banner


Få styr på den vigtigste ingrediens i al madlavning: råvarerne. Gode råvarer er nemlig altafgørende for et kvalitetsmåltid. Derfor er viden om råvarer vigtig for at kunne vurdere og udvælge de rigtige råvarer, tilberede dem korrekt, vælge de rigtige opskrifter og siden foretage en kvalitetskontrol, der sikrer kulinarisk og ernæringsmæssig kvalitet. 

Alt dette lærer du på dette fag, der også klæder dig på til at udvikle opskrifter, vurdere råvarernes potentiale, udpege problemer, som skyldes råvarer, og opstille løsningsmuligheder. 

Du får viden om centrale tilberednings-, fremstillings- og produktionsmetoder og om kvalitetskontrol i fødevareindustrien. Du bliver i stand til indgå i faglige og tværfaglige samarbejder om at udvikle og opskalere opskrifter til storkøkkener eller industriproduktion. 

Indhold 

Kød 
- Udskæringer, fedt og bindevævsindhold, modning, anvendelsesmuligheder 
Fisk 
- fedtindhold, kvalitetskontrol, anvendelse 
Grøntsager 
- indholdsstoffer, tilberedningsmetoder 
Vilde planter 
- plantekendskab, giftige planter, indsamling 
Vilde svampe 
- svampekendskab, giftige svampe, indsamling 
Frugt 
- Indholdsstoffer, tilberedningsmetoder 
Cerealier 
- Stivelse, proteiner, gluten 
Sæsonkendskab, råvarers kvalitet, kvalitetskontrol 
Opskriftudvikling 
Opskalering af opskrifter til storkøkkener eller industriproduktion