Personalejura specialiserer dig i forhold, der har med jura, ansættelser og organisationsret at gøre og giver dig indblik i de forskellige juridiske regler, som virksomheden skal tage højde for i forhold til ansættelser, overenskomster og ledelse. Det kan være dyrt, hvis en virksomhed ikke får taget højde for alle paragrafferne. Og det er ofte en jungle at gennemskue, hvad der gælder hvornår. Personalejura giver overblikket over den jura, der gælder på en række forskellige områder relateret til personale. Du bliver også klogere på arbejdsrettens organisationer og institutioner.
Du får det uundværlige indblik i den jura, der gælder medarbejderkontrakter, ansættelsesophør, forskellige lønmodtagergrupper, kollektive overenskomster, forskellige personsager og meget andet.
Du lærer at skelne mellem interessekonflikter og retskonflikter og løse konflikter, der er relaterede til de kollektive overenskomster. Med Personalejura kan du vurdere grænserne for ledelsesretten hos arbejdsgiverne og forstå betydningen af erstatningsansvar, loyalitetsforpligtelser og konkurrencebegrænsende aftaler. Du får det nødvendige kendskab til personaleret til at gå ind i personalesager.
Du bliver desuden sat ind i, hvordan en ansættelse skal ophøre, og hvilken personalejura, der gælder i den forbindelse.
FAQ
Adgangskrav til akademiuddannelsen er:
- relevant erhvervsuddannelse (EUD), eller
- relevant grunduddannelse for voksne (GVU), eller
- gymnasial uddannelse (HHX, STX, HTX og HF)
Desuden mindst 2 års relevant erhvervserfaring
- efter gennemført adgangsgivende uddannelse
- kan dog opnås sideløbende med adgangsgivende relevant erhvervsuddannelse (EUD).
Herudover optager vi ansøgere, der efter en individuel kompetencevurdering vurderes at have realkompetencer, der svarer til adgangskravene.
Er du i tvivl om, hvorvidt du opfylder adgangsbetingelserne, er du velkommen til at kontakte vores vejledere på telefon 65 43 48 99 eller efteruddannelse@eal.dk.
Priserne på de enkelte moduler varierer alt efter om undervisningen er planlagt som dag- eller aftenundervisning. Du kan under holdstarterne se prisen på de enkelte moduler.
Du kan få merit på din efteruddannelse, hvis du opfylder disse krav
- det fagmodul, der skal sammenlignes, skal være på samme uddannelsesniveau eller højere
- det fagmodul, der skal sammenlignes, skal som min. have samme arbejdspres (måles i ECTS-point)
- det fagmodul, der skal sammenlignes skal have samme læringsmål (beskrivelsen af viden, færdigheder og kompetencer)
- det fagmodul, der skal sammenlignes, skal have en aktualitet (typisk være læst inden for en periode på 6 år)
Er du i tvivl, så skal du kontakte en vejleder.
Opbygningen af uddannelserne finder du på uddannelsens forside - se eksempelvis denne side. Du kan også downloade studieordningen, som du også finder på uddannelsens forside under 'Download'.
Og så er du naturligvis altid velkommen til at kontakte en vejleder ved tvivlsspørgsmål.
Dagshold er typisk tilrettelagt, så man passer sit job samtidig. Det betyder, at man både bruger arbejdstid og fritid på at uddanne sig. Fordelen ved det er, at man ikke på noget tidspunkt mister kontakten til sine kolleger og sit fag, og at man samtidig får tid til familien.
6 ugers-hold er mere intensiv, da det sigter mod ledige og jobsøgende. Der ligger i gennemsnit 2 undervisningsdage om ugen de første 5 uger og en eksamen i 6. uge. Arbejdspresset svarer til 37 timer pr. uge inkl. undervisning, eksamen og forberedelse.
Aftenhold planlægges så størstedelen af aktiviteten er uden for normal arbejdstid.