banner

Forsikring


Forsikringsforhold under praktik

Hvis du er i virksomhedspraktik på en offentlig eller privat arbejdsplads beliggende i Danmark med 2 eller flere medarbejdere, er du i praktikperioden omfattet af lov om arbejdsskadeforsikring under praktikopholdet.

Du skal være opmærksom på, at dette gælder KUN for virksomhedspraktik, KUN i Danmark og KUN i den praktikperiode som studieordningen fastsætter som obligatorisk. Du skal også være opmærksom på, at danske enkeltmandsvirksomheder IKKE er omfattet af lov om arbejdsskadeforsikring under praktikopholdet. Se nedenfor.

Hvis du vælger en anden praktikform, eller praktik uden for Danmark, eller praktik uden for de obligatoriske praktikperioder, er du IKKE dækket af arbejdsskadeforsikringen, og bør tegne din egen forsikring.

Enkeltmandsvirksomheder og arbejdsskader

Hvis du vælger at gå i praktik i en enkeltmandsvirksomhed i Danmark er du IKKE automatisk dækket af arbejdsskadeforsikringen, og bør på alle måder sikre dig, at enkeltmandsvirksomheden inden praktikstart tegner en arbejdsskadeforsikring – dette i tilfælde, af at du skulle være så uheldig at komme ud for en arbejdsskade under din praktik.

Generelt om forsikring

Som studerende skal du være opmærksom på, at du ikke er dækket af erhvervsakademiets forsikringsordninger.

Derfor bør du altid undersøge, om du er dækket ind af din eksisterende forsikring, f.eks. ansvarsforsikring og ulykkesforsikring.

Er du ikke dækket ind anbefales det, at du får tegnet en relevant forsikring.

Undersøg evt. med din fagforening om du er dækket via medlemskab hos dem.

Som studerende er du f. eks. erstatningsansvarlig for egne skadevoldende handlinger eller undladelser  – uanset om det sker i pauser eller i undervisningstimer.

Tilsvarende gælder for skader på ”tredjemand” – hvilket betyder, du også er ansvarlig under virksomhedsbesøg og på ekskursioner m.m.