banner

Studiestart på EAL - sommer 2017


Velkommen til Erhvervsakademiet Lillebælt!

Studiestarten nærmer sig og der er lagt et fantastisk introprogram for dig de første tre dage. Find dit introprogram her:

Andre gode tips til din studiestart

Herunder har vi samlet udvalgte informationer, der kan være gode at kende i forbindelse med din studiestart på EAL:

SU

Du finder informationer om SU, hvem din SU-vejleder er samt andre praktiske informationer på eal.dk/su.

Du kan søge SU online på su.dk. Her vil du også kunne finde aktuelle oplysninger samt regler vedrørende SU. Du kan tidligst søge SU en måned før den måned, du kan få SU fra.

Ungdomskort

Er du studerende på en videregående uddannelse og godkendt til at modtage SU, så kan du få et ungdomskort, der giver rabat på kørsel mellem dit uddannelsessted og bolig samt andre økonomiske fordele. Læs mere om det fordelagtige kort på ungdomskort.dk.

Studenterhus Odense

Studenterhus Odense er stedet, hvor du som studerende kan møde andre studerende samt smage på Odenses mange muligheder og tilbud. Huset er et tværfagligt, kulturelt og socialt samlingspunkt, hvor byens studerende på de videregående uddannelser mødes på tværs af studieretninger og netværk. Huset rummer aktiviteter og faciliteter såsom studiezoner, bar/caféområde, koncerter og faglige foredrag og arrangementer. Læs mere om Studenterhus Odense.

Studierabatter og andre ting, der er 'nice to know'

Med et studiekort kan du få studierabatter mange steder i Vejle og Odense, og du har mange andre fordele som EAL studerende. Se hvilke, på denne side om fordele til EAL studerende.

Studievejledning

Har du spørgsmål omkring din uddannelse, er du altid velkommen til at kontakte din studievejleder. Find din studievejleder, træffetider og kontaktinformationer her.

Karrierevejledning

På EAL kan du hos Karrierevejledningen få en snak omkring, hvilke muligheder du har, når du skal i gang med at søge praktikplads eller job. Du kan også få tjekket eksempelvis ansøgning og CV. Du vil kort tid efter opstart komme til at hilse på erhvervsakademiets karrierevejledere. Indtil da kan du læse mere om Karrierevejledningen på denne side.

Biblioteket

Biblioteket er stedet, hvor du har adgang til den nyeste litteratur, tidsskrifter og aviser.

Du kan finde materialer, der understøtter de uddannelser som Erhvervsakademiet Lillebælt udbyder. Der er kun enkelte pensumbøger, da studerende som udgangspunkt selv skal købe dem.

Gennem biblioteket kan du gratis låne bøger og artikler fra andre biblioteker i Danmark. Vi kan derudover bl.a. hjælpe med informationssøgning, kildekritik og referencehåndtering.

Gå på opdagelse på EAL bibliotekets egen side.

FAQ

Har du spørgsmål kan du tjekke vores FAQ ud. Her finder du svarene på de spørgsmål, som vi ofte bliver stillet af vores nye studerende. Finder du ikke svar på dit spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte en studievejleder.

Parkering

Kommer du i bil til campus skal du som studerende huske at registrere din nummerplade i vores app 'EAL selvbetjening'. Find vejledning til app'en her.
OBS! Din P-tilladelse er først gyldig, når du har modtaget en bekræftelsesmail fra P-firmaet.

Fronter

Uddannelserne bruger i dagligdagen systemet Fronter, der fungerer som en informationskanal til de studerende fra underviserne og ledelsen. Du vil modtage instruktioner om, hvordan man bruger systemet, når du starter på din uddannelse. Det forventes, at du som studerende tjekker Fronter på daglig basis. Her finder du Fronter.

Lektionsplaner

På Fronter vil du kunne finde dine lektionsplaner i det rum, der hedder 'SEM INFO' i mappen '02. Lektionsplaner' (kig udner dit semester). En lektionsplan indeholder:

  • en beskrivelse af faget/fagforløbet/projektet uge for uge
  • en fordeling af fagets/fagforløbets/projektets forskellige studieaktivitetstyper (studieaktivitetsmodel)
  • generelle oplysninger om faget/fagforløbet/projektet

Med lektionsplanerne får du hurtigt et overblik over de forskellige læringsforløb og kan se forventningerne til din faglige indsats mht. undervisning, projekter, forberedelse, selvstudium.

EAL apps

I App Store og Google Play kan du downloade vores apps 'EAL Selvbetjening' og 'EAL Wayfinder'.

EAL Selvbetjening er app'en, hvor dit digitale studiekort ligger og hvor du også kan registrere din nummerplade, finde nyheder og tjekke dine karakterer.

EAL Wayfinder er en app, der viser dig rundt på vores campus i Odense. Der er også en quiz, som du kan være med i.

eal.dk

Erhvervsakademiets hjemmeside eal.dk er stedet, hvor du som ny studerende f.eks. kan finde studieordninger, boglister og introprogrammer samt information om din uddannelse. Find din uddannelse under 'uddannelser' i hovedmenuen og læs mere.

Under for studerende i toppen finder du mange praktiske informationer omkring f.eks. praktik, dine internationale muligheder, SU, studierabatter, studiekort, bibliotek, åbningstider, merit og meget mere. Udforsk f.eks. Nice to know, Tag til udlandet, Valg undervejs eller Om SU.

På forsiden vil du også løbende blive opdateret med nyheder og events, så følg med og hold dig opdateret.

Sociale medier

Erhvervsakademiet Lillebælt er på Facebook her: facebook.com/ealdk og facebook.com/ealint. Har du ikke allerede 'liket' siderne, er det en god idé at gøre det, da der her løbende bliver postet nyheder og nyttige informationer.

På Instagram kan du få et indblik i studielivet på erhvervsakademiet. Følg os på @eal.dk og brug gerne #EALdk, hvis du deler et billede fra dit studieliv. 

På Linkedin kan du finde os under Erhvervsakademiet Lillebaelt (EAL) og på Youtube finder du masser af fedt videomateriale på vores kanal 'Lillebaeltacademy'.

Fredagsbaren i Odense 'Beerbox' kan følges på Facebook her.
I Vejle hedder fredagsbaren 'Spot' og den kan følges på Facebook her.

Herudover finder du også på Facebook grupper for studerende i hhv. Odense og Vejle:

samt vores Facebook gruppe 'EAL brugte studiebøger', hvor du kan købe - og senere sælge - brugte studiebøger. Følg EAL brugte studiebøger her.

EALshoppen.dk

I EALshoppen.dk kan du købe tøj i EAL design til studievenlige priser. Køb f.eks. en langærmet T-shirt i lækker kvalitet til 100 kr.

De Studerendes Råd (DSR)

At være i øjenhøjde med de studerende er en central værdi på Erhvervsakademiet Lillebælt. Derfor er studenterdemokratiet en vigtig del af organisationen, som bl.a. har til formål at sikre den løbende dialog mellem ledelse og studerende med henblik på at sikre et involverende studiemiljø samt kvaliteten af vores uddannelser. Her er de studerende repræsenteret på flere niveauer og med forskelligt fokus. Læs mere om erhvervsakademiets studieråd og udvalg.