banner

Proces-, laboratorie- og fødevareteknologi


Retning fødevareteknologi

Du kan blive fremtidens designer af sunde og velsmagende fødevarer til såvel det nationale som internationale marked eller måske den, der på samfundets vegne sikrer og kontrollerer en høj standard inden for fødevaresikkerhed og -kvalitet.

Studiet omhandler emner som: fødevareproduktion, fødevaresikkerhed, fødevarelovgivning, fødevarekvalitet og produktudvikling.

Hvem henvender uddannelsen sig til?

Adgang til uddannelsen har bl.a. køkkenassistenter, ernæringsassistenter, kokke, industrislagtere, detailslagtere, bagere og studenter. 

En fødevareteknolog er oftest ansat indenfor fødevareindustrien eller fødevarekontrollen og arbejder med:

  • Fremstilling af fødevarer
  • Kontrol af råvarer og produkter
  • Sikkerhed, HACCP og egenkontrol
  • Fødevarestander
  • Kvalitet og sikkerhed
  • Udvikling og recepttilpasning
  • Salg og teknisk support af hjælpestoffer.

Fag og eksamen

Du har mulighed for at bygge din uddannelse fleksibelt op alt efter, om du ønsker en fuld akademiuddannelse eller blot vil tage nogle enkelte fag. For at blive akademiuddannet skal du tage fag svarende til 60 ECTS point. 

Titel

Da.: Akademiuddannelse (AU) i laboratorie- og bioteknologi med retning fødevareteknologi
Eng.: Academy Profession (AP) Degree in Technology in Laboratory Engineering and Biotechnology, with specialization in Foodtechnology.