmefra, eller hvis du kommer udenbys fra, og skal flytte til byen i forbindelse med opstart af din uddannelse.

På Boulevarden, hvor Erhvervsakademiet Lillebælts afdeling ligger, findes der to kollegier, så du kan bo i umiddelbar nærhed af skolen, ligesom der rundt om i byen indenfor cykel- og gåafstand af skolen findes mange boliger, som udlejes af byens boligforeninger. Derudover har du selvfølgelig muligheden for at leje bolig hos private udlejere. Herunder finder du en adresseliste over nogle af de boligforeninger, hvor du kan leje studieboliger i Vejle.

På disse sider kan du se, hvor du kan finde frem til ungdomsboliger i Vejle:

 

Bliv klogere på Lejeloven

Der er mange ting at holde styr på, når man skal til at leje bolig. 

Hvad skal der f.eks. stå i en lejekontrakt, og hvordan er man sikker på, at huslejen ikke er sat for højt? Læs mere om dine rettigheder og forpligtelser på lejeloven.dk.