banner

Ledelse i praksis

Læs mere om uddannelsen

Ledelse i praksis er for dig, der gerne vil være en dygtigere leder. Fagmodulet sætter fart i din faglige og personlige lederudvikling og giver dig redskaberne til at styrke din personlige lederstil.

Med Ledelse i praksis får du en god basisviden om praktisk og strategisk ledelse samt redskaberne til at finde den ledelsesstil, der passer dig og dine forskellige medarbejdere

 • Hvordan leder du forskellige medarbejdertyper?
 • Hvilken ledelsesstil passer bedst?
 • Hvordan styrker du kommunikationen, sikrer motivationen - og styrer uden om konflikter?

Uanset om lederrollen er ny, eller du allerede har års erfaring, er spørgsmålene mange. Ledelse i praksis giver dig den grundlæggende viden om god ledelse uanset om du er projektleder, teamleder, mellemleder eller virksomhedsleder

Når du uddanner dig i praktisk ledelse, bliver du i stand til at analysere og vurdere forskellige ledelsesformers effektivitet og anvendelighed i konkrete ledelsessituationer. Du får overblik forventningerne til din ledelsespraksis hos medarbejdere og ledelse.

Fagmodulet giver indblik i de psykologiske aspekter af lederskab. Du bliver klogere på kommunikationens betydning i strategisk ledelse og bliver rustet med konkrete værktøjer. Men praksisledelse handler også om motivation, læring og udvikling af medarbejderne. Uddannelsen giver dig derfor viden om pædagogiske og følelsesmæssige teorier og virkemidler.

Du kan bruge Ledelse i praksis som led i din videreuddannelse eller efteruddannelse. Du kan også tage fagmodulet som selvstændigt lederkursus. Ledelse i praksis er et obligatorisk fag på Akademiuddannelsen i ledelse

FAQ

Hvad er adgangskravene for at kunne tage en akademiuddannelse?

Adgangskrav til akademiuddannelsen er:

 • relevant erhvervsuddannelse (EUD), eller
 • relevant grunduddannelse for voksne (GVU), eller
 • gymnasial uddannelse (HHX, STX, HTX og HF)

Desuden mindst 2 års relevant erhvervserfaring

 • efter gennemført adgangsgivende uddannelse
 • kan dog opnås sideløbende med adgangsgivende relevant erhvervsuddannelse (EUD).

Herudover optager vi ansøgere, der efter en individuel kompetencevurdering vurderes at have realkompetencer, der svarer til adgangskravene.

Er du i tvivl om, hvorvidt du opfylder adgangsbetingelserne, er du velkommen til at kontakte vores vejledere på telefon 65 43 48 99 eller efteruddannelse@eal.dk.

Hvad koster det at tage en akademiuddannelse?

Priserne på de enkelte moduler varierer alt efter om undervisningen er planlagt som dag- eller aftenundervisning. Du kan under holdstarterne se prisen på de enkelte moduler.

Hvornår bliver der opkrævet?
Opkrævning for forløbet sker omkring kursusstart. Vi opkræver altid først, når vi med sikkerhed ved, at holdet bliver oprettet.
Kan jeg søge om SU til efteruddannelse?
Nej, deltidsuddannelse er ikke SU-berettiget. 
Hvordan søger jeg SVU?
I visse tilfælde er det muligt at få SVU (Statens Voksen Uddannelsesstøtte). Hvis du for eksempel sammensætter forskellige deltidskurser så de tilsammen udgør fuldtid, kan du søge om SVU.
Jeg har brug for vejledning, hvem skal jeg kontakte?
Her på siden fremgår det, hvem der er hhv. vejleder og studiesekretær for fagmodulet. Har du spørgsmål angående overordnede ting omkring uddannelsen - f.eks. indhold, valg af fagmoduler, meritter mv., skal du kontakte vejlederen. Har du spørgsmål om de praktiske ting omkring din opstart og studietid, såsom hvornår du kan starte, tilmelding eller eksamen, så skal du kontakte studiesekretæren.
Hvor lang tid tager en akademiuddannelse?
En akademiuddannelse varer typisk tre år, hvis du er studerende på deltid, men du kan også afvikle en akademiuddannelse på et år på fuld tid. Du vælger selv i hvilket tempo, du vil tage en akademiuddannelse, ligesom du også selv vælger, hvor mange moduler du vil følge per semester. Dog skal uddannelsen være afsluttet senest 6 år efter, du har begyndt dit første modul.
Kan jeg få merit på min efteruddannelse?

Du kan få merit på din efteruddannelse, hvis du opfylder disse krav

 • det fagmodul, der skal sammenlignes, skal være på samme uddannelsesniveau eller højere
 • det fagmodul, der skal sammenlignes, skal som min. have samme arbejdspres (måles i ECTS-point)
 • det fagmodul, der skal sammenlignes skal have samme læringsmål (beskrivelsen af viden, færdigheder og kompetencer)
 • det fagmodul, der skal sammenlignes, skal have en aktualitet (typisk være læst inden for en periode på 6 år)

Er du i tvivl, så skal du kontakte en vejleder.

Kan jeg nogle steder se, hvilke fagmoduler jeg skal læse for at få en given akademi- eller diplomuddannelse?

Opbygningen af uddannelserne finder du på uddannelsens forside - se eksempelvis denne side. Du kan også downloade studieordningen, som du også finder på uddannelsens forside under 'Download'.

Og så er du naturligvis altid velkommen til at kontakte en vejleder ved tvivlsspørgsmål.

Skal man tage en hel uddannelse?
Nej, man behøver ikke at tage en hel uddannelse. Dine behov og ønsker bestemmer, hvordan dit uddannelsesforløb skal se ud. Du kan tage en hel uddannelse, eller du kan følge fagene som enkeltstående kurser.
Hvor længe må jeg være om at tage en akademiuddannelse?
Du vælger selv, i hvilket tempo du vil tage en uddannelse, herunder hvor mange moduler du følger per semester. Dog skal uddannelsen være afsluttet senest 6 år efter, du har begyndt dit første modul.
Hvad er forskellen på dagshold, 6 ugers og aftenhold?

Dagshold er typisk tilrettelagt, så man passer sit job samtidig. Det betyder, at man både bruger arbejdstid og fritid på at uddanne sig. Fordelen ved det er, at man ikke på noget tidspunkt mister kontakten til sine kolleger og sit fag, og at man samtidig får tid til familien.

6 ugers-hold er mere intensiv, da det sigter mod ledige og jobsøgende. Der ligger i gennemsnit 2 undervisningsdage om ugen de første 5 uger og en eksamen i 6. uge. Arbejdspresset svarer til 37 timer pr. uge inkl. undervisning, eksamen og forberedelse.

Aftenhold planlægges så størstedelen af aktiviteten er uden for normal arbejdstid.

Hvordan gør jeg, når jeg er ledig og har ret til uddannelse under ledighed?
Når du har tilmeldt dig et fag på vores hjemmeside, gennemgår sekretæren din tilmelding. Når dette er sket, får du automatisk en mail med blanket AR237 – Ansøgning om og bekræftelse af ret til optagelse på jobrettet uddannelse for ledige dagpengemodtagere. Hvis det ønskede fag ikke fremgår af den landsdækkende positiv liste, så du kan få det igennem 6-ugers jobrettet uddannelse, vil sekretæren ligeledes kontakte dig på mail vedrørende det videre forløb.
Er min tilmelding bindende, hvis jeg kommer i arbejde?
Du kan til en hver tid melde fra, hvis du kommer i arbejde. Dit jobcenter vil først blive opkrævet, hvis du er påbegyndt fagmodulet.
Hvornår er tilmeldingsfristen?
Tilmeldingsfristen er den dato, hvor vi begynder at vurdere, om holdet bliver oprettet. Det er derfor en god idé at tilmelde sig i god tid. Hvis holdet du ønsker at tilmelde dig, bliver oprettet, kan du tilmelde dig helt frem til opstart. Vurdering af, om holdet bliver oprettet, sker 14 dage før kursusstart.
Hvornår vil jeg få flere informationer om forløbet?
Du vil høre fra os omkring 14 dage før kursusstart, om holdet bliver oprettet. Du vil enten blive kontaktet telefonisk eller pr. e-mail.
Hvor længe før kan jeg framelde mig et fagmodul?
Du kan framelde dig helt frem til kursusstart uden opkrævning. Hvis du melder fra efter opstart, er det med fuld deltagerbetaling.
Hvor kan jeg få et samlet overblik over alle fagmoduler?
Du finder en samlet oversigt over vores samlede udbud i vores udbudsliste.
Hvorfor er der nogle fagmoduler her på siden, hvor jeg ikke har mulighed for at tilmelde mig?
Nogle fagmoduler har vi endnu ikke fastsat en holdstart, men alt efter interessen, opretter vi fagmodulet. Så er du interesseret i fagmodulet, er du velkommen til at skrive dig op til at få besked, når vi har planlagt en holdstart.
Hvad betyder ECTS?
ECTS står for European Credit Transfer Accumulation System og er en betegnelse for studiers tidsmæssige omfang. Ifølge de fælles-europæiske aftaler udgør 1 ECTS-point 27,5 arbejdstimer. Det vil sige, at et kompetencegivende kursus med 5 ECTS-point udgør i alt 137,5 arbejdstimer inkl. undervisning, eksamen og forberedelse. 60 ECTS-point svarer til 1 årsværk, dvs. 1 års fuldtidsstudier.
Kan jeg parkere på Rugårdsvej 286?
Ja, det kan du godt. Det er gratis og kræver ingen registrering.
Kan jeg melde fra til eksamen uden at bruge et forsøg?
Når du tilmelder dig et forløb, er du automatisk tilmeldt eksamen. Det er derfor ikke muligt at melde fra til eksamen uden at bruge et forsøg, hvis kursusstarten er overskredet.

Kommende udbud

 • 20-02-2019
  Odense
  Aften
  DKK 4.650
  Tilmeld

  Information
  14 undervisningsgange.

  10 ECTS point.

  Tidspunkt
  17:00-20:45

  Undervisningsdage
  onsdag

  Undervisningsfri
  Uge 16 2019

  Eksamen
  Den
  Mundtlig prøve kombineret med en erhvervscase (2 sider), som indgår i bedømmelsen

 • 20-02-2019
  Vejle
  Aften
  DKK 4.650
  Tilmeld

  Information
  14 undervisningsgange.

  10 ECTS point.

  Tidspunkt
  17:00-20:45

  Undervisningsdage
  onsdag

  Undervisningsfri
  Uge 16 2019

  Eksamen
  Den
  Mundtlig prøve kombineret med en erhvervscase (2 sider), som indgår i bedømmelsen

 • 27-02-2019
  Fredericia
  Dag
  DKK 4.900
  Tilmeld

  Information
  Uddannelsen udbydes i et samarbejde mellem IBC Fredericia og UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole.

  ADGANGSKRAV: Du skal have deltaget på "Den grundlæggende lederuddannelse (GLU)" - VEDHÆFT DOKUMENTATION.

  UDDANNELSESBAGGRUND skal være én af følgende:
  En relevant erhvervsuddannelse.
  En relevant grunduddannelse for voksne (GVU)En gymnasial uddannelse.
  En anden relevat uddanelse på mindst samme niveau som ovenstående.
  Desuden skal du have mindst to års relevant erhvervserfaring.


  Udover deltagergebyret skal du forvente materialekøb for kr. 800,-.

  Tidspunkt
  08:00-16:00

  Undervisningsdage
  27/02 2019
  06/03 2019
  14/03 2019
  22/03 2019

  Eksamen
  Den 12/04 2019
  Mundtlig prøve kombineret med en erhvervscase (2 sider), som indgår i bedømmelsen

 • 30-04-2019
  Odense
  Dag
  DKK 9.150
  Tilmeld

  Information
  10 ECTS poient

  Tidspunkt
  08:00-15:00

  Undervisningsdage
  tirsdag
  30/04 2019
  07/05 2019
  14/05 2019
  21/05 2019
  28/05 2019
  04/06 2019
  11/06 2019

  Eksamen
  Den 20/06 2019 og 21/06 2019
  Mundtlig prøve kombineret med en erhvervscase (2 sider), som indgår i bedømmelsen

  Litteraturliste

 • 04-11-2019
  Odense
  Dag
  DKK 9.150
  Tilmeld

  Information
  10 ECTS point

  Tidspunkt
  08:30-15:30

  Undervisningsdage
  mandag
  04/11 2019
  11/11 2019
  18/11 2019
  25/11 2019
  02/12 2019
  09/12 2019
  16/12 2019

  Eksamen
  Den 15/01 2020
  Mundtlig prøve kombineret med en erhvervscase (2 sider), som indgår i bedømmelsen

Igangværende hold

 • 11-12-2018
  Odense
  Dag
  DKK 9.150
  Se info

  Information
  10 ECTS point

  Tidspunkt
  10:00-17:00

  Undervisningsdage
  11/12 2018
  18/01 2019
  01/02 2019
  08/02 2019
  22/02 2019
  01/03 2019
  15/03 2019
  22/03 2019

  Eksamen
  Den 02/04 2019 og 05/04 2019
  Mundtlig prøve kombineret med en erhvervscase (2 sider), som indgår i bedømmelsen

Du vil måske også finde disse interessante

banner
Coaching i organisationer
Coaching i organisationer udvikler dine samtale- og kommunikationskompetencer med særligt fokus på coaching i en organisatorisk kontekst.
banner
Organisation og arbejdspsykologi
Få redskaberne til at forstå og løse organisatoriske problemstillinger i virksomheden. Du bliver klædt på til at deltage i forandrings- og udviklingsprocesser.
banner
Det strategiske Lederskab
Du bliver rustet til at lede på baggrund af en strategi, til at kompetenceudvikle strategisk og til at sparre med og coache andre. Du får en værktøjskasse med værktøjer til dine ledelsesopgaver.