banner

Studenterhus Odense


Studenterhus Odense har en bred palet af tilbud til dig som studerende på en videregående uddannelse. Her kan du møde andre studerende, i flotte nyistandsatte lokaler, på tværs af studieretninger og netværk.

Studenterhuset er placeret på Amfipladsen 6 lige i Odenses centrum tæt på både Brandts og Kulturmaskinen. Du får derfor muligheden for at rykke din læseplads helt ind i centrum af byen, hvor du samtidig kan nyde godt af de mange forskellige arrangementer, som finder sted i huset. Omkring 460 studerende benytter sig dagligt af de mange tilbud, som Studenterhus Odense kan tilbyde.

Foreningen Studenterhus Odense er baseret på frivilligt engagement, hvor de fleste opgaver varetages af frivillige studerende. Dette afspejler sig også i indholdet idet der tages udgangspunkt i de studerendes egne interesser og idéer. Dette betyder, at du som studerende kan være med til at præge indholdet og tilbuddene, som huset rummer.  

Aktiviteter

Studenterhuset er tænkt som et tværfagligt, kulturelt og socialt samlingspunkt for Odenses studerende, og der er derfor mange forskellige tilbud, du kan benytte dig af.  Du kan f.eks. gøre brug af husets studiezone eller tage en pause fra bøgerne med en kop kaffe i husets café, hvor du får rabat ved fremvisning af studiekort. Derudover arrangeres der koncerter, faglige foredrag, lounges og udstillinger som også er et besøg værd.  

Studiezonen er placeret på husets 1. sal, og her er der god plads til at arbejde selv eller sammen med din studiegruppe. Dagligt benytter cirka 30 studerende sig af studiezonen. Her er opsat gruppearbejdsborde og printere ligesom der også er internetadgang. På 1. sal har SDU også en biblioteksfunktion med en SDU bibliotekar tilknyttet. Her kan du få vejledning samt bestille og afhente bøger fra SDUs bibliotek. Som studerende på erhvervsakademiet kan du også benytte dig af denne funktion, det eneste det kræver er, at du får oprettet et lånerkort.

Studievalg Fyn holder ligeledes til i bygningen, og du kan derfor også lægge vejen forbi Studenterhuset, hvis du har brug for råd og vejledning i forbindelse med dit studie eller studievalg. Du kan finde mere information om Studievalg Fyn her.

Har du idéen, men mangler pladsen?

Udover de ovennævnte aktiviteter kan du som studerende også benytte dig af muligheden for at låne lokaler til dit arrangement eller event. Det kan være et foredrag, workshop, tutormøde, klassefest eller andre arrangementer. I Studenterhuset er der både lokaler og en scene, man kan gøre brug af. Hvis du ønsker at låne lokaler eller scenen, skal du kontakte Studenterhuset via mail på: info@studenterhus.dk, med en beskrivelse af dit arrangement, tidspunkt og det forventede antal deltagere.

Mere information om Studenterhus Odense

Har du fået lyst til at besøge Studenterhuset, og se hvad huset har at byde på?
Du kan finde åbningstider for studiezonen, cafeen og Studievalg Fyn her.

På hjemmesiden kan du også holde øje med kommende arrangementer og events samt husets øvrige tilbud.