banner

Medieomtale


2017 

24. januar

Virksomheder vil have it-studerende fra dag et

Virksomhederne ønsker sig flere it-uddannede og forsøger at have kontakt med datamatikerstuderende på erhvervsakademi Lillebælt så tidligt som muligt i uddannelsen.

Yderligere bragt i Fyens Stiftstidende


19. januar

B&R udvider SDU- og EAL samarbejde

Hos EAL bliver B&R Danmark-initiativet i første omgang til en del af professionsbacheloruddannelsen "Produktudvikling og teknisk integration-, hvor der er 21 studerende. Nærmere bestemt skal automationsvirksomheden lægge ud med et forløb under overskriften "Industri 4.0".

Læs mere på teknovation.dk

 

17. januar

At vælge lærlinge fra er at skyde sig selv i foden

Ledigheden både på landsplan og i hele Europa er samlet set faldende. Nogen steder så lavt, at det begynder at blive svært for virksomhederne at finde kvalificeret arbejdskraft. Nu er robotbranchen gået i dialog både med bl.a. Erhvervsakademiet Lillebælt om at lave lynhurtige uddannelser.

Bragt i Erhvervsavisen Fyn

16. januar

Første spadestik er taget til mere mad-innovation

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen tog mandag første spadestik til Food Innovation House i Vejle - et 3.000 kvadratmeter stort byggeri, som skal lægge plads til, at virksomheder, kommuner og vidensinstitutioner sammen kan udvikle fødevarer. EAL er blandt Food Innovation House videnpartnere.

Læs mere på food-supply.dk

16. januar

Konstruktøruddannelsen fylder 50

Konstruktørforeningen, der kunne fejre 50-års jubilæum i oktober 2016, blev oprindeligt startet for netop at styrke og udvikle bygningskonstruktøruddannelsen, som bl.a. udbydes på EAL. 

Læs mere på dagensbyggeri.dk

15. januar

Vejen til vækst og nye ansatte begynder på uddannelserne

Efterspørgslen på studerende der vælger at uddanne sig til job i automations- og robotbranchen vokser næsten dag for dag. Derfor har automationsvirksomheden B&R Danmark tilbudt Syddansk Universitet og Erhvervsakademiet Lillebælt undervisning ude i virksomheden.

Læs mere på elektronikfokus.dk 

13. januar

Automationsekspert underviser selv de unge

Maria Vindt Juul, videncenterchef for automation og robotteknologi ved EAL, finder det helt naturligt at samarbejde med firmaer som B&R Danmark. Samarbejdet om uddannelse af automationsteknologer og bacheloruddannelsen ' Produktudvikling og teknisk integration' kan også være et springbræt til flere forløb.

Bragt i Jern og Maskinindustrien

13. januar

Maritim klynge øger indsats for at skabe flere lærepladser

Fyns Maritime Klynge er et netværk for virksomheder, erhvervsfremmeaktører og uddannelsesinstitutioner, der arbejder for at skabe vidensdeling og innovation mellem aktørerne inden for de maritime erhverv på Fyn. Klyngen er en del af Udvikling Fyn. EAL er en del af den maritime klynge.

Bragt i Fyns Amts Avis og i Fyens Amts Avis

13. januar

Den virkelige verdens skolebænk

På EAL er de erhvervsrettede uddannelser, som skolen tilbyder, akademisk funderet. Men den teoretiske viden skal omsættes til praktisk kunnen, uanset hvilket af de syv uddannelsesområder den studerende vælger. Og ifølge Claus Koch, videncenterleder på EAL, er blandingen af teori og praksis en del af uddannelsesinstitutionens dna.

Læs mere i artiklen fra Fyens Stiftstidende

Yderligere bragt i Fyns Amts Avis

13. januar

Studerende lyser slot op

Syv studerende, der til daglig læser til multimediedesigner, skiftede en uge i december skolebænken og deres computere på Erhvervsakademiet Lillebælt ud med den fynske attraktion Egeskov Slot. Her skulle de opstille en lysinstallation, som var en del af slottes lysshow " Luminis".

Læs mere i artiklen fra Fyens Stiftstidende

Yderligere bragt i Fyens Amts Avis

11. januar

Gymnasieelev: Vælg det, du brænder mest for 

Sofie Bjørner og Sebastian Kragslund går målrettet forbi stande med repræsentanter fra Forsvaret, Politiet og Folkekirken i den grå hal i det nye Erhvervsakademiet Lillebælt, hvor Studiemessen tirsdag formiddag lokker de unge med afklaring.

Læs mere på fyens.dk

11. januar

Feberredning: Studiemesse var tæt på aflysning

Arrangøren af Studiemessen gik konkurs inden jul. Men Studiebyen Odense reagerede hurtigt og fik messen på skinner igen. Afgørende for de unge, der helst skal vælge den rigtige uddannelse i første forsøg, lyder det fra medarrangør.

Læs mere på fyens.dk

11. januar

Byggeriet af østjysk innovationshus skydes i gang

Food Innovation House vil tilbyde matchmaking og aktiviteter og projekter for fødevarevirksomheder i samarbejde med en lang række videnspartnere, heriblandt Erhvervsakademiet Lillebælt. 

Læs mere på foodwarewatch.dk 

Yderligere bragt på mikropol.dk 

11. januar

Det er vigtigt at vælge det du brænder mest for

Sofie Bjørner og Sebastian Kragslund går målrettet forbi stande med repræsentanter fra Forsvaret, politiet og folkekirken i den grå hal i det nye Erhvervsakademiet Lillebælt, hvor Studiemessen tirsdag formiddag lokker de unge med afklaring.

Bragt i Fyens Stiftstidende

10. januar

Elever på studiemesse er opmærksomme på studieloftet

De unge er blevet meget opmærksomme på studieloftet og har derfor fokus på at tage det rette valg når de skal uddanne sig. Det mærker man tydeligt på Studiebyen Odenses Studiemesse der finder sted på Erhvervsakademiet Lillebælt i disse dage.

Bragt på DR P4 Fyn

10. januar

Folkekirken på charmeoffensiv på messe

5000 elever fra fynske gymnasiale uddannelser er i disse dage på uddannelsesjagt på Studiebyen Odenses Studiemesse der afholdes på Erhvervsakademiet Lillebælt. På Messen finder man bl.a. Folkekirken. 

Se mere på TV2 Fyn

7. januar

Bilsalget boomer

Bilsalget stortrives hos V. Hold Jensen A/S, og hos virksomheden vil man fortsætte med at vækste, hvorfor de bl.a. arbejder sammen med markedsføringsøkonomstuderende fra EAL om nye og spændende markedsføringstiltag. 

Bragt i Fyens Stiftstidende

3. januar

Glæde i robotfirmaer: Vi har brug for "hurtige" uddannelser

Der er brug for et quick-fix i robotbranchen, hvis rekrutteringsbehovet skal løses - så virksomhederne i Odense-klynge glædes over nye tiltag og uddannelser. Robotvirksomheden ABB er gået sammen med Erhvervsakadmiet Lillebælt for at stille de studerende endnu bedre.

Læs mere på fyens.dk 

Yderligere bragt i Fyens Stiftstidende