banner

Medieomtale


2017  

27. december

Virksomheder på kursus for at blive klar til kinesiske gæster

TURISME VisitVejle og erhvervsakademiet lillebælt står bag projekt " Gør dig kina-klar", som på tre gratis undervisningsdage klæder servicebranchen på med viden om kinesisk adfærd, kultur og tradition.

Bragt i Fredericia Dagblad

 

27. december

To studerende bag iøjenfaldende kaffebar

Det unge ægtepar gökhan og belinay dölek har altid drømt om at eje en café. nu har de realiseret drømmen og åbnet en kaffebod på rødegårdsvej i Odense. Inde i boden finder man Gökhan og Belinay, der, ved siden af studierne som henholdsvis multimediedesigner og markedsføringsøkonom ved EAL, har brugt aftentimerne på at knokle for at realisere drømmen om et liv som selvstændige caféejere.

Bragt i Ugeavisen Odense

 

16. december

Vejen frem for lystfiskerturisme

Kerteminde er allerede et yndet mål for lystfiskere fra især Danmark, Norge og Tyskland, der er fristet af chancen for at lande havørreder, men måske kan der komme mange flere lystfiskere, der kaster krogene ud efter fladfisk, torsk, makrel, hornfisk eller andre fisk. Det skal studerende fra EAL nu analysere.

Bragt i Kerteminde avisen og i Fyens Stiftsidende

15. december

Fynsk Driftschef: Nye værktøjer har gjort mig til en bedre leder

Tillid spiller en vigtig rolle, hvis man som leder vil skabe motiverede og selvledende medarbejdere. Jan Nørgaard satte sig med 15 års ledelseserfaring tilbage på skolebænken, og det har haft stor indflydelse på hans daglige ledelsesstil. EAL har en spændende og varieret palet af efteruddannelser, der kan tages sideløbende med jobbet.

Bragt på fyens.dk og frdb.dk 

 

15. december

Holdbarheden længe leve

Næsten 100 mejerifolk var samlet til seminar for at lære mere om Shelf Life. Hvordan forlænges mejeriprodukters holdbarhed? - Og hvor frisk er frisk? Mejeriteknologstuderende fra EAL tog i løbet af seminaret flittigt noter og gemte deres spørgsmål til undervisningen dagen efter på skolen.

Bragt i mælkeritidende

 

13. december

Studerende udvikler formidlingsløsninger til Fredericia Museum

De nåede ikke mange timer i bøgerne inden alle EAL-s 1. semester studerende på multimediedesigner-uddannelsen mødte deres første -kunde-. I november har de 110 studerende haft nogle intense arbejdsuger, hvor de i grupper har udviklet idéer til innovative og værdiskabende installationer til Fredericia Museum.

Læs mere på fredericiaavisen.dk 

 

11. december

Spirende iværlsættermiljøer holder talenter på Fyn

Firmaet Gibotechs lille private iværksættermiljø er blot den seneste i rækken af iværksættermiljøer i offentligt og privat regi i Odense. Der er desuden iværksættermiljøer tilknyttet både Erhvervsakademiet Lillebælt og SDU, som har henholdsvis Boxen og Cortex Park, hvor studerende har adgang til startupmiljøer. 

Bragt på Fyens.dk

 

6. december

Jeg ville gøre det igen, hvis jeg kunne

Jacob Stenger Jørgensen troede oprindeligt, at han skulle være selvstændig. Da han blev færdiguddannet elinstallatør på EAL i 2012, fik han job som salgsingeniør. Uden installatøruddannelsen ville han ikke have det arbejde, han har i dag - og installatørprisen gjorde en stor forskel.

Bragt i Electra

 

28. november

kritik af bevillingsreform: Bureaukratisk, bøvlet og mere new public management

Fredag præsenterede samtlige Folketingets partier aftalen om et nyt bevillingssystem for videregående uddannelser. "Man kan jo altid diskutere, om vi skal gøres ansvarlig for, hvad der sker på arbejdsmarkedet, men grundlæggende er vi ikke uenige i, at vi har et medansvar for at justere vores uddannelsernes indhold og volumen efter hvad arbejdsmarkedet efterspørger," siger Jens Mejer Pedersen, rektor for EAL. 

Læs mere på altinget.dk

 

20. november

Vikinger hitter i Kina

Kineserne kommer! Rejsen til Vejle er allerede bestilt. Nu skal et nyt udviklingsforløb sikre, at detailhandel, hoteller og turistattraktioner er klar til at modtage og servicere de købestærke kinesere. Med udsigt til flere kinesiske turister er VisitVejle i samarbejde med EAL i gang med at lave et udviklingsforløb, som skal gøre hoteller, turistattraktioner og detailhandlen i Vejle Kommune klar til at modtage kineserne.

Læs mere på vafo.dk

Yderligere bragt på mikropol.dk

 

17. november

Stor fynsk uddannelsesfusion møder modstand

To bestyrelsesmedlemmer går imod den store fusion mellem UCL og EAL. Helle Waagner fra Bogense, der også er tillidsrepræsentant, frygter, at fusionen fører til dårligere undervisning på de mange uddannelser.

Bragt i Fyens Stiftstidende

 

16. november

Stort vælgermøde: Fire temaer delte fløjene

425 gæster overværede Fyens Stiftstidendes store Cafe Stiften-debat på Erhvervsakademiet Lillebælt, hvor 12 kandidater debatterede i to timer om skat og velfærd, kollektiv trafik, ledigheden og by og land.

Bragt på fynes.dk

 

16. november

Fynske kreds på rundvisning på EAL

Den 12. oktober besøgte fynske kreds EAL. Den ny og spændende bygning blev indviet sidste år med spændende lyssætninger indvendig såvel som udvendig. Jan Kramer Knudsen fortalte om den daglige brug og rådgivende Ingeniør og afdelingsleder Torben Jess fra Niras fortalte om projekteringen med særlig fokus på belysningen inde som ude samt om de valgte belysningsløsninger.

Læs mere på lysteknisk.dk 

 

16. november

Landmænd, ernæringsassistenter eller slagterimedarbejdere. Faglærte inden for fødevaresektoren kan hos EAL videreuddanne sig. Landmænd og andre fra fødevareklyngen kan vælge at skifte gummistøvlerne ud med skolebøger. Hos EAL videreuddanner de faglærte til at kunne blive mere nørdet inden for sit fag.
Bragt i Landbrug Fyn

16. november

Dagens nyheder på fyens.dk

Café stiften rykker sidst på eftermiddagen ind på erhvervsakademiet lillebælt i odense med et valgmøde, der tæller de forskellige partier og listers spidskandidater til tirsdagens byrådsvalg i odense Kommune. 

Bragt på fyens.dk

 

10. november

Vækstkometer rykker ud for at sikre sig talent

Direktør Kim Sneum Madsen fra it-virksomheden Umbraco og rektor på EAL Jens Mejer Pedersen kalder i et fælles læserbrev regeringens forringelser af erhvervsakademierne for ren giftfor it-virksomhedernes rekrutteringsmuligheder.

Læs mere på fyens.dk

 

7. november

Vælgermøde om idræt

Ole Larsen, tidligere debatterende TV2-journalist, skal styre debatten onsdag på EAL i Seebladsgade, når Siko og akademiet inviterer til idrætspolitisk valgmøde. Fra kl. 18 skal der snakkes nedslidte faciliteter, anlægsstrategier, besparelser, samarbejdsformer med kommunale embedsmænd og sikkert meget andet.

Læs mere på fyens.dk

 

1. november

Jeg kan, hvad jeg vil

TEKNIQ uddeler to gange om året " Installatørprisen" til den studerende, der får det højeste gennemsnit på hvert af erhvervsakademierne. Fagbladet Electra taler i hvert nummer med en af de tidligere vindere om deres karriere i branchen. Anders Schultz Ludvigsen er uddannet elinstallatør fra EAL i 2010 og vandt installatørprisen med et gennemsnit på 12,00.

Bragt i Electra

 

1. november

Vejle-elever dyster om at have de bedste idéer

Danish Entrepreneurship Award 2017. Her skal de unge vise erfarne erhvervsfolk, hvorfor deres idé er værd at satse på. De unge iværksættersjæle kommer fra Campus Vejle, Erhvervsakademiet Lillebælt, og Englystskolen.

Bragt i Ugeavisen Vejle

 

27. oktober

Få de skjulte it-talenter frem i lyset

I et stærkt partnerskab med Erhvervsakademiet Lillebælt, SDU og Odense Kommune tog vi derfor initiativ til en helt ny uddannelse: En etårig udvikleruddannelse for omskoling og opkvalificering af ledige, hvor vi har lagt hånden på kogepladen: ni ud af ti skal i job efter endt uddannelse. 

Bragt i Børsen, itwatch.dk

 

26. oktober

Ung, politisk debat om boliger, busser og byliv

De politiske ungdoms-organisationer havde selv inviteret sig indenfor på den store uddannelsesinstitution ved havnen, og flere af dem går selv på Erhvervsakademiet, der måske snart fusionerer med EAL. Blandt andre socialdemokraten Hjalte Daniel Hansen var på hjemmebane, og det samme var Gustav Aakerlund Jensen LA.

Bragt i Fyens Stiftstidende

 

20. oktober

Uddannelser bliver for ringe. At skære i uddannelser er at skære i velfærd

Men i min hverdag som studerende på Erhvervsakademiet Lillebælt oplever jeg hver dag, hvordan tidligere besparelser i uddannelsessystemet nu forringer mine muligheder for at blive den bedste fødevareteknolog, jeg kan blive. Regeringen vil tage 14,7 milliarder fra vores uddannelser over de næste fem år.

Bragt i Fyens Stiftstidende

 

11. oktober

Kæmpefusion: Vi skal lave bedre uddannelser

De to store uddannelsesinstitutioner University College Lillebælt og Erhvervsakademiet Lillebælt bliver slået sammen til én. Bestyrelsesformændene Poul Erik Madsen og Peter Zinck forklarer her, hvorfor det er en god idé.

Læs mere på fyens.dk

Yderligere bragt i Fyens Stiftstidende TV2 Fyn og VLR.

 

5. oktober

Netværksmøde for energifagfolk

Erhvervsakademiet Lillebælt inviterer til netværksmøde for at skabe øget sammenhæng mellem virksomheder og studerende på energiteknologuddannelsen. Arrangementet foregår onsdag d. 8. november klokken 15.30 19.00 hos Erhvervsakademiet Lillebælt, Seebladsgade 1, 5000 Odense C.

Bragt i Tekniq.dk 

 

4. oktober

Akademiuddannelse i energiteknologi 

Mulighed for speciale i Energimærkning, Bedre Boligrådgiver, VE montør eller Proces anlæg. Udbydes i et samarbejde mellem Erhvervsakademierne MidtVest, Sydvest og Lillebælt. Undervisningen kan derfor foregå i samme by eller veksle i mellem forskellige byer – eksempelvis Esbjerg, Odense, Vejle og Herning.

Bragt i installatør

 

3. oktober

Potentielle vælgere fik pop i frokostpausen

Studerende på EAL blev overrasket med livemusik i frokostpausen. Et indslag i mediernes kampagne for at få unge til at stemme. Frokostpausen er lige begyndt på EAL. Det grå vejr uden for vinduerne går i et med interiøret i kantinen, som de studerende så småt er begyndt at samle sig omkring med dagens ret på tallerkenen.
Bragt i Fyens Stiftstidende

21. september

Hi messe - fremtidens fødevaremedarbejdere er med på International Food Contest

Hvad pirrer vores smagsløg? Det skal studerende fra Erhvervsakademiet Lillebælt være med til at vurdere ved dette års International Food Contest i MCH Messecenter Herning, hvor de samtidig kan møde potentielle arbejdsgivere i fødevarebranchen.

Bragt i Altomteknik.dk 

 

20. september

Oplev EAL 

EAL Erhvervsakademiet Lillebælt Odense er ny spændende bygning som blev indviet sidste år, med en spændende lyssætninger indvendig såvel som udvendig

 

11. september

Efteruddannelse hitter blandt elektrikere, VVS'ere og andre faglærgte

Stadig mere komplekse produkter og større krav fra kunderne har skabt et stort marked for efteruddannelse af faglærte, herunder elektrikere. Det opleves eksempelvis på Erhvervsakademiet Lillebælt. Her udbydes en række akademiuddannelser for faglærte herunder autorisationer til el og VVS samt uddannelser til energikonsulent, el-og VVS-installation samt automation og drift. 

Bragt i Erhvervsmagasinet Installatør

 

6. september 

Ambassadører for grænse-samarbejde

En række andre organisationer i grænselandet tilbyder nu danske og tyske studerende en ny grænseoverskridende uddannelse med en speciel og meget praksisorienteret indgangsvinkel til erhvervslivet. Som led i det nye samarbejde deltager 23 bachelor-studerende fra Slesvig-Holsten for tiden i et kursus på EAL.

Bragt i Flensborg Avis

 

4. september

Nyt fynsk center for demens

Sammen med fynske uddannelsesinstitutioner og OK-fonden har seks fynske kommuner samt Ærø og Langeland underskrevet en aftale om at forbedre demensområdet på Fyn. EAL er blandt de deltagende uddannelsesinstitutioner.

Læs mere på danskekommuner.dk 

Yderligere bragt på svendborg.dk

 

1. september

Luk øjnene og mærk kunsten

Erhvervsakademiet Lillebælt var vært, da knap 50 abonnenter torsdag blev inviteret ind blandt institutionens mange, anderledes kunstværker. et af dem har lyd på. Det opleves eksempelvis på Erhvervsakademiet Lillebælt. Her udbydes en række akademiuddannelser for faglærte herunder autorisationer til el og VVS samt uddannelser til energikonsulent, el-og VVS-installation samt automation og drift. 

Bragt i Fyens Stiftstidende

 

1. september

Piraterne rykker ind hos Erhvervsakademiet Lillebælt

Der er heldigvis tale om pirater af den kreative og venlige slags, som er flyttet ind på EAL. Det er Coding Pirates, som har lagt deres landssekretariat i Odense. Piraterne dækker over et landsdækkende tilbud, hvor frivillige lærere og programmører giver deltagerne mod og lyst på programmering, IT og teknologi.

Læs mere på odense.dk

Yderligere bragt på itwatch.dk

 

10. august

Anden ansøgningsrunde til videregående uddannelser: Over 1000 har søgt på ny

Over 1000 har søgt ind på en videregående uddannelse på Fyn i anden ansøgningsrunde. Alene hos Erhvervsakademi Lillebælt kan man torsdag glæde 135 unge mennesker med nyheden om, at de har en studieplads per første september.

Bragt på fyens.dk

 

11. august

Street Food i Odense klar til åbning

Storms Pakhus ligger blot 5 minutters gang fra Odense Banegård, byens havnebad og er placeret i centrum af Odenses mange uddannelsesinstitutioner. Og netop de studerende indgår i processen med at udklække flere iværksættere, via et samarbejde med EAL skal de nye madboder med ny viden om forretningsplaner, markedsføring og regnskaber med videre.

Læs mere på byensejendom.dk

 

21. august

Ny udsmykning til Erhvervsakademiet Lillebælt i Odense af Hans E. Madsen

Den 24. august ferniseres et nyt public space værk af Hans E.Madsen. Øen, der består af en plads i lys beton hvor det står tre master i mat rustfrit stål, er doneret af Ny Carlsbergfondet til Erhvervsakademiet Lillebælt i Odense.

Læs mere på Kopengahen.dk 

 

22. august

I dag med noget om vartegn i 12 farver

Det kan virke, som om hele Odense er klædt i pink i denne uge, men på EAL nøjes man ikke med en enkelt farve. Torsdag den 24. august klokken 15 indvier  rektor Jens Mejer Pedersen og resten af skolen sit nye vartegn - Øen - som er lavet af billedkunstner Hans E. Madsen.

Læs mere på fyens.dk

 

28. august

Campus giver plads til kunsten

På erhvervsakademiet Lillebælt blev kunstværker tænkt ind i det ny byggeri på seebladsgade før første spadestik. det er der kommet kunst for millioner af kroner ud af. På Café stiften torsdag 31. august inviterer rektor Jens Mejer Pedersen avisens læsere ind for at se de kunstværker, der er en del af elevernes dagligdag.

Bragt i Fyens Stiftstidende og Ugeavisen Odense

 

31. juli

Tomme stole: Der er plads til flere studerende på især de tekniske uddannelser

Der er ledige pladser på flere fynske uddannelser. På erhvervsakademiet er der ledige pladser på en række uddannelser som eksempelvis bygningskonstruktør, produktionsteknolog, softwareudvikling og markedsføringsøkonom.

Læs mere på fyens.dk

28. juli

Multimedie-uddannelse skrumpet gevaldigt

Erhvervsakademiet Lillebælt optager 40 procent færre studerende på multimedieuddannelsen og lukker helt for den engelsksprogede linje. 

Bragt i Fyns Amts Avis samt i Fyens Stiftstidende

 

28. juli

Storms Pakhus åbner officielt 1. september

1. september åbner Storms Pakhus -Odense Streetfood helt officielt bl.a. med flere iværksættere i boderne. Storms Pakhus ligger samtidig tæt på flere af Odenses mange uddannelsesinstitutioner. Og derfor har folkene bag pakhuset lavet et samarbejde med Erhvervsakademiet Lillebælt, for at få flere studerende med ind over.

Bragt i Fyens Stiftstidende samt på Fyens.dk

 

28. juli

Syddanmark klarer sig værst: Størst tilbagegang i antallet af studerende

Optaget på de syddanske uddannelsessteder er faldet med fem procent i forhold til sidste år. Det skyldes mindre optag på erhvervsakademierne og hos Syddansk universitet, lyder det fra centerleder.

Bragt i Jydske Vestkysten, DR P4 


28. juli

Syv fynske uddannelser har kun optaget mænd

Læser du til maskinmester, skibsofficer eller autoteknolog, skal du ikke forvente kvindelige medstuderende. Også Erhvervsakademiet Lillebælt i Odense er der uddannelser, hvor de studerende udelukkende er mænd. Her drejer det sig om autoteknolog, energiteknolog samt to uddannelser til installatør - henholdsvis stærkstrøm og vvs.

Bragt på TV2Fyn.dk 

 

28. juli

Trods modgang på erhvervsakademiet holder Vejle på eleverne

Færre end normalt begynder på Erhvervsakademiet Lillebælt. Men det mærker man ikke lokalt. Mens optaget af nye studerende ikke er så stort som tidligere på Erhvervsakademiet Lillebælt, så klarer Vejle-delen sig ganske fint.

Bragt på VAFO.dk og i Fredericia Dagblad

 

18. juli

Afslutninger på EAL

Et hold jordbrugsteknologer har netop afsluttet deres uddannelse på Erhvervsakademiet Lillebælt.

Bragt i Landbrug Fyn

 

12. juli

Stor pris til nyuddannet

En overrasket Simon Andersen, Middelfart, modtog Tekniqs energiteknolog-pris, da han og studiekammeraterne på energiteknolog-uddannelsen dimitterede fra Erhvervsakademi Lillebælt forleden. Tekniq er installatørernes brancheorganisation.

Bragt i Melfar Posten

 

9. juli

Endelig kom studievalget på rette spor

Vad ansøgningsrunden i år er det værd at hæfte sig ved to ting: Flere går efter en it-uddannelse, og færre har søgt en videregående uddannelse. Erhvervslivet skriger på folk med digitale kompetencer, hvor de seneste tal fra Danmarks Statistik viser, at der er omkring 3500 ledige stillinger for folk, som kan programmere, kode og udvikle digitale løsninger og produkter.

Bragt i Fyens Stiftstidende

 

7. juli

Flere søger ind på logistikuddannelse

I den senere tid har der været særligt fokus på den kraftige vækst i transport- og logistikbranchen i Fredericia. Gode karrieremuligheder for bl.a. erhvervsakademiets logistikøkonomer, har med stor sandsynlighed bidraget til, at de unge har fået øjnene op for uddannelsen, og det er en meget glædelig udvikling, siger uddannelsesdirektør Leif Bojesen fra EAL.

Bragt på Fredericiavisen.dk

7. juli

Forskere skal give ældre madlyst og trivsel

I de næste tre år skal måltidsprojektet under overskriften Fristelser i øjenhøjde forbedre den enkelte ældre borgers. Forskerne fra UCL og Erhvervsakademiet Lillebælt skal dels medvirke til at udvikle og kvalitetssikre de nye måltidstilbud til de ældre borgere i de involverede kommuner, dels evaluere de udviklede madtilbud.

Bragt på ucl.dk
 

6. juli

De slog et slag for sundheden

Brejning: En flok 11-14-årige fra Børkop og Brejning, heraf var halvdelen flygtninge, fik ekstra krydderi på sommerferien, da de tirsdag eftermiddag mødte op på Kellers Park Golf Klub. Golfklubben dannede  ramme om den første danske Villages on Move-aktivitet arrangeret af Erhvervsakademiet Lillebælt, Vejle. 

Bragt på frdb.dk sam på VAFO.dk 

6. juli

Vejles uddannelser rammes af svag nedtur

Antallet af kvote 1-ansøgninger til de videregående uddannelser i Vejle er faldet en smule sammenlignet med sidste år. På Erhvervsakademiet Lillebælt er tilbagegangen i Vejle ganske minimal, idet årets 307 ansøgere blot er fire ansøgere færre end sidste år.

Bragt i Vejle Amts Folkeblad samt i Jydske Vestkysten 

6. juli

Flere søger mod IT-uddannelser

Erhvervsakademiet har fået nogenlunde det samme antal ansøgere som sidste år og kan glæde sig over en markant fremgang til akademiets IT-uddannelser. -Større fokus på gode jobmuligheder har betydning, siger uddannelseschef, der dog samtidig sender en advarsel mod de studerende.

Læs mere i artiklen fra Fyens Stiftstidende

Yderligere bragt i Fyns Amts Avis

5. juli

IT-uddannelser i vækst: Gode jobudsigter lokker studerende

Erhvervsakademiet har fået nogenlunde det samme antal ansøgere som sidste år og kan glæde sig over en markant fremgang til akademiets IT-uddannelser. - Større fokus på gode jobmuligheder har betydning, siger uddannelseschef, der dog samtidig sender en advarsel mod de studerende.

Læs mere på fyens.dk

5. juli

Glad uddannelseschef: Unge har fået øjnene op for 'usynlig' uddannelse

Det var en glad uddannelseschef på EAL, som onsdag efter deadline på kvote 1-ansøgninger til de videregående uddannelser kunne konstatere, at der har været en stigning i antallet af ansøgere til datamatikeruddannelsen, som ellers har været nede i en bølgedal de senere år.

Læs mere på vafo.dk yderligere bragt i Vejle Amts Folkeblad

5. juli

Efter kvote 1-deadline: Lille nedgang i ansøgning til Vejles uddannelser

Antallet af kvote 1-ansøgninger til videregående uddannelser i Vejle er faldet en smule sammenlignet med sidste år. Hos Erhvervsakademiet Lillebælt er tilbagegangen i Vejle ganske minimal, idet årets 307 ansøgere blot er fire ansøgere færre end sidste år.

Læs mere på vafo.dk

5. juli

Stop nu klagesangen og ta' ansvar

Jeg kan som direktør ikke bare læne mig tilbage og forvente, at velkvalificerede ansøgere står i kø til et job, når vi slår en ledig stilling op, skriver Carsten Clemensen. Vi har siden april 2016 samarbejdet med bl.a. EAL. Det samarbejde er kommet i stand på vores eget initiativ. Vi gør det ikke for at tjene penge på at undervise, vi gør det for at sikre arbejdskraft i fremtiden.

Læs mere på finans.dk yderligere bragt på Business.dk 


2. juli

Kasper vandt installatørprisen

Ved dimissionen på Erhvervsakademi Lillebælt fik Kasper Pries Nielsen fra Vojens overrakt brancheorganisationen TEKNIQs elinstallatørpris.

Bragt i Jydske Vestkysten

 

1. juli

Vejle skal være landets Silicon Valley

IT Uddannelsesinstitution er klar til at tage mod endnu flere datamatikere. 5. juli er der deadline for ansøgninger på kvote 1 til de videregående uddannelser. Det inkluderer blandt andet datamatikeruddannelsen på EAL.

Bragt i Vejle Amts Folkeblad 

 

1. juli

Der er blevet længere mellem kandidaterne

IT-folk Stort vejlensisk it-firma mærker, at det tagere længere tid end sædvanligt at finde arbejdskraft.
-Derfor er det også vigtigt, at vi har en god edb-skole her i området, siger han med henvisning til blandt andet datamatiker-uddannelsen i Vejle på EAL.

Bragt i Fredericia Dagblad


29. juni

Kasper vandt elinstallatørprisen

Ved dimissionen på EAL fik Kasper Pries Nielsen fra Vojens overrakt brancheorganisationen TEKNIQs elinstallatørpris. - Jeg havde godt på fornemmelsen, at jeg lå lunt i svinget i forhold til de andre. Men jeg var meget overrasket over, at mit gennemsnit blev så højt, udtaler den 38-årige prismodtager

Bragt på Jv.dk

 

27 .juni

Uddannelser med gode og dårlige jobchancer

Her kan du se top fem over de uddannelser, hvor færrest og flest er ledige som nyuddannede, som er opgjort over dimittendledighed mellem ni måneder og 21 måneder efter endt uddannelse. EALs installatøruddannelse i Vejle er på en 3. plads i top fem over uddannelser med lavest ledighed. 

Læs mere på Jyllands Posten Indland yderligere bragt på Ritzaus Bureau, Fyens.dk, Nordvestnyt samt i Morsø Folkeblad  

 

26. juni

Robotter på studieplanen

Erhvervsakademiet Lillebælt har indgået et samarbejde med ABB om at undervise eleverne i RobotStudio. Målet er at gøre industrien i Danmark mere konkurrencedygtig i fremtiden.

Bragt på ABB.dk

 

26. juni

Middelfart siger ja til fynsk samarbejde om demens

Middelfart kommune skal indgå i et samarbejde på tværs af Fyn om videndeling på demensområdet. Erhvervsakademiet Lillebælt er blevet koblet til projektet som ekstern aktør. 

Læs mere i Fredericia Dagblad

25. juni

Vejle skal være landets Silicon Valley

5. juli er der deadline for ansøgninger på kvote 1 til de videregående uddannelser. Det inkluderer blandt andet datamatikeruddannelsen på Erhvervsakademiet Lillebælt. Her er der plads til 56 studerende, men det er efterhånden mange år siden, man har været oppe på så stor en andel.

Læs mere i Fredericia Dagblad

 

25. juni

Der er blevet længere mellem kandidaterne

Stort vejlensisk it-firma mærker, at det tagere længere tid end sædvanligt at finde arbejdskraft. - Derfor er det også vigtigt, at vi har en god edb-skole her i området, siger han med henvisning til blandt andet datamatiker-uddannelsen i Vejle på EAL. 

Læs mere i Fredericia Dagblad

 

24. juni

Internationale studerende, der ikke taler dansk, går en hård tid i møde på arbejdsmarkedet i møde

Du er ikke berettiget til dagpenge, hvis du ikke kan tale dansk. Sådan lyder et nyt forslag fra fagforeningen HK Midts formand.

Se indslaget fra TV2 Fyn  og læs mere her

Yderligere bragt ved Ritzaus Bureau 


20. juni

Smukke byggerier i Odense vinder "Odense-Oscar"

 

Ved en prisoverrækkelse i Auditoriet i EAL blev tre smukke byggerier i Odense for nylig præmieret for at være -i særklasse-. Det var by- og kulturrådmand Jane Jegind, der stod for præmiering samt overrækkelse af diplom og bronzeskilte til bygherrerne. EAL blev bl.a. hædret som en bygning i særklasse.

Læs mere på niras.dk


21. juni

De sætter ord på forskellene

24 studiesekretærer fra EAL kommer fra seks forskellige arbejdspladskulturer og skal finde sammen om at skabe en fælles fremtid. Halvandet år langt kompetenceudviklingsforløb skal hjælpe sekretærerne godt på vej.

Bragt i HK Statbladet


14. juni

Studerende har ansvaret for 25 frivillige

Tinderbox og Erhvervsakademiet Lillebælt har i år lavet et samarbejde, hvor fire studerende er udvalgt til at være teamledere for frivillige på festivalen. Teamlederne skal udover det store overblik og organisering også inspirere til holdånd og god stemning.

Bragt i Ugeavisen Odense 

 

13. juni

Nyt samarbejde skal løfte transporten

Der er kraftig vækst i transport- og logistikbranchen i Fredericia. Det betyder, at der i de kommende år bliver behov for mange flere medarbejdere med uddannelser indenfor området. Derfor er Fredericia Kommune gået sammen med bl.a. EAL om et nyt samarbejde.

Bragt i Lastbimagasinet, Fredericia Dagblad,  ltl.dk, Vejle Amts Folkeblad, Lokalaviserne Syd- og Sønderjylland, Elbo Bladet, Nytomtrekantområdet.dk, Transport Magasinet  

12. juni

Studerende skal styre 25 frivillige på Tinderbox: - Det er et stort ansvar

Tinderbox og Erhvervsakademiet Lillebælt har i år lavet et samarbejde, hvor fire studerende er udvalgt til at være teamledere for frivillige på festivalen. Teamlederne skal udover det store overblik og organisering også inspirere til holdånd og god stemning.

Læs mere på Fyens.dk

11. juni

Studerende har ansvaret for 25 frivillige

Tinderbox og EAL har i år lavet et samarbejde, hvor fire studerende er udvalgt til at være teamledere for frivillige på festivalen. Teamlederne skal udover det store overblik og organisering også inspirere til holdånd og god stemning.

Bragt i Fyens Stiftstidende

9. juni

Ny pris hædrer nye bygningskonstruktører

I slutningen af juni kan uddannelsesstederne nominere nyuddannede bygningskonstruktører til Konstruktørernes Dimittendpris, der er indstiftet af Konstruktørforeningen for at sætte fokus på faglighed i byggeriet. EAL indstiller studerende.

Læs mere på byggeri.dk

Yderligere bragt på Kf.dk

31. maj

Tre i særklasse gode og smukke byggerier

Auditoriet på EAL i Seebladgade, var i går rammen om den årlige kåring af byggerier, der i det forgangene år er blevet indviet og samtidig skiller sig ud ved i særklasse at være gode og smukke byggerier. EALs campus var blandt de kårede bygninger.

Tidligere bragt på Fyens.dk, ugeavisen-odense.dk, Odense.dk, odense.lokalavisen.dk og på dagensbyggeri.dk, Licitationen - Byggeriets Dagblad, Byensejendom.dk, Buildingsupply.dk

30. maj 

Kæmpe-ups: Jura-eksamen blev aflyst efter dum fejl

Det var formentlig en flok nervøse studerende på EAL, der havde sat sig til rette for at påbegynde den tre timer lange skriftlige juraeksamen. Men de nåede aldrig at komme i gang med eksamen. For på opgaven, som de havde fået udleveret, var alle de vejledende svar ved fejl også blevet vedhæftet.

Læs mere på bt.dk

Yderligere bragt på jyllands-posten.dk, TV2 Fyn, TV2/Nyhederne Online, MX.dk

18. maj

Debat om pesticider i grundvandet

Der er debataften om pesticider i grundvandet på EAL i Odense på tirsdag kl. 18. Er pesticider i drikkevandet et problem, og er det i givet fald landbrugets forbrug af pesticider, der bærer skylden? Den nye forening Verdens Rigeste Landmænd sætter emnet til debat i Odense.

Bragt i Effektivt Landbrug og på LandbrugsAvisen.dk

16. maj

Sulten branche hungrer efter arbejdskraft

På Erhvervsakademiet Lillebælt i Odense står man med en hel del tomme pladser på uddannelsen til automationsteknolog, selv robot og automationsbranchen er i kraftig vækst. 

Bragt på TV2 Fyn

 

16. maj

For få unge uddanner sig til at programmere robotter

Der er jobs at få, men for få vælger at tage en uddannelse, der gør dem i stand til at programmere robotter, og det kan på sigt få konsekvenser for udviklingen på Fyn. På EAL er der ikke så stor søgning til automationsteknolg-uddannelsen som man kunne forvente.

Bragt på TV2 Fyn 

 

16. maj

Panik på EAL på havnen: Mand set med skydevåben

Mandag eftermiddag blev en mandlig elev anholdt og ført bort fra skolen. Politiet fandt en taske med et skydevåben i. Det blev senere bekræftet at det var en hard-ball pistol og derfor ikke et rigtigt skydevåben. 

Bragt på Fyens.dk, Newsbreak.dk, TV2Fyn.dk, politi.dk og på Jyllands-posten.dk

16. maj

Selvfinansierende VVS'er flytter ind i den gamle Uno-X

den gamle Uno-X kommer til at huse både martins VVs-forretning, ham selv og hans kæreste. god økonomi og stigende efterspørgsel er årsagen til flytningen. Tiden på Erhvervsakademiet Lillebælt har dog ikke forhindret Martin Sellebjerg i at starte virksomheden op.

Bragt i MidtFyns Posten

 

15. maj

De 20 finalister til DM i Entreprenørskab 2017 er fundet

I starten af maj måned har mere end 300 studerende pitchet og svaret på spørgsmål fra dommerne ved tre regionale mesterskaber i entreprenørskab i Odense, Aarhus og København. To af finalisterne er EAL teams.

Bragt på Business.dk 

 

5. maj

Vi kvalitetssikrer vores eget system med hjælp fra EAL

Hos Ajour System har vi valgt at ansætte bygningskonstruktørstuderende på 5. semester fra Erhvervsakademiet Lillebælt i Odense. Baggrunden for denne beslutning er stor vækst og øgede udviklingsopgaver.

Bragt på Building-Supply.dk

 

2. maj

Skovbjerg Dyrlæge Team kåret som "Årets EAL Praktikplads"

Fredag kårede Erhvervsakademi Lillebælt , EAL , årets praktikplads for studerende ved erhvervsakademiet . Og de fem nominerede studerende gav juryen en del at tænke over ved kåringen. Valget faldt på Skovbjerg Dyrlæge Team.

Bragt i Ugeavisen for Bramming og Omegn

 

1. maj

65 studerende dyster i iværksætteri

21 hold af studerende fra sygeplejersker til søfolk dyster i dag om de bedste iværksætteridéer, når Fonden for entreprenørskab holder regionsmesterskaber i Odense. Vinderne skal til DM i København. Blandt deltagerne er hodl fra Erhvervsakademiet Lillebælt. 

Bragt i Fyens Stiftstidende

 

26. april

Skovbjerg Dyrlæge Team kåret som Årets EAL Praktikplads

Fredag kårede EAL årets praktikplads for studerende ved erhvervsakademiet. Og de fem nominerede studerende gav juryen en del at tænke over ved kåringen. Valget faldt på Skovbjerg Dyrlæge Team, som har hjemme i den tidligere brugsforening på Grenevej i Glejbjerg.

Læs mere på ugeavisen.dk/bramming

 

26. april

89 studerende indstiller årets praktikplads

Studerende i webudvikling Anders Butzbach Christensen har indstillet itvirksomheden House of Code som årets praktikplads. Han er blandt de 89 studerende fra Erhvervsakademiet Lillebælt, som synes, at de har haftdet bedste og mest udbytterige praktikforløb. 

Bragt i Ugeavisen Odense

21. april

Mangel på arbejdskraft i robotindustrien

Arbejdsmarkedet hungrer efter automationsteknologer men for få søger ind på uddannelsen, selv om der nærmest er jobgaranti. 

Bragt i DR P4 Fyn

20. april

Glejbjerg-virksomhed indstillet til praktikpris

I løbet af foråret har studerende ved EAL haft mulighed for at indstille deres praktikophold til "Årets EAL Praktik 2016/17". Blandt de fem nominerede der er gået videre til finalen er Skovbjerg Dyrlæge Team i Glebjerg.

Bragt på ugeavisen.dk

18. april

Vi skal gøre op med fordommene

TEKNIQ uddeler to gange om året " Installatørprisen" til den studerende, der får det højeste gennemsnit på hvert af erhvervsakademierne. Fagbladet Dansk VVS taler i hvert nummer med en af de tidligere vindere om deres karriere i branchen heriblandt Per Johansson der blev færdiguddannet ved EAL i 2012.

Bragt i Tekniq

14. april 

Nyt kollegie kan skyde op ved havnen

Hvis planerne går igennem, skal 200-300 kollegieboliger føres op på den nu tomme grund ved krydset mellem Toldbodgade og Næsbyvej. EAL bliver nærmeste nabo, og rektoren klapper allerede i hænderne.

Læs mere på fyens.dk

Yderligere bragt i Fyens Stiftstidende

9. april

Indstillet til undervisningsprisen: Poul Andreas Jensen, EAL

Paul formår at indgyde selvtillid hos folk uden tidligere akademiske succeser. Ydermere har han evnen til, at gøre undervisningen interessant og relevant. Gennem 2 år så vi aldrig Paul have en dårlig dag, eller komme uforberedt til undervisningen.

Læs mere på politikken.dk

7. april

Mejeriuddannelser kæmper om de unge

FMF's årlige temamøde på EAL havde mejeriuddannelserne på dagsordenen. Søgningen til uddannelserne har  været nedadgående, men mejeriteknologer og mejeriingeniører oplever stigende tilgang efter nogle magre år.

Bragt på mælkeritidende.dk

7. april

EAL søger censorer

EAL efterlyser censorer til mejeriteknologuddannelsen (procesteknolog med studieretning mejeriteknologi), som kan deltage ved eksamener på uddannelsen.

Bragt på mælkeritidende.dk

6. april

To fynske uddannelsesinstitutioner vil fusionere

En stor fusion kan være på vej mellem de to store uddannelsesinstitutioner EAL og UCL. Hør hvad bestyrelsesformand fra EAL Peter Zinck siger om fusionsforhandlingerne.

Se mere på TV2fyn.dk

6. april

Erhvervsakademi og UCL i fusion

Bestyrelserne for UCL og EAL undersøger sammenlægning. Det kan få betydning for over 10.000 studerende og 1000 medarbejdere, hvis en fusion mellem UCL og EAL går igennem.
Bragt i Vejle Amts Folkeblad

6. april

Syddanske uddannelsesinstitutioner overvejer fusion

Bestyrelserne for University College Lillebælt og Erhvervsakademiet Lillebælt har besluttet at indlede en proces, der skal undersøge muligheden for en fusion mellem de to videregående uddannelsesinstitutioner.

Læs mere på fyens.dk

Yderligere bragt i Fyens Stiftstidende, frdb.dk og på vlr.dk

5. april

Første i Danmark: Erhvervsakademiet Lillebælt vil slukke it-tørsten

Erhversvlivets tørst efter it-specialister står nu til at blive slukket af Erhversvakademiet Lillebælt. Sammen med softwarevirksomheden Umbraco vil de gøre titlen som webudvikler certificeret og klar til eksamensbeviset.

Læs mere på fyens.dk

 

5. april

Måske fusion på vej mellem uddannelser

University College Lillebælt, Erhvervsakademiet Lillebælt, fusion, formand for UCL's bestyrelse Poul Erik Madsen.

Bragt i DRP4 Fyn

5. april

Stor fynsk uddannelsesfusion på vej 

UCL og EAL vil sammen lave mere målrettede uddannelser, og derfor er der gået i gang med at undersøge, om en fusion kan være vejen frem.Fusionen vil skabe en regional uddannelsesinstitution med mere end 10.000 fuldtidsstuderende. 

Læs mere på TV2fyn.dk 

3. april

Erhvervsakademiet Lillebælt søger censorer

EAL efterlyser censorer til mejeriteknologuddannelsen (procesteknolog med studieretning mejeriteknologi), som kan deltage ved eksamener på uddannelsen. Som censor har du en vigtig rolle i at sikre kvalitet af de bedømmelser, som de studerende får til deres prøver. 

Læs mere på mælkeritidende.dk 

31. marts

Minister sætter prop i optag på engelsksprogede uddannelser

Mange studerende på engelsksprogede uddannelser flytter fra Danmark efter eksamen. 36 procent af de udenlandske studerende fra Erhvervsakademiet Lillebælt har forladt Danmark efter to år. Nu skærer Søren Pind i optaget.

Læs mere på TV2fyn.dk

 

31. marts

Pind vil skære i antallet af udlændinge på erhvervsakademier

Ud af de mange udenlandske studerende tager til Danmark for at tage en uddannelse, er det for få der ender med at bruge uddannelsen på et job i Danmark. En tendens EALs rektor Jens Mejer Pedersen bekrlfter. Derfor vil Søren Pind nu skærer ned på de udenlandske studiepladser.

Bragt på DR P4 Fyn

 

28. marts

Nye idéer: Odense Ishockey Klub får hjælp fra studerende

Det er studerende fra hele landet, der kommer på banen, når syv hold fra University College Nordjylland, CphBusiness og Erhvervsakademiet Lillebælt konkurrerer om 6.000 kroner for at finde den bedste løsning på et problem eller en case, som OIK fremlægger.

Bragt i Ugeavisen Odense

23. marts

Hvad kan jeg blive?: Robotspecialist, tak

En to dage lang naturfagsmesse er lige nu i fuld gang. Den skal blandt andet sørge for, at danske elever fanger en interesse i robotter, matematik og teknik. EAL meddeler at de i de seneste to år har oplevet stigende interesse for robotrelaterede uddannelser.

Bragt på Fyens.dk og i Fyens Stiftstidende

21. marts 

På skolebænken i automation 

Syddansk Universitet og Erhvervsakademiet Lillebælt indgår i et undervisningssamarbejde med B&R Industriautomatisering A/ S.

Bragt i Teknisk Nyt

 

17. marts

Samme antal søger kvote 2 på EAL i år

Der er ikke stor forskel på antallet af kvote 2-ansøgere hos Erhvervsakademiet Lillebælt (EAL) i år og sidste år. 1.106 har søgt ind i år mens tallet for sidste år er 1.073. Der er tale om antallet af ansøgere med EAL som førsteprioritet.

Bragt på Fyens Stiftstidende

16. marts

Studerende gør Odense mere demensvenlig

I denne uge arbejder 150 studerende fra flere forskellige uddannelser på at gøre Odense mere demensvenlig. Projektet hedder InnoEvent og er stablet på benene sammen med Odense Kommune og OUH. De 150 studerende arbejder i hold for at opfinde nye demensvenlige tiltag til kommunen og sygehuset.

Se mere på TV2fyn.dk

13. marts

150 studerende skal hjælpe personer med demens

De nytænkende løsninger kommer til at stå i kø i denne uge, hvor studerende fra UCL, Erhvervsakademiet Lillebælt og Syddansk Universitet deltager i Innoevent. I løbet af ugen skal de skabe innovative løsninger på cases, som er stillet af Odense Universitetshospital.

Læs mere på ucl.dk

12. marts

Uddannelse: Vælg uddannelse med omhu

Overvejer du Syddansk Universitet, University College Syddanmark eller Erhvervsakademiet Lillebælt, så kan du i Uddannelseszoom.dk se, hvordan studerende vurderer deres uddannelse.

Bragt i Fyens Stiftstidende, Fyens.dk, Århus Stiftstidende, Fyns Amts Avis, Horsens Folkeblad, Dagbladet Holstebro, Dagbladet Struer, Folkebladet Lemvig, Vejle Amts Folkeblad, Viborg Stifts Folkeblad, Randers Amtsavis, Jydske Vestkysten, Dagbladet Ringkøbing-Skjern, Fredericia Dagblad 


10. marts

InnoEvent 2017 er lige om hjørnet - Årets tema: Demens

Igen i år er OUH med i InnoEvent - en projektuge hvor studerende fra SDU, UCL og EAL samarbejder om at finde på nye løsninger til problemstillinger i sundhedsvæsenet. Casene til de studerende stilles af sundhedsprofessionelle fra OUH og Odense Kommune.


6. marts

Odense: Studerende tilbageholdt indbrudstyv

En gruppe studerende opdagede mandag eftermiddag en indbrudstyv stjæle en computer. Fyns Politi har mandag sidst på eftermiddagen anholdt en 18-årig mand for tyveri fra Erhvervsakademiet Lillebælt, der ligger i Seebladsgade i Odense

Bragt på TV2Fyn.dk 

1. marts

Pæn fremgang for Energiforum

I år er 348 tilmeldt Energiforum. Det er ny rekord. Sidste år satte man også rekord, da 333 deltog. En del af fremgangen skyldes, at Energiforum har succes med deres samarbejde med flere uddannelsesinstitutioner som fx. EAL

Læs mere på dagensbyggeri.dk

13. februar

Flere vil tage datamatiker-uddannelse i Vejle, erhvervsakademiet i Vejle har markant fremgang i antallet af nye ansøgere 

Hvor det for et par år siden var reglen snarere end undtagelsen, at datamatiker-uddannelsen hos Erhvervsakademiet Lillebælt i Vejle blot kunne lokke en håndfuld ansøgere til i forbindelse med vinteroptaget, så er kurven nu for alvor vendt.

Bragt i Lokalavisen Vejle samt Lokalaviserne Syd- og Sønderjylland

 

28. februar

90-årig lå hjælpeløs i sit hjem: Avisbuddet kom til hjælp

Natten til søndag den 12. februar blev speciel for EAL-studerende Igor Sándor, som ellers ikke oplever de store dramaer på sine avisruter i det fredelige Næsbyhoved-Broby, som han har passet i de seneste 13 måneder, men denne nat opdagede han en kvinde liggende bevidstløs på gulvet i sit hjem og kontaktede straks 112.

Læs mere på fyens.dk


24. februar

Midlertidige aktiviteter på DSB-arealer droppet

Et hold studerende fra EAL holdt i efteråret 2014 et inovationsseminar kaldet "48 timer" og her vrimlede det med ideer til, hvad der kunne etableres midlertidig på de tomme DSB-arealer. Men på grund af forurenet jord, kan idéerne ikke føres ud i livet alligevel.

Læs mere på fyens.dk

4. februar

Robot-studerende skal lære at tænke praktisk

Odense-virksomhed går sammen med SDU og EAL om uddannelse af automationsteknologer og diplomingeniører.

Bragt på Fyens Stiftstidende


1. februar

BIASSA bygger menneskelige broer på SDU Cortex Lab

Iværksætterhuset skal hjælpe studerende med at starte egen virksomhed. Udover at huset dækker alle universitets fakulteter, har studerende fra Erhvervsakademiet Lillebælt samt University College Lillebælt også mulighed for at blive en del af iværksætterprogrammet på SDU Cortex Lab.

Bragt i Rust

31. januar

Vejen til vækst og nye ansatte begynder på uddannelserne

Efterspørgslen på studerende der vælger at uddanne sig til job i automations- og robotbranchen vokser næsten dag for dag. Derfor har automationsvirksomheden B&R Danmark tilbudt Syddansk Universitet og Erhvervsakademiet Lillebælt undervisning ude i virksomheden.

Bragt i Lager-Transport Logistikmagasinet

31. januar

Vi skal alle være projektledere

Syv værktøjsmagere og konstruktører fra en værktøjsfabrik har gennemført en intensiv projektlederuddannelse på Erhvervsakademiet Lillebælt. Det har gjort det muligt at indføre flydende teams i produktionen og dermed øget leveringssikkerhed.

Bragt i Plast Panorama

 

31. janaur

Haderslev-model skal ud i Trekantområdet

Iværksættere kan få fyldt værktøjskassen hos Udviklingscenter Syd, hvor iværksætterkursus nu skal udbredes til Trekantområdet. Det er Udviklingscenter Syd, der står for undervisningen sammen med Erhvervsakademiet Lillebælt.

Læs mere på jv.dk

Yderligere bragt i Jydske Vestkysten samt på ugeavisen.dk

 

30. januar

Uddanner ledere til sportens verden

Den danske sportsverden har i stigende grad brug for medarbejdere med forstand på organisering, ledelse og udvikling. Derfor oprettede Erhvervsakademiet Lillebælt Sport Management uddannelsen, og nu dimitterer de første studerende fra uddannelsen.

Se mere i indslaget fra TV2 Fyn

 

28. januar

Erhvervsakademiet Lillebælt hitter blandt de unge

Erhvervsakademiet Lillebælt, der har adresse i både Odense og Vejle, har for alvor fået vind i sejlene, når det gælder antallet af ansøgere. Ansøgertallet er steget 13,8 procent i forhold til sidste år. 

Læs mere på TV2Fyn.dk

 

27. januar

Højskolefolk på akademiet

Når Odense Højskoleforening lørdag har højskoledag på Erhvervsakademiet Lillebælt, skal det blandt andet handle om dannelse og uddannelse.

Bragt i Fyens Stiftstidende og på fyens.dk

 

26. januar

Uddannet i sport

Fyens første professionsbachelorer i Sport Management dimitterede torsdag den 26. januar fra Erhvervsakademiet Lillebælt.

Se mere i indslaget fra TV2fyn.dk her

 

24. januar

Virksomheder vil have it-studerende fra dag et

Virksomhederne ønsker sig flere it-uddannede og forsøger at have kontakt med datamatikerstuderende på erhvervsakademi Lillebælt så tidligt som muligt i uddannelsen.

Yderligere bragt i Fyens Stiftstidende


19. januar

B&R udvider SDU- og EAL samarbejde

Hos EAL bliver B&R Danmark-initiativet i første omgang til en del af professionsbacheloruddannelsen "Produktudvikling og teknisk integration-, hvor der er 21 studerende. Nærmere bestemt skal automationsvirksomheden lægge ud med et forløb under overskriften "Industri 4.0".

Læs mere på teknovation.dk

Yderligere bragt på Packm.dk

 

17. januar

At vælge lærlinge fra er at skyde sig selv i foden

Ledigheden både på landsplan og i hele Europa er samlet set faldende. Nogen steder så lavt, at det begynder at blive svært for virksomhederne at finde kvalificeret arbejdskraft. Nu er robotbranchen gået i dialog både med bl.a. Erhvervsakademiet Lillebælt om at lave lynhurtige uddannelser.

Bragt i Erhvervsavisen Fyn

16. januar

Første spadestik er taget til mere mad-innovation

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen tog mandag første spadestik til Food Innovation House i Vejle - et 3.000 kvadratmeter stort byggeri, som skal lægge plads til, at virksomheder, kommuner og vidensinstitutioner sammen kan udvikle fødevarer. EAL er blandt Food Innovation House videnpartnere.

Læs mere på food-supply.dk

Yderligere bragt i Dansk Handelsblad

 

16. januar

Konstruktøruddannelsen fylder 50

Konstruktørforeningen, der kunne fejre 50-års jubilæum i oktober 2016, blev oprindeligt startet for netop at styrke og udvikle bygningskonstruktøruddannelsen, som bl.a. udbydes på EAL. 

Læs mere på dagensbyggeri.dk

15. januar

Vejen til vækst og nye ansatte begynder på uddannelserne

Efterspørgslen på studerende der vælger at uddanne sig til job i automations- og robotbranchen vokser næsten dag for dag. Derfor har automationsvirksomheden B&R Danmark tilbudt Syddansk Universitet og Erhvervsakademiet Lillebælt undervisning ude i virksomheden.

Læs mere på elektronikfokus.dk 

13. januar

Automationsekspert underviser selv de unge

Maria Vindt Juul, videncenterchef for automation og robotteknologi ved EAL, finder det helt naturligt at samarbejde med firmaer som B&R Danmark. Samarbejdet om uddannelse af automationsteknologer og bacheloruddannelsen ' Produktudvikling og teknisk integration' kan også være et springbræt til flere forløb.

Bragt i Jern og Maskinindustrien

13. januar

Maritim klynge øger indsats for at skabe flere lærepladser

Fyns Maritime Klynge er et netværk for virksomheder, erhvervsfremmeaktører og uddannelsesinstitutioner, der arbejder for at skabe vidensdeling og innovation mellem aktørerne inden for de maritime erhverv på Fyn. Klyngen er en del af Udvikling Fyn. EAL er en del af den maritime klynge.

Bragt i Fyns Amts Avis og i Fyens Amts Avis

13. januar

Den virkelige verdens skolebænk

På EAL er de erhvervsrettede uddannelser, som skolen tilbyder, akademisk funderet. Men den teoretiske viden skal omsættes til praktisk kunnen, uanset hvilket af de syv uddannelsesområder den studerende vælger. Og ifølge Claus Koch, videncenterleder på EAL, er blandingen af teori og praksis en del af uddannelsesinstitutionens dna.

Læs mere i artiklen fra Fyens Stiftstidende

Yderligere bragt i Fyns Amts Avis

13. januar

Studerende lyser slot op

Syv studerende, der til daglig læser til multimediedesigner, skiftede en uge i december skolebænken og deres computere på Erhvervsakademiet Lillebælt ud med den fynske attraktion Egeskov Slot. Her skulle de opstille en lysinstallation, som var en del af slottes lysshow " Luminis".

Læs mere i artiklen fra Fyens Stiftstidende

Yderligere bragt i Fyens Amts Avis

11. januar

Gymnasieelev: Vælg det, du brænder mest for 

Sofie Bjørner og Sebastian Kragslund går målrettet forbi stande med repræsentanter fra Forsvaret, Politiet og Folkekirken i den grå hal i det nye Erhvervsakademiet Lillebælt, hvor Studiemessen tirsdag formiddag lokker de unge med afklaring.

Læs mere på fyens.dk

11. januar

Feberredning: Studiemesse var tæt på aflysning

Arrangøren af Studiemessen gik konkurs inden jul. Men Studiebyen Odense reagerede hurtigt og fik messen på skinner igen. Afgørende for de unge, der helst skal vælge den rigtige uddannelse i første forsøg, lyder det fra medarrangør.

Læs mere på fyens.dk

11. januar

Byggeriet af østjysk innovationshus skydes i gang

Food Innovation House vil tilbyde matchmaking og aktiviteter og projekter for fødevarevirksomheder i samarbejde med en lang række videnspartnere, heriblandt Erhvervsakademiet Lillebælt. 

Læs mere på foodwarewatch.dk 

Yderligere bragt på mikropol.dk 

11. januar

Det er vigtigt at vælge det du brænder mest for

Sofie Bjørner og Sebastian Kragslund går målrettet forbi stande med repræsentanter fra Forsvaret, politiet og folkekirken i den grå hal i det nye Erhvervsakademiet Lillebælt, hvor Studiemessen tirsdag formiddag lokker de unge med afklaring.

Bragt i Fyens Stiftstidende

10. januar

Elever på studiemesse er opmærksomme på studieloftet

De unge er blevet meget opmærksomme på studieloftet og har derfor fokus på at tage det rette valg når de skal uddanne sig. Det mærker man tydeligt på Studiebyen Odenses Studiemesse der finder sted på Erhvervsakademiet Lillebælt i disse dage.

Bragt på DR P4 Fyn

10. januar

Folkekirken på charmeoffensiv på messe

5000 elever fra fynske gymnasiale uddannelser er i disse dage på uddannelsesjagt på Studiebyen Odenses Studiemesse der afholdes på Erhvervsakademiet Lillebælt. På Messen finder man bl.a. Folkekirken. 

Se mere på TV2 Fyn

7. januar

Bilsalget boomer

Bilsalget stortrives hos V. Hold Jensen A/S, og hos virksomheden vil man fortsætte med at vækste, hvorfor de bl.a. arbejder sammen med markedsføringsøkonomstuderende fra EAL om nye og spændende markedsføringstiltag. 

Bragt i Fyens Stiftstidende

3. januar

Glæde i robotfirmaer: Vi har brug for "hurtige" uddannelser

Der er brug for et quick-fix i robotbranchen, hvis rekrutteringsbehovet skal løses - så virksomhederne i Odense-klynge glædes over nye tiltag og uddannelser. Robotvirksomheden ABB er gået sammen med Erhvervsakadmiet Lillebælt for at stille de studerende endnu bedre.

Læs mere på fyens.dk 

Yderligere bragt i Fyens Stiftstidende