banner

Sådan får du chefens 'ja' til efteruddannelse


Efteruddannelse er selvsagt en rigtig god investering for dig, der drømmer om at udvikle dine kompetencer indenfor dit fag eller et helt nyt fagområde. Efteruddannelse er ikke alene en fordel for dig men også for din arbejdsplads, som har stor interesse i at ruste dig, så du er opdateret med den nyeste viden.

Men hvordan får du chefen overbevist om, at en investering i din uddannelse er en god idé? Vi har samlet 3 gode råd til dig.

1. Vær forberedt

Når du går til din chef med ønske om efteruddannelse, vil vedkommende sikkert tænke på, hvad uddannelsen koster og hvor meget tid, du skal bruge på det.

Vær derfor godt forberedt inden samtalen med din chef. Undersøg nøjagtigt hvad uddannelsen indebærer af omkostninger, både økonomisk og tidsmæssigt.

Giv din chef et hurtigt overblik over:

  • Hvornår uddannelsen foregår og over hvor lang tid
  • Foregår undervisningen i eller udenfor arbejdstiden?
  • Hvilke udgifter skal din arbejdsgiver
  • Pris og voerblik over udgifter som din chef skal betale – er bøger fx inkluderet i prisen.

Vil du og din chef gerne slippe for udgift til bøger, kan du slippe for udgiften, hvis du tilmelder dig et af vores aften akademifag senest den 31. december. Læs mere her. 

2. Start dialogen med din chef

Hvordan tager du hul på snakken med din chef?
Du kender din chef bedst og ved, om han/hun er mest til mails, møder eller uformelle snakke ved kaffemaskinen. Det vigtigste er, at du får åbnet dialogen på en god måde.

Tag gerne fat i os hvis du har brug for yderligere information om uddannelsen, så du kan blive klædt på til snakken med din chef. Fang os på telefonen eller tag' fat i os på mail eller i chatten. 

3. Fortæl hvad din chef og arbejdsplads får ud af din uddannelse

Når du præsenterer den uddannelse, du ønsker at tage, vil din chef overveje, hvordan og om din uddannelse vil gavne virksomheden på længere sigt. Her kan du være på forkant ved at fortælle hvordan, virksomheden vil blive styrket, når du kommer tilbage fra din efteruddannelse med nye kompetencer.

Fortæl bl.a. din chef:

  • Hvordan kurset/uddannelsen vil bidrage til din nuværende jobfunktion?
  • Hvilken ny viden regner du med efterfølgende, at kunne du bringe i spil?

Hvilke nye arbejdsopgaver kan evt. du påtage dig med dine nye kompetencer?