banner

Iværksætteri i praksis

Læs mere om uddannelsen

Drømmer du om et liv som selvstændig? Så er dette kursus det helt rigtige valg for dig. Her bliver du klædt på, så du har det bedste grundlag for at starte din egen virksomhed. Vi omsætter ord og tanker til handling!
Fagmodulet Iværksætteri i praksis giver dig beslutningsgrundlag for etableringen af din egen virksomhed. Du bliver desuden bekendt med udviklingen af en forretningsplan. På faget bliver du blandt andet introduceret for emner såsom iværksætteri og innovation, forretningsideen og produktet, idéudvikling og kreativ tænkning, immaterialret, moms og skatteforhold, finansiering og økonomi, salg og kundeforståelse, og markedsføring.


Du får på faget kompetencer til selvstændigt at kunne etablere og drive egen virksomhed, og du bliver i stand til at skelne mellem og vælge relevante forretningskoncepter for fremtidig vækst.

Der arbejdes med ideer, muligheder og konstruktiv feedback. Der træffes beslutninger, udarbejdes planer og jongleres med tal. Alt sammen med udgangspunkt i din drømmevirksomhed.

Vi guider dig igennem alle de elementer som din forretningsplan skal indeholde, og sørger for, at din ide bliver foldet helt ud, så du er tæt på at være klar til at gå i markedet, når uddannelsesforløbet er slut.

Indhold

Vi har i samarbejde med Trekantomraadet, Hedensted Kommune og BusinessHorsens udviklet et forløb for iværksættere, se indholdet på de enkelte dage i nedestående videoer.

Praktisk information

Dag 1

Dag 2

Dag 3

Dag 4

Dag 5

Dag 6

Dag 7

FAQ

Hvad er adgangskravene for at kunne tage en akademiuddannelse?

Adgangskrav til akademiuddannelsen er:

 • relevant erhvervsuddannelse (EUD), eller
 • relevant grunduddannelse for voksne (GVU), eller
 • gymnasial uddannelse (HHX, STX, HTX og HF)

Desuden mindst 2 års relevant erhvervserfaring

 • efter gennemført adgangsgivende uddannelse
 • kan dog opnås sideløbende med adgangsgivende relevant erhvervsuddannelse (EUD).

Herudover optager vi ansøgere, der efter en individuel kompetencevurdering vurderes at have realkompetencer, der svarer til adgangskravene.

Er du i tvivl om, hvorvidt du opfylder adgangsbetingelserne, er du velkommen til at kontakte vores vejledere på telefon 65 43 48 99 eller efteruddannelse@eal.dk.

Hvad koster det at tage en akademiuddannelse?

Priserne på de enkelte moduler varierer alt efter om undervisningen er planlagt som dag- eller aftenundervisning. Du kan under holdstarterne se prisen på de enkelte moduler.

Hvornår bliver der opkrævet?
Opkrævning for forløbet sker omkring kursusstart. Vi opkræver altid først, når vi med sikkerhed ved, at holdet bliver oprettet.
Kan jeg søge om SU til efteruddannelse?
Nej, deltidsuddannelse er ikke SU-berettiget. 
Hvordan søger jeg SVU?
I visse tilfælde er det muligt at få SVU (Statens Voksen Uddannelsesstøtte). Hvis du for eksempel sammensætter forskellige deltidskurser så de tilsammen udgør fuldtid, kan du søge om SVU.
Jeg har brug for vejledning, hvem skal jeg kontakte?
Her på siden fremgår det, hvem der er hhv. vejleder og studiesekretær for fagmodulet. Har du spørgsmål angående overordnede ting omkring uddannelsen - f.eks. indhold, valg af fagmoduler, meritter mv., skal du kontakte vejlederen. Har du spørgsmål om de praktiske ting omkring din opstart og studietid, såsom hvornår du kan starte, tilmelding eller eksamen, så skal du kontakte studiesekretæren.
Hvor lang tid tager en akademiuddannelse?
En akademiuddannelse varer typisk tre år, hvis du er studerende på deltid, men du kan også afvikle en akademiuddannelse på et år på fuld tid. Du vælger selv i hvilket tempo, du vil tage en akademiuddannelse, ligesom du også selv vælger, hvor mange moduler du vil følge per semester. Dog skal uddannelsen være afsluttet senest 6 år efter, du har begyndt dit første modul.
Kan jeg få merit på min efteruddannelse?

Du kan få merit på din efteruddannelse, hvis du opfylder disse krav

 • det fagmodul, der skal sammenlignes, skal være på samme uddannelsesniveau eller højere
 • det fagmodul, der skal sammenlignes, skal som min. have samme arbejdspres (måles i ECTS-point)
 • det fagmodul, der skal sammenlignes skal have samme læringsmål (beskrivelsen af viden, færdigheder og kompetencer)
 • det fagmodul, der skal sammenlignes, skal have en aktualitet (typisk være læst inden for en periode på 6 år)

Er du i tvivl, så skal du kontakte en vejleder.

Kan jeg nogle steder se, hvilke fagmoduler jeg skal læse for at få en given akademi- eller diplomuddannelse?

Opbygningen af uddannelserne finder du på uddannelsens forside - se eksempelvis denne side. Du kan også downloade studieordningen, som du også finder på uddannelsens forside under 'Download'.

Og så er du naturligvis altid velkommen til at kontakte en vejleder ved tvivlsspørgsmål.

Skal man tage en hel uddannelse?
Nej, man behøver ikke at tage en hel uddannelse. Dine behov og ønsker bestemmer, hvordan dit uddannelsesforløb skal se ud. Du kan tage en hel uddannelse, eller du kan følge fagene som enkeltstående kurser.
Hvor længe må jeg være om at tage en akademiuddannelse?
Du vælger selv, i hvilket tempo du vil tage en uddannelse, herunder hvor mange moduler du følger per semester. Dog skal uddannelsen være afsluttet senest 6 år efter, du har begyndt dit første modul.
Hvad er forskellen på dagshold, 6 ugers og aftenhold?

Dagshold er typisk tilrettelagt, så man passer sit job samtidig. Det betyder, at man både bruger arbejdstid og fritid på at uddanne sig. Fordelen ved det er, at man ikke på noget tidspunkt mister kontakten til sine kolleger og sit fag, og at man samtidig får tid til familien.

6 ugers-hold er mere intensiv, da det sigter mod ledige og jobsøgende. Der ligger i gennemsnit 2 undervisningsdage om ugen de første 5 uger og en eksamen i 6. uge. Arbejdspresset svarer til 37 timer pr. uge inkl. undervisning, eksamen og forberedelse.

Aftenhold planlægges så størstedelen af aktiviteten er uden for normal arbejdstid.

Hvordan gør jeg, når jeg er ledig og har ret til uddannelse under ledighed?
Når du har tilmeldt dig et fag på vores hjemmeside, gennemgår sekretæren din tilmelding. Når dette er sket, får du automatisk en mail med blanket AR237 – Ansøgning om og bekræftelse af ret til optagelse på jobrettet uddannelse for ledige dagpengemodtagere. Hvis det ønskede fag ikke fremgår af den landsdækkende positiv liste, så du kan få det igennem 6-ugers jobrettet uddannelse, vil sekretæren ligeledes kontakte dig på mail vedrørende det videre forløb.
Er min tilmelding bindende, hvis jeg kommer i arbejde?
Du kan til en hver tid melde fra, hvis du kommer i arbejde. Dit jobcenter vil først blive opkrævet, hvis du er påbegyndt fagmodulet.
Hvornår er tilmeldingsfristen?
Tilmeldingsfristen er den dato, hvor vi begynder at vurdere, om holdet bliver oprettet. Det er derfor en god idé at tilmelde sig i god tid. Hvis holdet du ønsker at tilmelde dig, bliver oprettet, kan du tilmelde dig helt frem til opstart. Vurdering af, om holdet bliver oprettet, sker 14 dage før kursusstart.
Hvornår vil jeg få flere informationer om forløbet?
Du vil høre fra os omkring 14 dage før kursusstart, om holdet bliver oprettet. Du vil enten blive kontaktet telefonisk eller pr. e-mail.
Hvor længe før kan jeg framelde mig et fagmodul?
Du kan framelde dig helt frem til kursusstart uden opkrævning. Hvis du melder fra efter opstart, er det med fuld deltagerbetaling.
Hvor kan jeg få et samlet overblik over alle fagmoduler?
Du finder en samlet oversigt over vores samlede udbud i vores udbudsliste.
Hvorfor er der nogle fagmoduler her på siden, hvor jeg ikke har mulighed for at tilmelde mig?
Nogle fagmoduler har vi endnu ikke fastsat en holdstart, men alt efter interessen, opretter vi fagmodulet. Så er du interesseret i fagmodulet, er du velkommen til at skrive dig op til at få besked, når vi har planlagt en holdstart.
Hvad betyder ECTS?
ECTS står for European Credit Transfer Accumulation System og er en betegnelse for studiers tidsmæssige omfang. Ifølge de fælles-europæiske aftaler udgør 1 ECTS-point 27,5 arbejdstimer. Det vil sige, at et kompetencegivende kursus med 5 ECTS-point udgør i alt 137,5 arbejdstimer inkl. undervisning, eksamen og forberedelse. 60 ECTS-point svarer til 1 årsværk, dvs. 1 års fuldtidsstudier.
Kan jeg parkere på Rugårdsvej 286?
Ja, det kan du godt. Det er gratis og kræver ingen registrering.
Kan jeg bestille en kopi af min faktura?
Ja, du kan bestille en kopi hos studiesekretærene. En kopi af din faktura koster kr. 150,- i administrationsgebyr. Husk derfor at gemme din faktura, hvis du senere skal bruge den som dokumentation.
Kan jeg bestille en kopi af mit eksamensbevis?
Ja, du kan bestille en kopi af dit eksamensbevis hos studiesekretærerne. En kopi af dit bevis koster kr. 150,- i administrationsgebyr. Har vi beviset liggende elektronisk (fra år 2012), er det uden beregning.
Kan jeg melde fra til eksamen uden at bruge et forsøg?
Når du tilmelder dig et forløb, er du automatisk tilmeldt eksamen. Det er derfor ikke muligt at melde fra til eksamen uden at bruge et forsøg, hvis kursusstarten er overskredet.

Kommende udbud

 • 07-03-2018
  Odense
  Dag
  DKK 1.000
  Tilmeld

  Information
  FOR NYSTARTEDE ELLER MINDRE FØDEVAREPRODUCENTER
  Klar til at springe ud i noget nyt?
  ”Eller overvejer du stadig om livet som selvstændig er noget for dig? Uanset hvor du er i processen, vil vi gerne hjælpe dig videre. Så er der meget større chancer for, at din drøm ender med at blive et rigtigt forretningseventyr”.
  Få styr på din virksomhed og sæt fremtiden på skinner. Uddannelsen giver dig som nystartet og / eller mindre fødevareproducent nogle kompetencer, der styrker dine muligheder for at få succes. Slutresultatet på uddannelsen er en forretningsplan/”Business model canvas” for din virksomhed. I gennem hele forløbet tager du udgangspunkt i dit eget projekt.
  Indhold:
  Markedskendskab og –føring
  - fx brug af sociale medier, distribution.
  Markedsbåret produktudvikling
  -fx interessent analyse, bruger dreven innovation.
  Fødevaresikkerhed
  - fx egenkontrol, Haccp principper, fødevarekvaliet
  Økonomi, moms mv.
  - fx finansiering.
  Her er muligheden for at skabe dig et netværk.

  Tidspunkt
  09:00-15:30

  Undervisningsdage
  07/03 2018
  21/03 2018
  04/04 2018
  18/04 2018
  02/05 2018
  16/05 2018
  30/05 2018
  13/06 2018

  Eksamen
  Den 27/06 2018
  Mundtlig prøve på baggrund af et kort projekt (8 sider), som indgår i bedømmelsen

 • 22-03-2018
  Vejle
  Aften
  DKK 1.000
  Tilmeld

  Tidspunkt
  17:00-20:45

  Undervisningsdage
  22/03 2018
  05/04 2018
  12/04 2018
  19/04 2018
  26/04 2018
  03/05 2018
  10/05 2018

  Eksamen
  Den 24/05 2018
  Mundtlig prøve på baggrund af et kort projekt (8 sider), som indgår i bedømmelsen

Ingen igangværende hold

Du vil måske også finde disse interessante

banner
Projektledelse
Du arbejder med et udviklingsprojekt og emnerne innovative processer, konceptudvikling og ressourceallokering.
banner
Innovationsledelse
Faget spænder bredt og indeholder emner som teamledelse, den innovative proces, de kreative metodikker, den innovative organisation, markedsudvikling og formidlingsprocessen.
banner
Anvendt økonomi
Du får en overordnet forståelse for økonomistyring og lærer at styre en projektøkonomi eller en økonomi for et team i hverdagen.