banner

Medieomtale 2015


2015

31. december

Campus får rundvisningsapp

Erhvervsakademiets nye campus på Seebladsgade får sin egen rundvisningsapp som lige nu er under udvikling. Det er erhvervsakademiets egne studerende der står bag udvilingen af app'en.

Læs mere i artiklen fra Fyens Stiftstidende

Yderligere bragt på mitFyn.dk

30. december

Sats på lystfiskerturisme

Kolding, Fredericia og Middelfart Kommuner gik i 2013 sammen i Destination Lillebælt for at udvilke turismen. Området er i positiv udvikling og for at holde fast i denne udvikling, er serviceøkonomstuderende fra EAL i Vejle bragt på banen.

Bragt i Jydske Vestkysten Kolding  

26. december

Studerende til automationsuddannelse søges

Fynske virksomheder mangler medarbejdere med nye produktionskompetencer, men der er ikke mange der vil uddanne sig til automationsteknolog selvom der er udsigt til noget nær jobgaranti og en god løn.

Læs mere i artiklen fra Fyens Stiftstidende 

Yderligere bragt på mitFyn.dk

24. december

Nordfyns Erhverv og Turisme kom godt fra start

Visionen er bl.a. også et endnu bredere samarbejde med andre aktører, f.eks. uddannelsesinstitutioner. Et andet skridt Nordfyns Erhverv og Turisme derfor har taget er et samarbejde med Erhvervsakademiet Lillebælt.  

Bragt i Ugeavisen Nordfyn samt i Fyens Stiftstidende

22. december

Symfoniorkester satser på dig, mig og OS

Odense Symfoniorkester får i begyndelsen af det nye år en ny visuel identitet. Multimediestuderende fra Erhvervsakademiet Lillebælt har blandt andet arbejdet med animation, film og grafik og stod bag udstillingen af 25 Carl Nielsen-potrætter.   

Bragt i Fyns Amtsavis, Fyens Stiftstidende og på mitFyn

18. december

Turismesamarbejdet ved Lillebælt skaber positiv udvikling

Samarbejde på turismeområdet har skabt positiv udvikling ved Lillebælt. For at holde fast i den gode udvikling skal der tænkes nyt. Destination Lillebælt og Bridgewalking har bedt serviceøkonom-studerende fra Vejle om input til den videre udvikling.

Læs mere på fredericiaavisen.dk

16. december

Ung fynbo sælger sin fars juletræer på nettet

23 årige markedsføringsøkonom-studerende Asger Teglgaard fra Erhvervsakademiet Lillebælt har startet webshoppen treetime.dk hvorfra han sælger sin fars juletræer.

Læs mere på business.dk og i Berlingske

14. december

Undgå fejl i passivhuse

EU-projektet ConClip har produceret korte, flersprogede videoklip, der skal hjælpe håndværkere i arbejdet med de miljøvenlige passivhuse. Erhvervsakademiet Lillebælt repræsenterer Danmark i Projektet.

Bragt i Licitationen - Byggeriets Dagblad

12. december

To nye uddannelser i Vejle

Uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen har godkendt fire nye videregående uddannelser og 15 nye udbud fordelt over hele landet. På erhvervsakademiet i Vejle og Odense vil man fremover kunne tage en akademiuddannelse på deltid i byggekoordination og byggeteknologi.

Bragt i Vejle Amts Folkeblad samt på vafo.dk

11. december

Egeskov inviterer til lys og lyd i haven

Egeskov inviterer gæsterne til en speciel aften i haven i weekenden hvor der er mulighed for at opleve haven i lys og lyd. Luminis hedder eventen der er blevet til i samarbejde med DVC og Erhvervsakademiet Lillebælt.

Se mere på tv2fyn.dk

9. december

Net-Ball i Haarby

Der arbejdes stadig intensivt med Assens Kommune og der skal nu også søges fonde for at få Net-Ball projektet i Haarby i gang. Idéen bag Net-Ball blev til under EALs '48 Timer' projekt hvor studerende arbejdede med udvikling af Haarby.

Bragt i Fyens Stiftstidende

8. december

Lysshow på Egeskov Slot i vintermørket

Midt i juletravlheden slår Egeskov Slot dørene op til, hvad der beskrives som et spektakulært lys- ogltdshow med opsætninger i haven og på slottet. Showet er blevet til i samarbejde med blandt andre studerende fra EAL.

Bragt i Midtfynsposten

5. december

Kort uddannelse, pænt høj løn og nærmest jobgaranti... men for få søger ind

To et halvt år på skolebænken, høj månedsløn efter uddannelse og rigtig gode chancer for at få et job allerede inden man er færdig med uddannelsen - alligevel har kun 13 søgt ind på EALs datamatikeruddannelse i Vejle og Odense.

Læs mere i artiklen fra Vejle Amts Folkeblad

Nyheden er yderligere bragt i DR P4 Trekanten

5. december

Kun få ansøgere trods garanti for job

Der er sikkerhed for fast arbejde til stort set alle studerende på datamatikeruddannelsen, og unge burde derfor bestorme uddannelsen - men det gør de ikke. EAL i Vejle og Odense har modtaget 13 ansøgere, men kunne sagtens tage det dobbelte ind.

Bragt i Jydske Vestkysten, Jydske Vestkysten Kolding, Jydske Vestkysten Vejen, Radio Diablo samt på mitsvendborg.dk

4. december

God løn og masser af jobs - men alt for få...

Når der gøres status over vinteroptaget for nye studerende på EAL i Vejle, er der specielt én uddannelse, som der skæves til med særlig stor interesse: Uddannelsen til datamatiker. Her er situationen nemlig den, at for få søger ind, selvom uddannelsen i langt de fleste tilfælde er den direkte vej til et fast job og en god løn.

Læs mere i Fredericiaavisen

4. december

Ung succes med juletræer

23 årige markedsføringsøkonom-studerende Asger Teglgaard fra Erhvervsakademiet Lillebælt startede sidste år hjemmesiden treetime.dk hvorfra han sælger juletræer.

Bragt i Fyens Stiftstidende

3. december

Navnligt

Fem studerende fra Erhvervsakademiet Lillebælt er netop vendt hjem fra studietur i Marokko, hvor de mødte lokale studerende og stor gæstfrihed.

Bragt i Fyens Stiftstidende

2. december

23 årig iværksætter: sælger juletræer på nettet

Asger Teglgaard fra Morus sælger juletræer på nettet gennem sin hjemmeside www.treetime.dk juletræerne leveres af hans far. Til dagligt læser Asger til markedsføringsøkonom på EAL.

Læs mere på fyens.dk

1. december

Lys på Egeskov i december

Egeskov-gæster kan glæde sig over en unik mulighed for at se slot og slotshaven badet i forunderligt lys og lyd ved LUMINIS lysshowet den 11. og 12. december. Lysshowet er blevet til i samarbejde med blandt andre studerende fra Erhvervsakademiet Lillebælt.

Bragt i Midtfynsposten

1. december

For Tegllund er biler ikke kun for mænd

Bilbranchen er et typisk mandefag, men hos Tegllund A/S har man ansat flere kvinder, fordi det giver god synergi. Blandt firmaets kvinder er blandt andre Louise Stentebjerg der lige nu er i praktik som et led i sin handelsøkonomuddannelse på EAL i Vejle.

Bragt i Erhvervsavisen Syd- og Sønderjylland

27. november

Unge investordrømme

Dansk Aktionærforening afholdt i november et møde for unge aktionærer der drømmer om egen virksomhed og hvordan man knækker koden og tjener kassen. Blandt andre deltog fire studerende fra Erhvervskademiet Lillebælt.

Bragt i Business Fyn i Fyens Stiftstidende

26. november

Elever skal måle effekt at VM i byen

Odenses butikker, hoteller og restauranter vil omsætte for ca. 15 millioner kroner på grund af det kommende trampolin-VM. Sådan lyder prognosen, man tallene efterprøves af studerende fra EALs sportmanagement-uddannelse

Bragt i Fyens Stiftstidende og på mitFyn.dk

20. november

Gode muligheder for studiejobs i det fynske

I Odense er der gode muligheder for de unge studerende hvis de vil have et job ved siden af studiet. På Erhvervsakademiet Lillebælt tilpasses uddannelserne, så det passer til de behov virksomhederne har, samtidig med at studerende involveres i en del projekter med virksomheder under uddannelsen.

Bragt på Fyens.dk

20. november

Unge iværksætteristuderende pitcher deres idéer hos Fynsk Erhverv

Håndplukkede, unge bachelor-studerende i innovation og entrepreneurship fra Erhvervsakademiet Lillebælt fik lov at pitche deres forretningsidéer over for to rigtige business advisorer i Fynsk Erhverv.

Læs mere på Fynsk Erhvervs hjemmeside.

20. november

Kvindeligt aftryk betyder mere struktur

Louise Stentebjerg er trådt ind i en mandeverden og mærker allerede, at mænd og kvinder handler bil vidt forskelligt. Med kun 10 procent kvinder i bilbranchen er Louise stadig lidt af en sjældenhed.

Bragt i Motor-magasinet

18. november

Græskarfritter og æblechips fra godset

Gyldensten Gods ved Bogense har indgået samarbejde med procesteknologer fre Erhvervsakademiet Lillebælt, som i løbet af efteråret blandt andet har arbejdet med udvikling af græskar.

Læs mere på food-drink.dk

November

Produktudvikling af græskarfritter og æblechips

Gyldensten Gods ved Bogense har indgået samarbejde med procesteknologer fra Erhvervsakademiet Lillebælt, som i løbet af efteråret blandt andet har arbejdet med udvikling af græskar.

Bragt i  november-udgaven af Plus Proces (side 17)

November

Græskarfritter og æblechips

Græskar, løg og æbler granskes grundigt af 10 procesteknolog-studerende, der lige nu er i gang med at komme med input til, hvordan man kan udvikle netop disse produkter, som vi kender så godt fra vores supermarkeder.

Bragt i november-udgaven af LevnedsmiddelBladet (side 30) 

17. november

Rosborg opretter event-linje på HF

Det nye tiltag skal tiltrække elever med lyst til at optræde og skabe events. Rosborg har i den forbindelse indgået et samarbejde med Erhvervsakademiet Lillebælt der i forvejen udbyder overbygningsuddannelser indenfor event-området.

Bragt i Vejle Amts Folkeblad

17. november

To UCL-studerende vinder 25.000 kr. ved idékonkurrence

UCL studerende blev 25.000 kroner rigere ved idékonkurrence Innovation Tournament Fyn 2015, hvor 30 studerende fra henholdsvis UCL og EAL deltog.

Bragt på UCLs hjemmeside

13. november

2,7 mio. til Odeon og TBT-projekt

En ny samarbejdsmodel skal inddrage alle medarbejdere på tværs af faggrænser, og det har nu fået millionstøtte fra Bygge- og anlægsbranchens udviklingsfond. Den fynske samarbejdsmodel er udviklet af AMU Fyn og Erhvervsakademiet Lillebælt.

Bragt på Fyens.dk

13. november

2,7 mio. til trivsel og bedre bundlinje

Byg til Vækst lancerer fynsk samarbejds-model, der kan blive rollemodel for hele byggebranchen. AMU-Fyn og Erhvervsakademiet Lillebælt har i den forbindelse udviklet 'Byg til Vækst Lean'.

Bragt i Fyens Stiftstidende

12. november

Gider de unge være iværksættere? Det korte svar er JA!

Erhvervsakademiet Lillebælt havde i år 66 studerende med til Global Entrepreneurship Award (uge 47)  i Fredericia. Blandt andet pitchede en gruppe studerende om en idé der kan reducere madspild.

Bragt i Fredericia Avisen

6. november

Iværksætter-idé skal plantes

Det handler om at se udfrodringer der kan læses, i stedet for at se problemer. FabLab Innovation var et af de iværksættercentre, der onsdag indtog Odense Centralbibliotek til Makerday 2015.

Bragt i Fyens Stiftstidende samt på Mitfyn.dk

5. november

Brug for installatører

Virksomheder i Trekantsområdet har brug for installatører, mener Erhvervsakademiet Lillebælt i Vejle, der oplyser, at de studerende har job længe før sidste eksamen er i hus.

Bragt i Erhervsavisen (online)

5. november

Kvinder og biler...

Med kun 10 procent kvinder i bilbranchen er handelsøkonomstuderende Louise trådt ind i lidt af en mandeverden i dette efterår, hvor hun er i praktik i Tegllund A/S et af Danmarks største bilhuse. 

Læs mere i Fredericia Avisen

4. november

Er du it-specialist?: Så er der job på Fyn

IT branchen på Fyn kæmper for at finde kvalificeret arbejdskraft. Flere virksomheder har derfor stiftet Technolog Danmark der skal sætte fokus på dette. Technology Danamrk arbejder allerede nu sammen med EAL om at etablere to nye uddannelser.

Bragt på mitFyn.dk

3. november

Erhvervslivet har været for sløvt

Direktør for ordbogen.dk Peter Revbech er formand for den ny forening Technology Denmark - der mangler dygtige IT folk i branchen. Nu indgår foreningen samarbejde med EAL om nye uddannelser.

Bragt på mitfyn.dk samt i Fyens Stiftstidende

3. november

Fyn mangler IT-specialister

Det er en udfordring for fynske virksomheder at skaffe kvalificeret arbejdskraft. Ny forening vil skabe 500 nye arbejdspladser og etablere samarbejde med EAL om nye uddannelser.

Bragt på mitfyn.dk samt i Fyens Stiftstidende

29. oktober

Start med noget, der viser resultater

Haarby rykkede i 2013 frem i den prioriterede kø af centerbyer, der skulle have udviklingsplaner. Udviklingsprocessen blev sparket i gang i samarbejde med studerende fra Erhvervsakademi Lillebælt i projekt "48 Timer".

Historien bragt på MitFyn.dk

29. oktober

Odense-unge dyster om bedste idé

Flere end 450 kreative unge fra Odense skal konkurrere på gode idéer ved Danish Entrepreneurship Award i Fredericia - blandt andet studerende fra Erhvervsakademiet Lillebælt.

Læs mere på fyens.dk

27. oktober

Vor tids industriarbejder er der bare mangel på

Orbogen.com i Odense har tårnhøje ambitioner, men mangler dygtige it-folk og har derfor valgt blandt andet at udvikle en ny datamatikeruddannelse på Erhvervsakademiet Lillebælt hvor medarbejdere fra ordbogen.com også kommer til at undervise de studerende.

Bragt i Børsen

26. oktober

Videoklip mindsker konstruktionsfejl i passivhuse

Passivhuse udgør en stor del af fremtidens energivenlige byggeri, og det er derfor nødvendigt at udbrede kendskabet og opførelsen af disse huse, mener Erhvervsakademiet Lillebælt, som netop nu deltager i projektet ConClip - der skal øge branchens viden om passivhuse.

Læs mere på dagensbyggeri.dk samt i Mestertidende

26. oktober

Fritter af græskar og nye æblechips

Procesteknolog-studerende fra Erhvervsakademiet Lillebælt arbejder med at udvikle græskar-fritter, løgrelish og æblechips af råvarer fra Gyldensten Gods.

Historien er bragt i:

Læs mere i artiklen fra Fyens Stiftstidende 

Fyens.dk

Ugeavisen Nordfyn (s. 56)

25. oktober

Et kig gennem fremtids-brillerne

En gruppe ergoterapistuderende fra UCL har i samarbejde med Fablab og en underviser fra  Erhvervsakademiet Lillebælt fremstillet 3D producerede prototyper af bakker, der skal hjælpe folk med halvsidet lammelse.

Bragt på Fyens Stiftstidende samt på mitFyn.dk

22. oktober

De kommer ikke til Marokko for at bade

Fem udvalgte studerende fra Erhvervsakademiet Lillebælt rejser i uge 44 til Marokko, hvor de skal deltage i et intensivt udvekslingsprogram, med fokus på at styrke forståelsen mellem vestlig og muslimsk kultur

Læs mere på fyens.dk

Yderligere omtalt i Fyens Stiftstidende 26.10

21. oktober

Byvandring i Odense er et tilskuerhit

Byudviklingen i Odense har fanget mange borgeres interesse, også Erhvervsakademiet Lillebælts store byggeri får en del opmærksomhed.

Læs mere i Ugeavisen Odense (s. 32-33)

13. oktober

Et grønnere torv vandt

Afstemningen vedrørende de internationale bygningskonstruktørers idéer til et fremtidigt torv i Faaborg er nu afgjort - åbent grønt torv med plads til aktiviteter er klart at foretrække mener Faaborgs borgere.

Artikel bragt i Ugeavisen Faaborg

12. oktober

Ung iværksætter bag ny webshop

Bohema er navnet på 26-årige Kathja Petersens nye webshop med farvestrålende smykker. Foruden webshoppen læser Kathja innovation og entreprenørskab på Erhvervsakademiet Lillebælt i Vejle.

Bragt i Jydskevestkysten

9.oktober

Sådan skal "grønt" center få 13 millioner til at blive til 120 millioner

Green Tech Center i Vejle og en række andre virksomheder har fået 13,4 millioner af EU og Region Syddanmark til udvikling af energiløsninger. Erhvervsakademiet Lillebælt er med i samarbejdet

Bragt på vafo.dk

Yderligere bragt i Vejle Amts Folkeblad


8. oktober

Undgå fejl i passivhuse

Travlhed får håndværkere til at glemme de grønne bygge-løsninger. EU-projektet ConClip (Construction Videoclip) skal bringe fokus tilbage. Erhvervsakademiet Lillebælt er dansk partner i projektet.

6. oktober

Brug for installatører

Virksomheder i Trekantsområdet har brug for installatører, mener Erhvervsakademiet Lillebælt i Vejle, der oplyser, at de studerende har fundet job, længe før den sidste eksamen er i hus.

Bragt i Erhvervsavisen Syd og Sønderjylland

2. oktober

Sådan undgår du fejl i passivhuse

EU-projekt skal med video-klip vise hvordan man undgår fejl og mangler. Erhvervskademiet Lillebælt er dansk partner i ConClip-projektet.

Bragt i Mester Tidende


Oktober

I busser efter jobchancer

Studerende fra Odense delto i karrieremesse i Esbjerg. Studerende Anders Bo Rasmussen fra EAL er klar til at flytte for det rette job, og fandt derfor messen yderst relevant.

Læs mere i Ugeavisen Esbjerg (s. 24) 

Yderligere bragt i JydskeVestkysten


30. september

Kathja barsler med sit brand Bohema

26-årige Kathja Petersen fra Kolding sætter sin nye online-smykkebutik Boheama i gang. Ved siden af iværksætteriet læser hun på innovation og entrepreneurship-uddannelsen på Erhvervsakademiet Lillebælt. 

Bragt i Kolding Ugeavis

23. september

Nyt torv i Faaborg?: Fire forslag klar

Studerende fra Erhvervsakademiet Lillebælt har udarbejdet forslag til hvordan man kan forny Faaborg Torv, nu skal borgerne afgøre hvilket forslag der er det bedste.

Læs mere på fyens.dk

Yderligere nævnt på mitfyn.dk


22. september

Studerende på bootcamp

Fra det øjeblik nye studerende på Erhvervsakademiet Lillebælt træder ind af døren, udfordres de som kommende iværksættere ved det nye tiltag Creator Bootcamp.

Se indslag fra TV2 Fyn


22. september

Torve-forslag ligger klar

Internationale bygningskonstruktør studerende har lavet fire forslag til udvikling af torvet i Faaborg.

Bragt i Ugeavisen Faaborg

22. september

Hvad skal der ske med Torvet?

Borgerne i Faaborg er kommet med idéer til hvordan byens torv kan udvikles. Forslagene blev sendt til internationale bygningskonstruktør-studerende på erhvervsakademiet som har udarbejdet konkrete forslag ud fra borgernes ønsker.

Læs mere i Ugeavisen Faaborg (side 2 + 20)

22. september

Fisketur med socialt bid

Martin Porsborg der er praktikant i Dansk Sportsfiskerforrening stod for et fiske-arrangement for en 3. klasse på Vejle Privatskole hvor eleverne med forskellig etnisk herkomst fik mulighed for at få en bedre forståelse af den danske natur. 

Bragt i Egtved Posten 

18. september

Multietnisk klasse kastede en krog i dansk natur 

Elever fra 3. klasse på Vejle Privatskole tog på fisketur i Vingsted. Studerende fra Erhvervsakademiet Lillebælt står bag arrangementet under sin praktik i Dansk Sportsfiskerforretning. 

Bragt i Fredericia Dagblad

15. september

New Balls, please - gadekunst skal fange din interesse

To studerende fra uddannelsen international hospitality management fra Erhvervsakademiet Lillebælt er i praktik hos udvikling Fyn hvor de arbejder med gadekunst-udsmykninger i Odense.

Læs mere på fyens.dk


12. september

250 studerende er iværksættere i tre dage

De nye studerende på erhvervsakademiet i Vejle byedes velkommen med en intensive bootcamp med focus på innovation og entreprenørskab.

Læs mere i Vejle Amts Folkeblad


12. september

Festivaler knyttes tættere sammen

I fremtiden skal erhvervsakademiet i Odense huse Factory of Festivals - en form for moderne kontorfællesskab med mulighed for sparring for bade store og små festivaludviklere.

Læs mere i Fyens Stiftstidende eller på fyens.dk


10. september

Helt nye studerende kastes ud i livet som iværksættere i Vejle

De nye studerende i Vejle skal igennem tre hæsblæsende dage i Creator Bootcamp, hvor der star innovation og entreprenørskab på programmet.

Læs mere i fredericiaavisen.dk

8. september

Uddannelsesaftale på Nordfyn

Nystiftede Nordfyns Erhverv og Turisme har lavet en samarbejdsaftale med Erhvervsakademiet Lillebælt omkrings akademiets uddannelser indenfor events, oplevelser og turisme.

Bragt i lokaljournalen

7. september

Skal vi ikke prøve bare at uddanne dem, der er brug for?

Verden er ved at ændre sig. På videregående uddannelser ser man en tendens til, at unge i højere grad vælger uddannelser som retter sig mod erhvervslivet. Eksempelvis har bygningskonstruktør-uddannelsen på EAL haft sit største optag nogensinde.

Bragt i Fyns Amts Avis


1. september

Nyt samarbejde mellem Nordfyns Erhverv og Turisme og Erhvervskademiet Lillebælt

Nordfyns Erhverv og Turisme har som noget nyt indledt et samarbejde med Erhvervsakademiet Lillebælt.

Læs mere på fyens.dk

Yderligere nævnt på mitFyn.dk

24. august

Rejsegilde på EAL campus Odense

På EALs campus byggeri blev der den 12. august 2015 afholdt rejsegilde for pladsens håndværekere, rådgivere, erhvervsakademiets ansatte og kommende brugere af bygningerne. 

Læs hele nyheden på A. Enggaards hjemmeside 

19. august

Her skal nye idéer og tanker bo

Erhvervsakademiet Lillebælts kommende campus på havnen skal skabe et nytænkende miljø for de studerende. Onsdag bød på rejsegilde.

Læs mere i Skibhusavisen (side 8)

Yderligere nævnt i Lokalavisen Nordvest

13. august

Høj efterspørgsel på installatør-studerende

Garanteret job og startløn på 30.000 kroner om måneden er virkeligheden for hovedparten af de elektrikere, som vælger at videreuddanne sig til el installatør.

Læs mere på installator.dk

Yderligere nævnt i installatør Horisont og på solar.dk

13. august

Erhvervsakademiet Lillebælt bygger bro

Ni måneder efter første spadestik ved erhvervsakademiets nye campus i Odense kunne der den 12. august holdes rejsegilde.

Læs mere på fyens.dk

Yderligere nævnt i Fyens Stiftstidende

12. august

Rejsegilde i dag på Erhvervsakademiet Lillebælt

Den første milepæl er nået for byggeriet af den 20.000 m2 store campus i Seebladsgade i Odense. Den 12. inviterede entreprenøren og erhvervsakademiet til rejsegilde.

Læs mere på building-supply.dk

7. august

Populære fødevareuddannelser

Der har i år været pæn søgning til procesteknologuddannelsen i Odense og Vejle, hvor optagelsestallene er på 34 og 42.

Læs mere på mælkeritidende.dk

6. august

Masser af job til nye installatører

Erhvervsakademi frister elektrikere med spændende job og god løn. I slutningen af juni blev 13 elektrikere færdige på erhvervsakademiet, heraf havde 10 allerede job inden beviset var overrakt.

Artikel bragt i Elektrikeren (side 22-23)

6. august

Lad os bare uddanne dem vi har brug for

På de videregående uddannelser ser man nu en tendens til at de unge vælger uddannelser rettet mod erhvervslivet. Bl.a. på erhvervsakademiets bygningskonstruktøruddannelse hvor optaget er det højeste nogensinde.

Læs udgaven i Østbirk Avis 

Yderligere nævnt i Nordjyske Stiftstidende Himmerland, Nordjyske Stiftstidende Thisted Dagblad, Nordjyske Stiftstidende Vendsyssel, Nordjyske Stiftstidende Aalborg, Dagbladet Ringkøbing-Skjern, Morsø Folkeblad, Flensborg Avis, Randers Amtsavis, Østbirk Avis, på webstedet Alt om Herning, Midtjyllands Avis, i Midtjyllands web avis,Køge Onsdag, Lolland Falsters Folketidende samt i Skive Folkeblad.

5. august

Praktikant hjælper Danmarks Sportsfiskerforbund

Serviceøkonom fra EAL er i praktik i sekretariatet ved Danmarks Sportsfiskerforbund i Vingsted. Her skal han arbejde med konceptudvikling og beskrive de muligheder forbundet kan tilbyde besøgende i Sportsfiskeriets Hus.

Bragt på sportsfiskeren.dk  

3. august

Nordfyns Kommune udvikler naturen sammen med studerende

På Nordfyn valgte man i foråret at indgå et samarbejde med Erhvervsakademiet Lillebælts jordbrugsteknolog-studerende, som arbejdede med pleje og udvikling af natur og miljø i kommunen.

Bragt i Jordbrugsteknologen

3. august

Sikkert job og 30.000 i løn

Tallene er kommet for optaget på de videregående. For flere fynske bygningsuddannelser på Erhvervsakademiet Lillebælt ser det rigtig godt ud.

Artikel bragt i Fyens Stiftstidende

Yderligere nævnt i Århus Stiftstidende samt i Fyns Amtsavis

1. august

Nu sælger vi alle fordelene ved erhvervsuddannelser

For flere af de fynske bygningsuddannelser på Erhvervsakademiet Lillebælt ser optaget rigtig godt ud. Bygningskonstruktørerne har det største optag nogensinde.

Bragt i Alt om Teknik

Yderligere nævnt i Dagens Byggeri, DS Håndværk og Industri, Østbirk Avis, Fredericia Dagblad, Dagbladet Rinkøbing-Skjern, Nordjyske Stiftstidende Himmeland, Nordjyske Stiftstidende Vendsyssel, Nordjyske Stiftstidende Aalborg, Nordjyske Stiftstidende Thisted Dagblad samt i Randers Amts Avis.

31. juli

Tømreren vil læse videre

Anders Rath Durand er ved at tage næste skridt i sin karriereplan. Livet som tømrer skal skiftes ud med studielivet.

Artikel bragt i Jyllands-Posten Indland

30. juli

Unge trodser advarsel om datamatiker-linje

På trods af dimensionering af blandt andet erhvervsakademiets datamatikeruddannelse, har 14,8 procent flere end sidste år søgt ind på uddannelsen i Vejle.

Artikel bragt i Vejle Amts Folkeblad

30. juli

Unge vil være med i fynsk byggeboom

Markant fremgang på fynske byggeuddannelser, viser optagetal for Erhvervsakademiet Lillebælt.

Læs mere i Fyens Stiftstidende

Yderligere nævnt i Fyns Amtsavis

30. juli

Uddannelse: Unge vil være med i fynsk byggeboom

De mange store byggeprojekter på Fyn smitter af på valget af uddannelser. Erhvervsakademiet Lillebælt optager i år 10 procent flere studerende end sidste år.

Læs mere på fyens.dk

29. juli

Mange flere vil bygge på Fyn

Ansøgertal til Erhvervsakademiet Lillebælt viser at de avancerede byggeuddannelser på Fyn er meget populære.

Læs mere på fyens.dk

Yderligere nævnt på DR P4 Fyn (29. juli kl. 12.30)

29. juli

Stor søgning til bygningsuddannelser

Erhvervsakademiet Lillebælt i Odense mærker nu effekten af regionens satsning på byggeri. Flere bygningsuddannelser har markant fremgang.

Læs mere på tv2fyn.dk

22. juli

Ærespris til installatør

Andreas Thoustrup har med et gennemsnit på 12,0 og en bestået autorisationsprøve modtaget TEKNIQs installatørpris.

Artikel bragt i Ugeavisen Vejle

6. juli

Festival tiltrækker studerende

Antallet af ansøgere til erhvervsakademiet er steget . Rektor mener at festivaler som Tinderbox får unge til at søge ind på uddannelser indenfor oplevelse og turisme.

Læs mere i Fyens Stiftstidende

6. juli

Unge vil uddannes til job

Erhvervsrettede uddannelser på Erhvervsakademiet Lillebælt tiltrækker flere unge til fordi der venter job på den anden side.

Læs mere i Fyens Stiftstidende

2. juli

Markant flere vil være el-installatør i Odense

Flere syddanske vil gerne være elinstallatører. 62 procent flere studerende med elektrikerbaggrund end sidste år har søgt optagelse på installatøruddannelse.

Læs mere på building-supply.dk

30. juni

Otte nye mejeriteknologer

Den 26. juni dimitterede otte nye mejeriteknologer fra Erhvervsakademiet Lillebælt. 

Læs mere på mælkeritidende.dk

25. juni

Erhvervsakademiet trækker i de unge

De seneste tal på søgningen til Lillebælt Erhvervsakademi viser en samlet fremgang på 18,4 % - fra 1361 ansøgere sidste år til 1611 i år.

Læs mere i Vejle Amts Folkeblad

Nyheden er yderligere nævnt i DR P4 Trekanten

22. juni

Virksomhederne stormer frem

Erhvervsakademierne er en succes. med helt i top ligger Erhvervsakademiet Lillebælt med ansøger fremgang fra 1.361 i 2914 til 1.611 i 2015

Læs mere i fredericiaavisen.dk

15. juni

Virksomheder jagter nyuddannede installatører

Langt de fleste installatør-studerende fra Erhvervsakademiet Lillebælt i Vejle har job, længe før den sidste eksamen er i hus.

Læs mere på mestertidende.dk

12. juni

Virksomheder jagter nyuddannede installatører

Garanteret job og en startløn på omkring 30.000 kroner om måneden. Det er virkeligheden for hovedparten af de elektrikere, som vælger at tage en toårig overbygningsuddannelse som installatør.

Læs mere på building-supply.dk

10. juni

Virksomheder ansætter installatører før de er færdiguddannede

Efterspørgslen efter el-installatører i Trekantsområdet, er så stor, at i ud af 13 el-installatører, der bliver færdige til sommer allerede er blevet ansat i virksomheder. (Nyheden er yderlige nævnt i Horsens Folkeblad, Fredericia Dagblad, Jydske Vestkysten Kolding, Jydske Vestkysten Billund samt i Jydske Vestkysten Vejen.)

Læs mere i artiklen fra Vejle Amts Folkeblad

10. juni

Mangel på arbejdskraft: Ansætter installatører før de er færdiguddannede

Efterspørgslen på el-installatører i Trekantsområdet er så stor, at virksomhederne ansætter installatørerne før de har afsluttet deres eksamen.

Bragt på vafo.dk

9. juni

Installatører er guld værd i Trekantsområdet

Garanti på job og en startløn på 30.000 kroner. Stor efterspørgsel efter nyuddannede installatører betyder, at de unge kan vælge og vrage, når der skal søges job.

Se indslaget på tvsyd.dk

9. juni

Net-Ball version 2.0 klar til start

Folkene bag Net-Ball projektet er klar med deres endelige udkast. Net-Ball er kommet i stand via et samarbejde mellem byudviklingsgruppen i Haarby, Erhvervsakademiet Lillebælt samt Assens Kommune.

Artikel bragt på mitfyn.dk

Yderligere nævnt i Fyens Stiftstidende

8. juni

Virksomheder i Trekantsområdet skriger efter flere installatører

På Erhvervsakademiet Lillebælt i Vejle, hvor installatøruddannelsen finder sted, oplever man, at de studerende bliver viftet om næsen med jobtilbud af virksomheder i Trekantsområdet længe før eksamen er i hus.

Læs mere på frederciaavisen.dk

1. juni

Fynske it-firmaer løfter i flok

15 fynske it-virksomheder går sammen for at tiltrække folk med store kompetencer, og planlægger ligeledes at starte en ny uddannelse op i samarbejde med Erhvervsakademiet Lillebælt.

Læs mere på fyens.dk

1. juni

Lederne får papir på deres ledelsesfaglige kompetencer

Én indgang til forskellige lederuddannelser, praksisnær undervisning og direkte brugbare kompetencer i arbejdsdagen er årsagen til, at Kriminalforsorgen valgte Ledelsesakademiet Lillebælt som samarbejdspartner.

Læs mere i artiklen fra 'Den Moderne Leder'

26. maj

Arkitekter sat på sagen

UgeAvisen Faaborg og Radio S-FM har indgået samarbejde med Erhvervsakademiet Lillebælts studerende som skal udarbejde forslag til Torvets fremtidige anvendelse og indretning.

Læs mere i UgeAvisen Faaborg (side 8)

25. maj

Adam får tingene til at ske

På Erhvervsakademiet Lillebælt underviser Adam Montandon de studerende i, hvordan man fører sine idéer ud i livet.

Læs mere i artiklen fra Fyens Stiftstidende

24. maj

Himlen er et idol for Google-stjernen

I VIP-rummet ved Factory of Imagination blev interface designer Morten Just interviewet om sit arbejde med at gøre computere lige så lette at afkode som himlen.

Læs mere i artiklen fra Fyens Stiftstidende

19. maj

Google former Fyns lyse hoveder

Erhvervsakademiet Lillebælt bringer sine elever sammen med innovative superstjerner fra blandt andet NASA og Google.

Google spottede Morten på en nat

Interface designer Morten Just fra Google troede ikke, at han var kvalificeret til et job i det store selskab. Den 18. maj holdt han oplæg ved Factory of Imagination hvor han fortalte om sin vej, til det job han har i dag.

Læs mere om de to historier i artiklen fra Fyens Stiftstidende

19. maj

Googles krøllede hjerner skal forme Fyns lyse hoveder

Innovative sværvægtere fra blandt andet NASA og Google skal få de unge studerende fra Erhvervsakademiet Lillebælt og deres idéer ud over rampen.

Læs mere på Finans.dk

19. maj

Google og NASA fyrede op under fynske studerende

Google og NASA var på programmet mandag i DOK 5000 på Odense Havn hvor de gav de 500 deltagere eksempler på innovation fra hele verden.

læs mere på tv2fyn.dk

19. maj

Studerende gav make-over til Den Grimme Ælling

Den kendte og velkørende Odense-restaurant har haft en gruppe studerende fra Erhvervsakademiet Lillebælt med indover idéudvikling af alt fra selve maden til markedsføringen.

Læs mere i artiklen fra Erhvervsavisen

18. maj

NASA og Google sender skarpe hjerner til Odense-konference

500 studerende og ansatte fra Erhvervsakademiet Lillebælt får værdifulde råd fra designere, ingeniører og robotspecialister ved konference i Odense.

Læs mere i artiklen fra Fyens Stiftstidende

18. maj

NASA og Google gør fynske studerende klogere

Prominente navne fra Google og NASA satte gang i fantasien hos fynske studerende ved Erhvervsakademiet Lillebælts nye satsning Factory of Imagination.

Se mere på tv2fyn.dk

18. maj

Fyn Live: Factory of Imagination

Fyn Live var med, på Dok 5000 da Google og NASA satte gang i fantasien hos de fynske studerende ved Erhvervsakademiet Lillebælts nye event Factory of Imagination.

 

18. maj

Stjernestøv: Google og NASA inspirerer i Odense

Personer bag nogle af nutidens vildeste opfindelser gæstede DOK 5000 i Odense, da Erhvervsakademiet Lillebælt afholdt Factory of Imagination.

Læs mere på fyens.dk

18. maj

DR P4 live fra Factory of Imagination

Google interface designer Morten Just anbefaler at man tager et kig på de ting vi interagerer med i hverdagen hvis man vil frem med en ny idé.

Bragt på DR P4 Live den 18. maj.

18. maj

NASA og Google sender skarpe hjerner til Odense-konference

500 studerende og ansatte samt en række virksomheder får værdifulde råd om innovation fra designere, ingeniører og robotspecialister fra blandt andet NASA og Google.

Læs mere på fyens.dk

5. maj

Får kan gøre diger mere robuste

Studerende fra Erhvervsakademiet Lillebælt arbejder med pleje og udvikling af natur og miljø i Nordfyns kommune.

Læs mere i artiklen fra Fyens Stiftstidende

5. maj

Studerende udvikler nordfynsk natur

Samarbejde mellem Nordfyns Kommune og Erhvervsakademiet Lillebælt giver de studerende virkelige opgaver og kommunen friske ideer.

Læs mere på fyens.dk

25. marts

Studerende skal nytænke Spar Nord Odense

Erhvervsakademiet Lillebælt indtog den 25. marts Spar Nord Odense for at finde svaret på, hvordan fremtidens bank fremover skal skabes og drives.

Læs mere om INNO12-forløbet på finanswatch.dk

23. marts

Innovations-samarbejde

Nordfyns Kommune og Erhvervsakademiet Lillebælt har indgået samarbejde omkring natur og miljø emner i Nordfyns Kommune.

Bragt på Nordfyns Kommunes hjemmeside

17. marts

Slut med krise: Ansøgerboom på Odenses finansuddannelser

På Erhvervsakademiet Lillebælt er antallet af ansøgere til finansøkonom, finansbachelor og business controller pr. 15. marts boomet med 63 % i forhold til sidste års tal.

Læs mere på fyens.dk

17. marts

Unge styrer mod Odense

Der er udsigt til flere studerende på Fyn efter de tre største uddannelsesinstitutioner fik langt flere ansøgere gennem kvote 2.

Læs mere på fyens.dk

3. marts

Skøre Tinderboxideer kan blive til virkelighed

Når 25.000 mennesker til sommer strømmer til Tusindårsskoven for at blive en del af den første Tinderbox Festival, er det ikke kun musik- og festoplevelser, der venter dem. Arrangørerne har nemlig søgt kreative løsninger på flere udfordringer hos 45 studerende fra Erhvervsakademiet Lillebælt.

Læs mere artiklen fra Fyens Stiftstidende

2. marts

Top tre: Se Tinderbox' skøre ideer

45 studerende fra Erhvervsakademiet Lillebælt har hjulpet Tinderbox med løsningsforslag til nogle af de udfordringer, som Odense by og festivalen står over for.

Se top tre over nogle af de ideer, der kan blive virkelighed til sommer på fyens.dk

2. marts

Vejle fik endnu et led på uddannelses-strøget

Erhvervsakademiet Lillebælt slog fredag den 27. februar dørene op til deres nye lokaler på uddannelses-strøget i Vejle.

Bragt i Lokalavisen Vejle

22. februar

Han gør det sjovt for mænd at tisse

Morten Hansen, som læser til logistikøkonom på Erhvervsakademiet Lillebælt, præsenterede sammen med sin gruppe et interaktivt pissoir til Tinderbox Festival, for mænd vil gerne konkurrere, også når de skal lade vandet.

Læs mere i artiklen fra Fyens Stiftstidende

21. februar

Balloner skal vise vej til festivalplads

Studerende foreslår kommunen og Tinderbox at lave en 4,2 kilometer lang række af balloner for at vise festivalgæster vej

Læs mere om dette og flere forslag på fyens.dk

Februar

Unge foreslår løsninger til Tinderbox

Det var frem med ideerne, da en gruppe studerende fra Erhvervsakademiet Lillebælt fik 48 timer til at komme med forslag til hvordan Tinderbox til sommer løser en stribe vigtige opaver

Se mere på tv2fyn.dk

21. februar

Hjernen i kog i 48 timer

Når Odense til juni lægger skov til Tinderbox og 25.000 festivalgæster, så giver det en stribe nye udfordringer. Og i løbet af 48 timer har studerede fra Erhvervsakademiet Lillebælt knoklet med at finde ideer til at løse dem.

Se interview med projektleder på 48 timer, Gerd Madsen på tv2fyn.dk

21. februar

Hjernen i kog i 48 timer

Vandrehjemmet på Kragsbjerggaard i Odense har været base for en gruppe studerende fra Erhvervsakademiet Lillebælt. De studerende har knoklet i 48 timer for at komme med praktiske løsninger fra affaldshåndtering til sikkerhed i forbindelse med Tinderbox-festivalen.

Se mere på tv2fyn.dk

21. februar

Masser af gode ideer til Tinderbox

I 48 timer var unge fra Erhvervsakademiet Lillebælt i fire arbejdsgrupper for at komme med kreative forslag til logistik, transport af gæster, gæstemodtagelse og styr på frivillige til sommerens store musikfestival i Odense.

Læs mere på fyens.dk

20. februar

På jagt efter lyse ideer til Tinderbox

Studerende fra Erhvervsakademiet Lillebælt hjælper festival med at få logistik, frivillighed og kommunikation til at glide glat

Læs mere i artiklen fra Fyens Stiftstidende

19. februar

Festival udfordrer Odense som værtsby

Tinderbox bliver en praktisk udfordring for Odense. 45 studerende fra Erhvervsakademiet Lillebælt tages nu med på råd, når det gælder overnatning, transport og kommunikation.

Se indslaget fra TV2 Fyn her

19. februar

Studerende grubler for Tinderbox

34 studerende fra flere forskellige uddannelser på Erhvervsakademiet Lillebælt har fået 48 timer til at udtænke idéer til nogle af festivalens udfordringer.

Læs artiklen på fyens.dk  

Februar

Swappede sig til en gratis genbrugsgarderobe

Flere hundrede tog imod tilbudet da en gruppe studerende fra Erhvervsakademiet Lillebælt inviterede indenfor til Swap Amok i DOK 5000 på Sverigesgade.

Læs mere i Skibhus Avisen på side 16

Februar

Praktikanter fra Erhvervsakademiet Lillebælt

Nyborg Kommune har i den kommende tid tre praktikanter fra Erhvervsakademiet Lillebælt i deres Miljø- og Teknikafdeling i Nyborg. Her skal de arbejde videre med nogle af de projekter, der blev frembragt under 48 timer i Nyborg.

Har været bragt på Nyborg Kommunes hjemmeside

Februar

Lillebælt uddanner ikke til arbejdsløshed

Elektronikbranchen mangler dygtige teknikere der kan udvikle produktionen og vedligeholde elektronikken. Erhvervsakademiet Lillebælt uddanner netop denne arbejdskraft. I dag hedder de bare IT-teknologer.

Læs hele artiklen i Aktuel Elektronik på side 2

31. januar

Logistik populært blandt udlændinge

Den to årige logistikuddannelse på Erhvervsakademiet Lillebælt i Vejle tiltrækker mange studerende fra Europa og resten af verden.

Læs mere i artiklen fra Vejle Amts Folkeblad

22. januar

Droner og cykler: To start-firmaer på vej i Odense

To virksomheder er udvalgt til en særlig iværksætterpilot-ordning og kan i det kommende år koncentrere sig om at gøre deres produkter klar til markedet. Farsight stiftet af fire tidligere studerende fra Erhvervsakademiet Lillebælt er iblandt de udvalgte.

Læs mere i artiklen på fyens.dk

Januar

Forskerparken tilbyder talentfulde virksomheder sparring med flotte resultater

Forskerparken i Odense har tilbudt iværksættervirksomheder sparring og kontorfællesskab i et år, heriblandt start-up virksomheden Farsight startet af tidligere studerende fra Erhvervsakademiet Lillebælt.

Læs mere på syddanskeforskerparker.dk

Januar

Udenlandske studerende savner et studenterhus

BA-studerende fra Innovationsuddannelsen på Erhvervsakademiet Lillebælt i Vejle, savner et studenterhus der kan få udenlandske studerende til at føle sig hurtigere hjemme i byen.