banner

Medieomtale


2017 

26. april

Skovbjerg Dyrlæge Team kåret som Årets EAL Praktikplads

Fredag kårede EAL årets praktikplads for studerende ved erhvervsakademiet. Og de fem nominerede studerende gav juryen en del at tænke over ved kåringen. Valget faldt på Skovbjerg Dyrlæge Team, som har hjemme i den tidligere brugsforening på Grenevej i Glejbjerg.

Læs mere på ugeavisen.dk/bramming

26. april

89 studerende indstiller årets praktikplads

Studerende i webudvikling Anders Butzbach Christensen har indstillet itvirksomheden House of Code som årets praktikplads. Han er blandt de 89 studerende fra Erhvervsakademiet Lillebælt, som synes, at de har haftdet bedste og mest udbytterige praktikforløb. 

Bragt i Ugeavisen Odense

21. april

Mangel på arbejdskraft i robotindustrien

Arbejdsmarkedet hungrer efter automationsteknologer men for få søger ind på uddannelsen, selv om der nærmest er jobgaranti. 

Bragt i DR P4 Fyn

18. april

Vi skal gøre op med fordommene

TEKNIQ uddeler to gange om året " Installatørprisen" til den studerende, der får det højeste gennemsnit på hvert af erhvervsakademierne. Fagbladet Dansk VVS taler i hvert nummer med en af de tidligere vindere om deres karriere i branchen heriblandt Per Johansson der blev færdiguddannet ved EAL i 2012.

Bragt i Tekniq

14. april 

Nyt kollegie kan skyde op ved havnen

Hvis planerne går igennem, skal 200-300 kollegieboliger føres op på den nu tomme grund ved krydset mellem Toldbodgade og Næsbyvej. EAL bliver nærmeste nabo, og rektoren klapper allerede i hænderne.

Læs mere på fyens.dk

Yderligere bragt i Fyens Stiftstidende

9. april

Indstillet til undervisningsprisen: Poul Andreas Jensen, EAL

Paul formår at indgyde selvtillid hos folk uden tidligere akademiske succeser. Ydermere har han evnen til, at gøre undervisningen interessant og relevant. Gennem 2 år så vi aldrig Paul have en dårlig dag, eller komme uforberedt til undervisningen.

Læs mere på politikken.dk

7. april

Mejeriuddannelser kæmper om de unge

FMF's årlige temamøde på EAL havde mejeriuddannelserne på dagsordenen. Søgningen til uddannelserne har  været nedadgående, men mejeriteknologer og mejeriingeniører oplever stigende tilgang efter nogle magre år.

Bragt på mælkeritidende.dk

7. april

EAL søger censorer

EAL efterlyser censorer til mejeriteknologuddannelsen (procesteknolog med studieretning mejeriteknologi), som kan deltage ved eksamener på uddannelsen.

Bragt på mælkeritidende.dk

6. april

To fynske uddannelsesinstitutioner vil fusionere

En stor fusion kan være på vej mellem de to store uddannelsesinstitutioner EAL og UCL. Hør hvad bestyrelsesformand fra EAL Peter Zinck siger om fusionsforhandlingerne.

Se mere på TV2fyn.dk

6. april

Erhvervsakademi og UCL i fusion

Bestyrelserne for UCL og EAL undersøger sammenlægning. Det kan få betydning for over 10.000 studerende og 1000 medarbejdere, hvis en fusion mellem UCL og EAL går igennem.
Bragt i Vejle Amts Folkeblad

6. april

Syddanske uddannelsesinstitutioner overvejer fusion

Bestyrelserne for University College Lillebælt og Erhvervsakademiet Lillebælt har besluttet at indlede en proces, der skal undersøge muligheden for en fusion mellem de to videregående uddannelsesinstitutioner.

Læs mere på fyens.dk

Yderligere bragt i Fyens Stiftstidende, frdb.dk og på vlr.dk

5. april

Første i Danmark: Erhvervsakademiet Lillebælt vil slukke it-tørsten

Erhversvlivets tørst efter it-specialister står nu til at blive slukket af Erhversvakademiet Lillebælt. Sammen med softwarevirksomheden Umbraco vil de gøre titlen som webudvikler certificeret og klar til eksamensbeviset.

Læs mere på fyens.dk

 

5. april

Måske fusion på vej mellem uddannelser

University College Lillebælt, Erhvervsakademiet Lillebælt, fusion, formand for UCL's bestyrelse Poul Erik Madsen.

Bragt i DRP4 Fyn

5. april

Stor fynsk uddannelsesfusion på vej 

UCL og EAL vil sammen lave mere målrettede uddannelser, og derfor er der gået i gang med at undersøge, om en fusion kan være vejen frem.Fusionen vil skabe en regional uddannelsesinstitution med mere end 10.000 fuldtidsstuderende. 

Læs mere på TV2fyn.dk 

3. april

Erhvervsakademiet Lillebælt søger censorer

EAL efterlyser censorer til mejeriteknologuddannelsen (procesteknolog med studieretning mejeriteknologi), som kan deltage ved eksamener på uddannelsen. Som censor har du en vigtig rolle i at sikre kvalitet af de bedømmelser, som de studerende får til deres prøver. 

Læs mere på mælkeritidende.dk 

31. marts

Minister sætter prop i optag på engelsksprogede uddannelser

Mange studerende på engelsksprogede uddannelser flytter fra Danmark efter eksamen. 36 procent af de udenlandske studerende fra Erhvervsakademiet Lillebælt har forladt Danmark efter to år. Nu skærer Søren Pind i optaget.

Læs mere på TV2fyn.dk

 

31. marts

Pind vil skære i antallet af udlændinge på erhvervsakademier

Ud af de mange udenlandske studerende tager til Danmark for at tage en uddannelse, er det for få der ender med at bruge uddannelsen på et job i Danmark. En tendens EALs rektor Jens Mejer Pedersen bekrlfter. Derfor vil Søren Pind nu skærer ned på de udenlandske studiepladser.

Bragt på DR P4 Fyn

 

28. marts

Nye idéer: Odense Ishockey Klub får hjælp fra studerende

Det er studerende fra hele landet, der kommer på banen, når syv hold fra University College Nordjylland, CphBusiness og Erhvervsakademiet Lillebælt konkurrerer om 6.000 kroner for at finde den bedste løsning på et problem eller en case, som OIK fremlægger.

Læs mere på lokalavisen.dk 

21. marts 

På skolebænken i automation 

Syddansk Universitet og Erhvervsakademiet Lillebælt indgår i et undervisningssamarbejde med B&R Industriautomatisering A/ S.

Bragt i Teknisk Nyt

 

17. marts

Samme antal søger kvote 2 på EAL i år

Der er ikke stor forskel på antallet af kvote 2-ansøgere hos Erhvervsakademiet Lillebælt (EAL) i år og sidste år. 1.106 har søgt ind i år mens tallet for sidste år er 1.073. Der er tale om antallet af ansøgere med EAL som førsteprioritet.

Bragt på Fyens Stiftstidende

16. marts

Studerende gør Odense mere demensvenlig

I denne uge arbejder 150 studerende fra flere forskellige uddannelser på at gøre Odense mere demensvenlig. Projektet hedder InnoEvent og er stablet på benene sammen med Odense Kommune og OUH. De 150 studerende arbejder i hold for at opfinde nye demensvenlige tiltag til kommunen og sygehuset.

Se mere på TV2fyn.dk

13. marts

150 studerende skal hjælpe personer med demens

De nytænkende løsninger kommer til at stå i kø i denne uge, hvor studerende fra UCL, Erhvervsakademiet Lillebælt og Syddansk Universitet deltager i Innoevent. I løbet af ugen skal de skabe innovative løsninger på cases, som er stillet af Odense Universitetshospital.

Læs mere på ucl.dk

12. marts

Uddannelse: Vælg uddannelse med omhu

Overvejer du Syddansk Universitet, University College Syddanmark eller Erhvervsakademiet Lillebælt, så kan du i Uddannelseszoom.dk se, hvordan studerende vurderer deres uddannelse.

Bragt i Fyens Stiftstidende, Fyens.dk, Århus Stiftstidende, Fyns Amts Avis, Horsens Folkeblad, Dagbladet Holstebro, Dagbladet Struer, Folkebladet Lemvig, Vejle Amts Folkeblad, Viborg Stifts Folkeblad, Randers Amtsavis, Jydske Vestkysten, Dagbladet Ringkøbing-Skjern, Fredericia Dagblad 


10. marts

InnoEvent 2017 er lige om hjørnet - Årets tema: Demens

Igen i år er OUH med i InnoEvent - en projektuge hvor studerende fra SDU, UCL og EAL samarbejder om at finde på nye løsninger til problemstillinger i sundhedsvæsenet. Casene til de studerende stilles af sundhedsprofessionelle fra OUH og Odense Kommune.


6. marts

Odense: Studerende tilbageholdt indbrudstyv

En gruppe studerende opdagede mandag eftermiddag en indbrudstyv stjæle en computer. Fyns Politi har mandag sidst på eftermiddagen anholdt en 18-årig mand for tyveri fra Erhvervsakademiet Lillebælt, der ligger i Seebladsgade i Odense

Bragt på TV2Fyn.dk 

1. marts

Pæn fremgang for Energiforum

I år er 348 tilmeldt Energiforum. Det er ny rekord. Sidste år satte man også rekord, da 333 deltog. En del af fremgangen skyldes, at Energiforum har succes med deres samarbejde med flere uddannelsesinstitutioner som fx. EAL

Læs mere på dagensbyggeri.dk

13. februar

Flere vil tage datamatiker-uddannelse i Vejle, erhvervsakademiet i Vejle har markant fremgang i antallet af nye ansøgere 

Hvor det for et par år siden var reglen snarere end undtagelsen, at datamatiker-uddannelsen hos Erhvervsakademiet Lillebælt i Vejle blot kunne lokke en håndfuld ansøgere til i forbindelse med vinteroptaget, så er kurven nu for alvor vendt.

Bragt i Lokalavisen Vejle samt Lokalaviserne Syd- og Sønderjylland

 

28. februar

90-årig lå hjælpeløs i sit hjem: Avisbuddet kom til hjælp

Natten til søndag den 12. februar blev speciel for EAL-studerende Igor Sándor, som ellers ikke oplever de store dramaer på sine avisruter i det fredelige Næsbyhoved-Broby, som han har passet i de seneste 13 måneder, men denne nat opdagede han en kvinde liggende bevidstløs på gulvet i sit hjem og kontaktede straks 112.

Læs mere på fyens.dk


24. februar

Midlertidige aktiviteter på DSB-arealer droppet

Et hold studerende fra EAL holdt i efteråret 2014 et inovationsseminar kaldet "48 timer" og her vrimlede det med ideer til, hvad der kunne etableres midlertidig på de tomme DSB-arealer. Men på grund af forurenet jord, kan idéerne ikke føres ud i livet alligevel.

Læs mere på fyens.dk

4. februar

Robot-studerende skal lære at tænke praktisk

Odense-virksomhed går sammen med SDU og EAL om uddannelse af automationsteknologer og diplomingeniører.

Bragt på Fyens Stiftstidende


1. februar

BIASSA bygger menneskelige broer på SDU Cortex Lab

Iværksætterhuset skal hjælpe studerende med at starte egen virksomhed. Udover at huset dækker alle universitets fakulteter, har studerende fra Erhvervsakademiet Lillebælt samt University College Lillebælt også mulighed for at blive en del af iværksætterprogrammet på SDU Cortex Lab.

Bragt i Rust

31. januar

Vejen til vækst og nye ansatte begynder på uddannelserne

Efterspørgslen på studerende der vælger at uddanne sig til job i automations- og robotbranchen vokser næsten dag for dag. Derfor har automationsvirksomheden B&R Danmark tilbudt Syddansk Universitet og Erhvervsakademiet Lillebælt undervisning ude i virksomheden.

Bragt i Lager-Transport Logistikmagasinet

31. januar

Vi skal alle være projektledere

Syv værktøjsmagere og konstruktører fra en værktøjsfabrik har gennemført en intensiv projektlederuddannelse på Erhvervsakademiet Lillebælt. Det har gjort det muligt at indføre flydende teams i produktionen og dermed øget leveringssikkerhed.

Bragt i Plast Panorama

 

31. janaur

Haderslev-model skal ud i Trekantområdet

Iværksættere kan få fyldt værktøjskassen hos Udviklingscenter Syd, hvor iværksætterkursus nu skal udbredes til Trekantområdet. Det er Udviklingscenter Syd, der står for undervisningen sammen med Erhvervsakademiet Lillebælt.

Læs mere på jv.dk

Yderligere bragt i Jydske Vestkysten samt på ugeavisen.dk

 

30. januar

Uddanner ledere til sportens verden

Den danske sportsverden har i stigende grad brug for medarbejdere med forstand på organisering, ledelse og udvikling. Derfor oprettede Erhvervsakademiet Lillebælt Sport Management uddannelsen, og nu dimitterer de første studerende fra uddannelsen.

Se mere i indslaget fra TV2 Fyn

 

28. januar

Erhvervsakademiet Lillebælt hitter blandt de unge

Erhvervsakademiet Lillebælt, der har adresse i både Odense og Vejle, har for alvor fået vind i sejlene, når det gælder antallet af ansøgere. Ansøgertallet er steget 13,8 procent i forhold til sidste år. 

Læs mere på TV2Fyn.dk

 

27. januar

Højskolefolk på akademiet

Når Odense Højskoleforening lørdag har højskoledag på Erhvervsakademiet Lillebælt, skal det blandt andet handle om dannelse og uddannelse.

Bragt i Fyens Stiftstidende og på fyens.dk

 

26. januar

Uddannet i sport

Fyens første professionsbachelorer i Sport Management dimitterede torsdag den 26. januar fra Erhvervsakademiet Lillebælt.

Se mere i indslaget fra TV2fyn.dk her

 

24. januar

Virksomheder vil have it-studerende fra dag et

Virksomhederne ønsker sig flere it-uddannede og forsøger at have kontakt med datamatikerstuderende på erhvervsakademi Lillebælt så tidligt som muligt i uddannelsen.

Yderligere bragt i Fyens Stiftstidende


19. januar

B&R udvider SDU- og EAL samarbejde

Hos EAL bliver B&R Danmark-initiativet i første omgang til en del af professionsbacheloruddannelsen "Produktudvikling og teknisk integration-, hvor der er 21 studerende. Nærmere bestemt skal automationsvirksomheden lægge ud med et forløb under overskriften "Industri 4.0".

Læs mere på teknovation.dk

Yderligere bragt på Packm.dk

 

17. januar

At vælge lærlinge fra er at skyde sig selv i foden

Ledigheden både på landsplan og i hele Europa er samlet set faldende. Nogen steder så lavt, at det begynder at blive svært for virksomhederne at finde kvalificeret arbejdskraft. Nu er robotbranchen gået i dialog både med bl.a. Erhvervsakademiet Lillebælt om at lave lynhurtige uddannelser.

Bragt i Erhvervsavisen Fyn

16. januar

Første spadestik er taget til mere mad-innovation

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen tog mandag første spadestik til Food Innovation House i Vejle - et 3.000 kvadratmeter stort byggeri, som skal lægge plads til, at virksomheder, kommuner og vidensinstitutioner sammen kan udvikle fødevarer. EAL er blandt Food Innovation House videnpartnere.

Læs mere på food-supply.dk

Yderligere bragt i Dansk Handelsblad

 

16. januar

Konstruktøruddannelsen fylder 50

Konstruktørforeningen, der kunne fejre 50-års jubilæum i oktober 2016, blev oprindeligt startet for netop at styrke og udvikle bygningskonstruktøruddannelsen, som bl.a. udbydes på EAL. 

Læs mere på dagensbyggeri.dk

15. januar

Vejen til vækst og nye ansatte begynder på uddannelserne

Efterspørgslen på studerende der vælger at uddanne sig til job i automations- og robotbranchen vokser næsten dag for dag. Derfor har automationsvirksomheden B&R Danmark tilbudt Syddansk Universitet og Erhvervsakademiet Lillebælt undervisning ude i virksomheden.

Læs mere på elektronikfokus.dk 

13. januar

Automationsekspert underviser selv de unge

Maria Vindt Juul, videncenterchef for automation og robotteknologi ved EAL, finder det helt naturligt at samarbejde med firmaer som B&R Danmark. Samarbejdet om uddannelse af automationsteknologer og bacheloruddannelsen ' Produktudvikling og teknisk integration' kan også være et springbræt til flere forløb.

Bragt i Jern og Maskinindustrien

13. januar

Maritim klynge øger indsats for at skabe flere lærepladser

Fyns Maritime Klynge er et netværk for virksomheder, erhvervsfremmeaktører og uddannelsesinstitutioner, der arbejder for at skabe vidensdeling og innovation mellem aktørerne inden for de maritime erhverv på Fyn. Klyngen er en del af Udvikling Fyn. EAL er en del af den maritime klynge.

Bragt i Fyns Amts Avis og i Fyens Amts Avis

13. januar

Den virkelige verdens skolebænk

På EAL er de erhvervsrettede uddannelser, som skolen tilbyder, akademisk funderet. Men den teoretiske viden skal omsættes til praktisk kunnen, uanset hvilket af de syv uddannelsesområder den studerende vælger. Og ifølge Claus Koch, videncenterleder på EAL, er blandingen af teori og praksis en del af uddannelsesinstitutionens dna.

Læs mere i artiklen fra Fyens Stiftstidende

Yderligere bragt i Fyns Amts Avis

13. januar

Studerende lyser slot op

Syv studerende, der til daglig læser til multimediedesigner, skiftede en uge i december skolebænken og deres computere på Erhvervsakademiet Lillebælt ud med den fynske attraktion Egeskov Slot. Her skulle de opstille en lysinstallation, som var en del af slottes lysshow " Luminis".

Læs mere i artiklen fra Fyens Stiftstidende

Yderligere bragt i Fyens Amts Avis

11. januar

Gymnasieelev: Vælg det, du brænder mest for 

Sofie Bjørner og Sebastian Kragslund går målrettet forbi stande med repræsentanter fra Forsvaret, Politiet og Folkekirken i den grå hal i det nye Erhvervsakademiet Lillebælt, hvor Studiemessen tirsdag formiddag lokker de unge med afklaring.

Læs mere på fyens.dk

11. januar

Feberredning: Studiemesse var tæt på aflysning

Arrangøren af Studiemessen gik konkurs inden jul. Men Studiebyen Odense reagerede hurtigt og fik messen på skinner igen. Afgørende for de unge, der helst skal vælge den rigtige uddannelse i første forsøg, lyder det fra medarrangør.

Læs mere på fyens.dk

11. januar

Byggeriet af østjysk innovationshus skydes i gang

Food Innovation House vil tilbyde matchmaking og aktiviteter og projekter for fødevarevirksomheder i samarbejde med en lang række videnspartnere, heriblandt Erhvervsakademiet Lillebælt. 

Læs mere på foodwarewatch.dk 

Yderligere bragt på mikropol.dk 

11. januar

Det er vigtigt at vælge det du brænder mest for

Sofie Bjørner og Sebastian Kragslund går målrettet forbi stande med repræsentanter fra Forsvaret, politiet og folkekirken i den grå hal i det nye Erhvervsakademiet Lillebælt, hvor Studiemessen tirsdag formiddag lokker de unge med afklaring.

Bragt i Fyens Stiftstidende

10. januar

Elever på studiemesse er opmærksomme på studieloftet

De unge er blevet meget opmærksomme på studieloftet og har derfor fokus på at tage det rette valg når de skal uddanne sig. Det mærker man tydeligt på Studiebyen Odenses Studiemesse der finder sted på Erhvervsakademiet Lillebælt i disse dage.

Bragt på DR P4 Fyn

10. januar

Folkekirken på charmeoffensiv på messe

5000 elever fra fynske gymnasiale uddannelser er i disse dage på uddannelsesjagt på Studiebyen Odenses Studiemesse der afholdes på Erhvervsakademiet Lillebælt. På Messen finder man bl.a. Folkekirken. 

Se mere på TV2 Fyn

7. januar

Bilsalget boomer

Bilsalget stortrives hos V. Hold Jensen A/S, og hos virksomheden vil man fortsætte med at vækste, hvorfor de bl.a. arbejder sammen med markedsføringsøkonomstuderende fra EAL om nye og spændende markedsføringstiltag. 

Bragt i Fyens Stiftstidende

3. januar

Glæde i robotfirmaer: Vi har brug for "hurtige" uddannelser

Der er brug for et quick-fix i robotbranchen, hvis rekrutteringsbehovet skal løses - så virksomhederne i Odense-klynge glædes over nye tiltag og uddannelser. Robotvirksomheden ABB er gået sammen med Erhvervsakadmiet Lillebælt for at stille de studerende endnu bedre.

Læs mere på fyens.dk 

Yderligere bragt i Fyens Stiftstidende