banner

Medieomtale


2016 

23. december

Uddannelser redder messe

Landet over blev forårets studiemesser (2017) aflyst, da firmaet bag er gået konkurs. Det har de tre største uddannelsesinsittutioner på Fyn sat sig for at gøre noget ved, og i samarbejde med Odense Kommune gennemfører, SDU, UCL og EAL alligevel studiemesse på EALs nye campus på havnen. 

Læs mere på TV2Fyn.dk

 

22. december

Tusinder af fynske unge får hjælp til studievalg

Studiemesser over hele landet blev ellers aflyst for få uger siden, da den mangeårige arrangør, Forlaget KSI A/S pludselig gik konkurs. Men på Fyn er Odense Kommune gået sammen med byens store videregående uddannelsesinstitutioner, SDU, EAL og UCL, så de fynske unge kan få deres messe alligevel.

Læs mere på odense.dk

 

20. december

Ny trend: Naturlige juletræer

Det uperfekte kan være helt perfekt for nogle, mener Trine Pedersen fra Jelling Skov. At Trine Pedersen får sådan en idé er måske ikke så overraskende, når man hører, at hun har en uddannelse i innovation og entrepreneurship fra erhvervsakademiet i Vejle.

Bragt i Fredericia Dagblad


20. december

Studerende bruger app som springbræt

App-udviklingsfirmaet Woerk har gennem tre måneder draget nytte af praktikanter, som står kort før færdiggørelsen af deres professionsbachelor i digital konceptudvikling på Erhvervsakademiet Lillebælt.

Bragt i Erhvervsavisen Fyn

 

13. december

Studerende og Billund Vand lærte af hinanden

Ni studerende fra Erhvervsakademiet Lillebælt har i løbet af efteråret gennemført en række projekter hos Billund Vand som et led i deres uddannelse til procesteknolog.

Bragt i Midtjysk Ugeavis

 

9. december

Ajour samarbejder med studerende

Implementering af Ajour hos nye brugere - et bachelorprojekt
Rune Falk Villadsen har, i sit bachelorprojekt som bygningskonstruktørstuderende på Erhvervsakademiet Lillebælt, undersøgt, hvor let det er at bruge Ajour for nye brugere.

Læs mere på Building-supply.dk


8. december

Innovative studerende deltog i European Youth Award

Syv studerende fra Erhvervsakadamiet Lillebælt deltog i den digitale konkurrence European Youth Award i Østrig, med støtte fra DI Digital.

Bragt i Itek..di.dk

 

6. december

Priser til grønne fynske virksomheder 

Alectia, Danfoam, Ekokem, Erhvervsakademiet Lillebælt i Odense og Montana Møbler.
Det er blot et lille udpluk af de virksomheder, som i sidste uge modtog Miljøforum Fyns miljødiplom.

Bragt i Fyens Stiftstidende

 

30. november

Studerende og Billund Vand gjorde hinanden klogere

Ni studerende fra Erhvervsakademiet Lillebælt har i løbet af efteråret gennemført en række projekter hos Billund Vand som et led i deres uddannelse til procesteknolog. Det har været en god og udbytterig oplevelse for alle parter, og i dag blev projektet afrundet med en lille konkurrence med præmier til det mest innovative projekt.

Læs mere på billundonline.dk


30. november

Litterære særpriser

Foreningen Samfundslitteratur har uddelt særpriser på 25.000 kr. til bl.a. Kim Skjoldborg, underviser ved Erhvervsakademiet Lillebælt og SDU. Kim har modtaget prisen for sin idé til en bog om medieplanlægning. 

Bragt i Morsø Folkeblad og i Jyllands-Posten


29. november

Net-Ball slået tilbage til start

Net-Ball-projektet skaleret ned i en billigere udgave fra 25 millioner kroner til nu to-tre millioner kroner. Net-Ball-projektet kom i stand via et samarbejde mellem byudviklingsgruppen i Haarby under Haarby Lokalråd, Erhvervsakademiet Lillebælt (48 Timer) samt Assens Kommune.

Bragt på Fyens Stiftstidende


29. november

Netværksmøde: Nye rammer for buildingSMART i Danmark

Der er med sammenlægningen af bips og Byggecentrum opstået nye rammer for buildingSMART-arbejdet i Danmark, og Molio inviterer derfor til en åben diskussion af hvordan arbejdet skal gribes an. Mødet afholdes på EAL i Odense

Bragt på hfb.dk


29. november

Fra Linien 2 til Net-Ball

Den gamle landinspektørbolig på Linien 2 i Haarby er direkte anstødsten til Net-Ball-projektet. Linien 2 blev i 2013 brugt som "kommandocentral" under "48 Timer" i byen, hvor studerende fra EAL skulle komme med bud på at udvikle Haarby.Igennem projektet kom de studerende i samspil med Haarby Lokalråd og møbeldesigneren Peter Lassen til at udtænke planerne om Net-Ball.

Læs mere på fyens.dk (bemærk at det er fyens+ indhold)

 

29. november

Ny belysning sikrer effektive medarbejdere

Hvordan dokumenterer man over for erhvervskunderne, at moderne belysning sikrer mere effektive medarbejdere? Det spørgsmål har Erhvervsakademiet Lillebælt, installationsvirksomheden Hetek og leverandøren CO2 Light i samarbejde forsøgt at besvare.

Bragt på vafo.dk

Bragt i Electra samt i Tekniq 


28. november

Stor automationsinteresse ved EAL

Samarbejde mellem Erhvervsakademiet Lillebælt, EAL, og Core-Path Robotics skal give de studerende større indblik i aktuelle teknologier. Og interessen for automationsområdet er rekordhøj.

Bragt i Teknovation


28. november

Tak for sidst

I starten af november afholdt vi arrangementet Fokus på IT Sikkerhed. Vi sluttede aftenen af med at få et fremtidsperspektiv på IT sikkerhed. Dette sørgede Adam Czerwinski fra EAL for. Adam er robotingeniør med speciale i kunstig intelligens og fortalte om, hvordan kunstig intelligens og supercomputere bliver fremtiden indenfor IT sikkerhed.

Bragt på ITForumFyn.dk


28. november

Robot polerer båden

De fleste bådejere kunne sikkert godt tænke sig at slippe for arbejdet med at skulle slibe og polere båden. I øjeblikket er studerende ved Erhvervsakademiet Lillebælt i gang med et projekt, der gerne skulle føre til en robotløsning, der blandt andet skal kunne polere både.

Læs mere på fyens.dk

Yderligere bragt på Fyens Stiftstidende

 

24. november

EAL-elever vandt idékonkurrence

Erhvervsakademiet Lillebælt gjorde sig flot bemærket ved at sætte sig på samtlige fire finalepladser i idékonkurrencen for videregående uddannelser ved Danish Entreprenuership Award. Ud af de 50 tilmeldte hold, udgjorde EAL de 15.

Bragt i Lokalavisen Odense

 

23. november

Vestergaard-kæde får kæmpe elevhold

Den store forhandlerkæde Autohuset Vestergaard rykker tættere på Erhvervsakademiet Lillebælt. Auto-kæden har nemlig indgået samarbejde med uddannelsesinstitutionen om blandt andet teori-undervisning af 72 markedsføringsøkonom-studerende

Læs mere på motormagasinet.dk 


22. november 

5. B har åbnet motorrummet

I 2030 vil vi mangle omkring 19.000 it-professionelle. Det skal et projekt for skoleelever nu forsøge at gøre noget ved. Datamatikere oplever bl.a. nul ledighed, ikke desto mindre har eksempelvis EAL svært ved at få tilstrækkeligt med ansøgere til uddannelsen. 

Bragt i Vejle Amts Folkeblad og på vafo.dk 


21. november

Litterære særpriser

Kim Skjoldborg, underviser ved Erhvervsakademiet Lillebælt og Syddansk Universitet, har modtaget lærebogprisens særpris på 25.000 kr. for sin idé til en lærebog om medieplanlægning.

Bragt i Morsø Folkeblad


18. november

Mødeindustrien står sammen om fremtidens udfordringer

Branchefolk fra hele landet var samlet til Mødeindustriens Dag i Vejle. 10 intense timer med fokus på deltagernes fremtidige rolle i mødeindustrien, hvor bl.a. den teknologiske udvikling er en trussel. Bag konceptet og ideen til Mødeindustriens Dag stod bl.a. Jens Ole Ambjerg, Erhvervsakademiet Lillebælt.

Læs mere på mikropol.dk

 

18. november

Danish Entrepreneurship Award

I går der Danish Entrepreneurship i Fredericia, og der var bl.a. priser til studerende på Erhvervsakademi Lillebælt. 

Bragt på DRP4Fyn

18. november

Marked og lysfest på Egeskov slot

Julemarkedet ved Egeskov Slot er i år udvidet med en tredje weekend, og i en af dem holdes der lysfest, hvor slot og omgivelser indgår i et lysshow. Luminis lysshowet bliver til i samarbejde med DVC, der er Dansk Video Center, samt Erhvervsakademiet Lillebælt.


Bragt i Fyens Amts Avis

 

18. november

Danish Entrepreneur Awards: Fynske idémagere tog førstepræmien

Med 15 ud af de 50 tilmeldte hold var chancerne for EAL i forvejen gode, da Danish Entrepreneurship Award 2016 i går løb af stablen i Fredericia. At de syddanske deltagere satte sig tungt på samtlige af konkurrencens fire finalepladser, kom dog nok bag på de fleste, og således kunne EAL-repræsentanterne påbegynde fejringen, allerede inden slutfløjtet havde lydt.

Læs mere på fyens.dk

 

18. november

Erhvervsakademiet ryddede bordet

Erhvervsakademiet Lillebælt viste ingen nåde ved Entrepreneurship Award i Messecenter C i Fredericia torsdag.

Artikel lå på vafo.dk

 

18. november

EAL studerende vinder idékonkurrence ved Danish Entrepreneurship Award

6000 elever og studerende stillede i dag op ved Danish Entreprenuership Award i Fredericia. I mængden var også studerende fra EAL, som i den grad gjorde sig bemærkede ved at sætte sig på samtlige fire finalepladser i idékonkurrencen for videregående uddannelser.

Læs mere i Fredericia Avisen

18. november

Konkurrence: 6800 unge med gode idéer

Landets største idéfest blev torsdag afholdt ved Danish Entrepreneurship Award i Fredericia, og også fynske elever tog præmier med hjem - blandt vinderne var studerende fra Erhvervsakademiet Lillebælt

Læs mere på fyens.dk

18. november

Vestergaard-kæde får kæmpe elevhold

72 markedsføringsøkonom-studerende fra Erhvervsakademiet Lillebælt får teori-undervisning hos den store forhandler.

Bragt i Motor-Magasinet

16. november

IT fremtidens computerhelte er kvinder

En redegørelse fra Erhvervs-og Vækstministeriet viser, at der vil mangle 19.000 it-specialister i Danmark i 2030 . Der er altså brug for, at vi uddanner mange flere i de kommende år, og heldigvis har vi spændende uddannelser i Odense på fx EAL Derfor skal vi gøre programmering og computerkode interessant allerede i folkeskolen, ikke mindst for kvinderne, der fx på EALs IT-teknolog uddannelse kun ugør 5%.

Synspunkt bragt i Fyens Stiftstidende

 

16. november

Elever fra Vejle skal i dyst

6.000 elever og studerende fra hele landet samles i dag til Danish Entrepreneurship Award, hvor de skal dyste på innovative ideer i flere forskellige konkurrencer. De studerende kommer bl.a. fra Erhvervsakademiet Lillebælt.

Læs mere i nytomtrekantsområdet.dk

15. november

Flere unge skal satse på iværksætteri

Nordfyns erhverv og Turisme satser benhårdt på de unge, nordfynske iværksættere. derfor inviterer de, sammen med nordfyns gymnasium, til iværksætterdag. Iværksætterdagen vil byde på oplæg fra lokale iværksættere og eksterne konsulenter fra bl.a. EAL

Bragt i Lokaljournalen Otterup


10. november

H.C. Andersen som pejlemærke

Både i konkret og mere overført forstand skal byens store digter præge fremtidens undervisning. Nærmest som et spøgelse hjemsøgte Donald Trump Erhvervsakademiet Lillebælt denne snefyldte onsdag, hvor der blev afholdt HCA Symposium onsdag.

Bragt i Fyens Stiftstidende samt på Fyens.dk


9. november

Robotvirksomhed giver studerende indblik i nye teknologier

Samarbejdet mellem CorePath Robotics og EAL viser bl.a. de lokale løsninger, der bliver udviklet inden for robotområdet. Den odenseanske robotvirksomhed CorePath Robotics har netop leveret en industri 4.0 pakkeløsning til Erhvervsakademiet Lillebælt, som de studerende kan prøve kræfter med.

Læs mere på elektronikfokus.dk

Yderligere bragt på Metal-Supply.dk

9. november

Kreative unge skal dyste om pris

Studerende fra bl.a. Erhvervsakademiet Lillebælt får ved Danish Entrepreneurship Award 2016 en unik mulighed for at fremvise deres skarpe idéer over for nogle af landets dygtigste erhvervsfolk. Over 6000 elever og studerende samles, hvor de unge skal dyste på innovative ideer i flere forskellige konkurrencer.

Bragt i Ugeavisen Vejle

9. november

EAL: Stor interesse for automationsområdet

Samarbejde mellem Erhvervsakademiet Lillebælt, EAL, og Core-Path Robotics skal give studerende indblik i aktuelle teknologier, samt de lokale løsninger, der bliver udviklet inden for robotområdet. Og interessen for automationsområdet er rekordhøj, fremhæver EAL.

Læs mere på teknovation.dk

8. november

Den firkantede iværksætter

Firkantt, er navnet på Susanne Petersen tøjbutik på både nettet og i en helt fysisk firkantet container i Kanalbyen. Jeg er oprindeligt uddannet inden for tøjbranchen, men er senest uddannet handelsøkonom fra EAL i Vejle. Det var i forbindelse med min praktiktid, at jeg åbnede Firkantt som webbutik, fordi jeg ikke kunne finde en praktikplads.  

Læs mere på frdb.dk 

Yderligere bragt i Elbo Bladet

4. november

Nyt lækkert campus til mejeriteknologstuderende

Formanden for Foreningen af mejeriledere og funktionærer Kreds Fyn, René Christensen Byrgesen var inviteret til fejringen af færdiggørelsen af det 20.000 m2 store EAL ved havnefronten i Odense, hvor procesteknologstuderende fremover skal modtage deres undervisning.

Bragt i Mælkeritidende

4. november

Lone Engberg Thomsen genvalgt som formand for Teknisk Landsforbund

Den genvalgte formand er uddannet teknisk tegner og bosat i Odense. Foruden sit formandskab i Teknisk Landsforbund er hun næstformand i Erhvervsakademiet Lillebælts bestyrelse.

Bragt på Altinget.dk/Forsyning

3. november

Over 200 elever fra Odense skal dyste

Over 6000 elever og studerende samles 17. november til Danish Entrepreneurship Award i Fredericia, hvor de unge skal dyste på innovative ideer i flere forskellige konkurrencer. 239 elever fra Odense har tilmeldt sig - heriblandt studerende fra Erhvervsakademiet Lillebælt.

Bragt i Lokalavisen Odense

3. november

Stabelstole/konferencestole til Erhvervsakademiet Lillebælt

Udbud: Erhvervsakademiet Lillebælt skal bruge 500 stk. konference/stabel-stole.

Bragt i Licitationen - Byggeriets Dagblad og på udbud.dk

2. november

Skarp og transparent campus-arkitektur

Et af fortidens industrieventyr er tryllet om til et interaktivt uddannelsesmiljø for fremtidens innovation. Det færdige campus lever op til den overordnede vision om at bygge bro mellem forskellige uddannelser og ud til erhvervslivet - og fysisk mellem Odense bycentrum, banegården og havnen.

Bragt på byggeplads.dk

1. november

EAL indvier Odense-campus med fest

3.500 studerende og 300 ansatte er kommet godt på plads på Erhvervsakademiet Lillebælts nye campus i Odense, og det fejres med offi-ciel indvielse 7. oktober

Bragt i Erhvervsavisen Fyn og Øerne

1. november

Juniorkonsulent i planteavl

Den 1. september tiltrådte Lennart Grønnegaard Banke som juniorkonsulent i planteavlsafdelingen ved Centrovice, hvor han i foråret var i praktik.Lennart uddannet jordbrugsteknolog ved EAL i sommer.

Bragt i Landbrug Fyn

31. oktober

HCA skal på skoleskemaet

H.C. Andersen Fonden satser på, at værdier fra Andersens liv og værk skal være en væsentlig del af fremtidens undervisning. Både folkeskole, gymnasier, erhvervsskoler og universitet er involveret, og første konkrete skridt på vejen bliver et stort symposium onsdag d. 9. november på EAL.

Bragt på fyens.dk og på Mitfyn.dk

26. oktober

Eliteprogram føder fremtidens medarbejdere

De bedste medarbejdere får man ved at få lov at forme dem fra de er helt grønne. Det mener  Oxygen, der savner tyngde i de danske tech-uddannelser. En af praktikanterne hos Oxygen er Leif Kildelund. Han er 27 år og går på en erhvervs-akademisk uddannelse på  EAL.

Læs mere på trendsonline.dk

25. oktober

Uddannelser samles ved Odense havn

Erhvervsakademiet Lillebælt har siden etableringen i 2009 oplevet konstant fremgang i antallet af studerende. Pr. 1. august rykkede Erhvervsakademiet Lillebælt sammen på nyt 20.000 kvm. fælles campus ved havnen i Odense.

Bragt i Landbrug Fyn

25. oktober

Erhvervscampus mellem by og havn

Erhvervsakademiet Lillebælt samler sine uddannelser på historisk Odense-grund i en materialitet, der bidrager til områdets identitet.

Bragt i Byggeri

19. oktober

Hvorfor SKAL robotter sælges af ingeniører?

Kvalificeret arbejdskraft til robot- og automationsbranchen er en mangelvare nu og ikke mindst i fremtiden. En af løsningerne kunne ifølge, Henrik Brændstrup, være at give salgsuddannede tekniske kompetencer, så de kan aflaste ingeniører. I den forbindelse afholdes der opstartsworkshops på. bl.a. EAL.

Læs mere i electronic-supply.dk  

Yderligere bragt på jernindustri.dk

16. oktober

Teori og praksis i ny reklamefilm

Landets erhvervsakademier lancerer en national kampagne, der skal gøre erhvervsakademierne mere kendte. Dette gøres med en ny film som bl.a. er optaget på EALs nye campus i Odense.

Bragt i Århus Stiftstidende

15. oktober

Navnligt

De har været der gennem noget tid. Men i sidste weekend blev det markeret officielt, at syv uddannelseradresser under EAL i Odense nu er samlet i det tidligere Wittenborg-område ved havnen. Til at fyre op for festen, hvor både blandt andre MF'eren Christine Antorini ønskede tillykke, var den danske popduo L. I. G. A.

Bragt i Fyens Stiftstidende samt på Mitfyn.dk

14. oktober

Studerende skal hjælpe handicappede med moderigtige opfindelser

Studerende fra Erhvervsakademiet Lillebælt blev for knap to uger siden sat på en opgave. De skal skabe opfindelser, der kan hjælpe handicappede med forskellige opgaver både fysisk og psykisk.

Læs mere på tv2fyn.dk

 

14. oktober

Nye progiler styrker væksten

Efterspørgsel efter automation i produktionsvirksomheder er stigende. Derfor er det afgørende at finde kvalificeret arbejdskraft. Dette er dog lidt af en udfordring - Fremtiden ser dog lysere ud. Med den øgede fokus på uddannelsen som automationsteknolog, der bl.a. bliver udbudt af EAL.

Bragt på Food-Supply.dk

12. oktober

Nyt campus indviet med L.I.G.A - fest

Dannebrog var hejst, og den røde løber rullet ud, da EALs nye campus blev omdannet til én stor fest i fredags. Samarbejdspartnere var inviteret til officiel indvielse om eftermiddagen og festlighederne blev rundet af om aftenen med en stor fest for studerende og ansatte, hvor L.I.G.A gæstede det nye campus.

Bragt i UgeAvisen Odense

11. oktober

Foden på speederen

Henholdsvis rektorer for EAL, SDU og UCL, formand for Syddanske Studerende på SDU, samt studenterrepræsentanter fra EAL og UCL: Siden vi satte en ambition om at gøre Odense til en studieby, der kan konkurrere med de andre storbyer i Danmark, har vi forpligtet os til at imødekomme de studerendes behov.

Bragt i Fyens Stiftstiden samt på Mitfyn.dk

11. oktober

Kampagne: Viden om erhvervsakademier

Landets 9 erhvervsakademier er gået sammen om ny fælles kampagne for at øge kendskabet til erhvervsakademierne både blandt de unge samt erhvervsaktive voksne og virksomheder. Kampagnen er baseret på en fil der bl.a. er optaget på EALs campus i Odense.

Bragt i Jydske Vestkysten samt i Djursland Posten

10. oktober

Specialisering af havne er fremtiden

Direktør for Lindø Havn mener, at specialisering er vejen frem for danske havne. Og hans nye konstruktion er i hastig vækst. I den forbindelse er der blevet indledt et samarbejde med bl.a. EAL.

Bragt i Søfart

9. oktober

Studerende giver teaterforening en hjælpende hånd

Når studerende får en chance for at kombinere teori med gedigen praksis, er de oftest glade. Det er de på Erhvervsakademiet Lillebælt, hvor de er blevet stillet en konkret opgave af Vejleegnens Teaterforening -skaf flere tilskuere til forestillingen " Airport" i Vejle Musikteater mandag aften i næste uge.

Bragt i Vejle Amts Folkeblad

7. oktober

EAL indvier Odense-campus med fest

3.500 studerende og 300 ansatte er kommet godt på plads på Erhvervsakademiet Lillebælts nye campus i Odense, og det fejres med officiel indvielse 7. oktober med deltagelse af MF Christina Antorini og borgmester Anker Boye og fest for studerende og ansatte med det danske urban popband L. I. G. A.

Bragt i Lokalavisen Odense

6. oktober

E-sport spirer i byen: EAL mærker stor interesse

Erhvervsakademiet Lillebælt, der tilbyder videregående uddannelser indenfor blandt andet finans, handel og ledelse af sport, mærker også en markant interesse for e-sport.

Bragt i Lokalavisen Odense

6. oktober

Nordatlantisk Hus inviterer til nordatlantisk dag

Nordatlantisk Hus inviterer til nordatlantisk dag, med udforskning af vores fælles historie for både store og små.
Bag eventen står praktikant i Nordatlantisk Hus, Aviaja Uldum, der er serviceøkonom-studerende med speciale i kultur og event ved Erhvervsakademiet Lillebælt.

Bragt på KNR.gl

5. oktober

Erhvervsakademierne bag ny mockumentary-film

I går lancerede landets ni erhvervsakademier en national kampagne, der skal gøre erhvervsakademierne mere kendte. En del af kampagnen er en mockumentary-film, der med et glimt i øjet fortæller om den nødvendige balance mellem teori og praksis.

Bragt på kea.dk, på Jv.dk, samt i Jydske Vestkysten

4. oktober

Folk hænger med hovedet i kampagne fra erhvervsakademierne

Advice, The Woerks og Klassefestens instruktør står bag mockumentary i det hidtil største kampagnesamarbejde i erhvervsakademi-sektoren. Filmen er bl.a. blevet optaget på EALs nye campus i Odense.

Læs mere på Bureaubiz.dk  eller på markedsforing.dk

4. oktober

Samarbejde gav nyt lys på værkstedet

Erhvervsakademiet søger små og store projekter til studerende, der vil finde besparelser i virksomheder. Et eksempel gav gratis nyt lys hos CJ-Autoteknik.  

Læs mere på vafo.dk

Yderligere bragt i Vejle Amts Folkeblad

1. oktober

Studerende snuser til fremtiden

Erhvervsakademiet Lillebælt havde besøg af 25 virksomheder og foreninger som fx. Hjemmeværnet, diverse banker m.m. Messen gav de studerende et indblik i, hvad der venter dem på arbejdsmarkedet i fremtiden.

Bragt på TV2 Fyn

29. september

En magnet for studerende

Erhvervsakademiet Lillebælt, SDU og UCL gør alle deres til at styrke studiemiljøet i Odense ved at tilbyde attraktive uddannelser i moderne uddannelsesmiljøer, der med en række nybyggerier er en del af byens transformation.

Bragt i Fyens Stiftstidende og på Mitfyn.dk

28. september

Alarm: Fordoblet ledighed blandt nyuddannede

Erhvervsakademiet Lillebælt havde i dag besøg af virksomheder, kulturformidlere og foreninger, som kan give de studerende et netværk, som blandt andet kan være med til at forebygge den store ledighed blandt nyuddannede.

Se mere på tv2fyn.dk og læs her.

28. september

EU-s socialfond investerer millioner i træningsforløb for SMVer

150 små og mellemstore virksomheder skal med det landsdækkende træningsforløb Digital vækstkultur have styrket deres digitale kompetencer - EAL er tovholder på projektet.

Bragt i trendsonline.dk

28. september

E-handel og digitalisering styrkes med EU-millioner

Erhvervsakademier, innovationsnetværk og organisationer, herunder FDIH, har fået tilsagn om penge fra strukturfondsmidlerne til to fælles projekter, der skal styrke e-handel og digitalisering. EAL er tovholder på projketet.

Læs mere på cedi.dk

Yderligere bragt i Telekommunikation

 

27. september

Robotuddannelser hitter blandt unge

For syvende år i træk oplever EAL fremgang i antallet af ansøgninger -blandt andet på erhvervsakademiets robotrelaterede uddannelser som eksempelvis automationsteknologuddannelsen, hvor man oplever en fremgang på hele 372 procent.

Bragt i septemberudgaven af Teknisk Nyt

 

27. september

Træk talenterne ind i virksomheden

Kampen om talenterne og nye medarbejdere er i gang - i nogle brancher mere intenst end i andre .Som lille fynsk virksomhed kan man sagtens tiltrække talenter fra bl.a. Erhvervsakademiet Lillebælt, mener Jytte Reinholdt.

Bragt i Erhvervsavisen Fyn

26. september

Deltag i nyt pilotforsøg og få papir på det du kan

Ved du en del om databaser eller kan du programmere nogle basale ting   uden at have papir på din viden? Så bør du deltage i et nyt udviklingsprojekt, som Erhvervsakademiet Lillebælt er i gang med at stable på benene.

Læs mere på hk.dk

25. september

Danmark mangler verdens bedste e-købmænd

Når danske virksomheder vil bevæge sig ind på e-handelsområdet, går den barske virkelighed op for dem: Medarbejderne mangler kvalifikationer og kompetencer til at løfte opgaven. Intern kompetenceudvikling i virksomhederne er lige så væsentlig som medarbejdernes formelle uddannelse, siger Jan Lund, udviklingschef på EAL.

Bragt i Jyllandsposten

21. september

For Lau handler det om at være med i cv-kapløbet

Et firkløver af unge mænd står sammen med hænderne fulde af flyers og papirer med forskellige universiteters navne på. De læser alle erhvervsøkonomi på Syddansk Universitet, men er tirsdag til studiemesse på Erhvervsakademiet Lillebælt, hvor man kan høre om udlandsophold som en del af sin uddannelse.

Bragt på fyens.dk og på Mitfyn.dk

20. september

Virksomheder får hjælp til e-handel

Et nyt landsdækkende projekt, skal styrke e-handel og digitalisering hos små og mellemstore danske virksomheder (SMV'er). EAL er tovholder på projektet.

bragt på ucn.dk

19. september

Australien, Kina, USA: Mød 45 udenlandske universiteter i Odense

Tirsdag d. 20. september er der studiemesse i Odense, hvor universitetsstuderende kan møde repræsentanter fra 45 forskellige udenlandske universiteter og få inspiration til et udlandsophold, messen afholdes på EALs nye campus i Seebladsgade

Bragt på Mitfyn.dk
 

18. september

Børn og bøger er vigtigere end penge

Underviser på EAL Carsten Busk har fravalgt topstillinger med høj løn til fordel for en tilværelse, hvor han kan dyrke sin familie og sin fortællelyst.

Bragt i Fyens Stiftstidende samt i Fyns Amts Avis

18. september

Financial controllere indtager revisionsbranchen

Det har denne uddannelse været et perfekt springbræt til," siger diana, der dimitterede som en af landets første financial controllere fra erhvervsakademiet lillebælt i odense og arbejder i dag som assistent hos deloitte i odense.

Bragt i Signatur

 

10. september

10.00. nye studerende på tre år

Det er fuldstændig umuligt at komme til og fra indgangshallen og de øvre etager på EALs nye campus.
I de nye lokaler, der har plads til 3000, er de nye odenseanske studerende på erhvervsakademiet i færd med at tage et kæmpe fællesbillede

Bragt i Ugeavisen Odense

9. september

E-handel og digitalisering styrkes med EU-millioner

Erhvervsakademier (herunder EAL), innovationsnetværk og organisationer, herunder FDIH, har fået tilsagn om penge fra struktursfondsmidlerne til to fælles projekter, der skal styrke e-handel og digitalisering.

Læs mere på Packm.dk

Yderligere bragt i detailfolk.dk, ltl.dk, telekommunikation.dk, samt på FDIH.dk

8. september

Velkommen til 250 nye studerende

250 nye studerende har de seneste dage været igennem et tre dage langt introforløb på EAL's campus i Vejle. De nye studerende er blevet taget godt imod af tutorer fra uddannelserne, og i løbet af tre dage har de studerende fået information om deres fag, rundvisning på campus og i byen og meget andet.

Har været bragt på trekantsområdet.dk og i lokalavisen Vejle

 

7. september

3500 indtog det nye campus

31. august kunne dørene åbnes til Erhvervsakademiet Lillebælts 20.000 kvadratmeter store, nye campus ved Odense Havn.

Bragt i Ugeavisen Odense (side 26-28)

5. september

Danmark Rundt - 5. september - Factory of Festivals

Flere festival arrangører er rykket ind på erhvervsakademiet i Odense for at være med til at uddanne de studerende.

Se mere på tv2lorry.dk (ca. 3:20 inde i programmet)

1. september

10.000 nye studerende på tre år

Det er fuldstændig umuligt at komme til og fra indgangshallen og de øvre etager på EALs nye campus. I de nye lokaler, der har plads til 3000, er de nye odenseanske studerende på erhvervsakademiet i færd med at tage et kæmpe fællesbillede.

Læs mere på fyens.dk . Yderligere bragt i Fyens Stiftstidende

31. august

Første dag på Erhvervsakademiet Lillebælt

I dag startede de nye studerende på EAL og også rektor Jens Mejer er ny på stedet, og han glæder sig til at byde de nye studerende velkommen. De tilbagevendende studerende begyndte allerede i sidste uge.

Bragt på DRP4 Fyn

30. august

Dagpenge-malkekoen

Østeuropæere skal ikke uddannes til at ende på danske dagpenge. Derfor er det godt, at bl.a. Erhvervsakademiet Lillebælt skærer antallet af uddannelsespladser ned.

Bragt i Fyens Stiftstidende, fyens.dk og på MitFyn.dk

 

29. august

Erhvervsakademiet Lillebælts Factory of Festivals

Factory of Festivals hedder denne afdeling af erhvervsakademiet Lillebælt. Her har både Tinderbox, Spis Odense, HCA Comedy og Horsens festivalen Prison Ink faste kontorpladser.

Se mere på TV2 Fyn

29. august

Rektor: Vi skærer ned på uddannelserne

Få udenlandske dimittender kommer i arbejde i Danmark. Sådan lød konklusionen på en undersøgelse offentliggjort i sommer. Og efter at have set på tallene for EAL er rektor Jens Mejer Pedersen kommet frem til samme konklusion - det er et problem, siger han.

Bragt i Fyens Stiftstidende, fyens.dk og på Mitfyn.dk

26. august

Kvinder og teknik er en spændende cocktail - men det er svært at finde opskriften

Alle er enige om, at det er vigtigt at få flere kvinder i IT-fagene. Omverdenens skæve eller ligefrem fejlagtige opfattelse af, hvad datamatikerstudiet er for en størrelse, er noget, som alle uddannelserne kæmper med. Et par af dem foreslår direkte et navneskifte, herunder Jørn Vesterdal fra Erhvervsakademi Lillebælt.

Bragt i Samdata

24. august

3500 studerende samlet i det gamle Wittenborg

EAL har hidtil haft til huse rundt omkring i otte lejemål i byen, men for to år siden besluttede bestyrelsen i den selvejende institution at købe Wittenborggrunden og skabe en stor uddannelsesinstitution tæt på centrum.

Læs mere i artiklen Fyens Stiftstidende, på Fyens.dk og i Fyens Amts Avis

23. august

EAL Campus Odense

I juli 2016 har Færch & Co. afsluttet fagentreprisen på tømrerarbejdet ved opførelsen af et nyt 20.000 m2 stort campus for Erhvervsakademiet Lillebælt i Odense.

Læs mere på building-supply.dk

19. august

Udenlandske studerende optager stolene

Udenlandske studerende optager stolene på engelsksprogede uddannelser på erhvervsakademierne.  Socialdemokraterne og regeringen vil begrænse antallet af udenlandske studerende. Rektor på Erhvervsakademi Lillebælt, Jens Mejer Petersen, er enig i at der må gøres noget.

Bragt på DRP4 Fyn

19. august

Flere unge har kurs mod sektoren

Rekordmange unge skal i år læse til finansøkonom og professionsbacheloren i finans. Det er især Erhvervsakademi Lillebælt, der har åbnet dørene for de håbefulde ansøgere. På Erhvervsakademi Lillebælt er der blevet optaget 46 procent flere finansøkonom-studerende end sidste år.

Bragt i magasinet Finans

18. august

Trampolin-VM har skabt vækst på Fyn for 9 millioner kroner

Da Odense i november og december var vært for VM i trampolin, var det en af de største events nogensinde på fynsk grund. For første gang gennemførte Sport Event Fyn en omfattende spørgeskemaundersøgelse blandt publikum - arbejdet blev gjort med hjælp fra studerende på EAL.

Læs mere på TV2fyn.dk

17. august

Unge strømmer til byggeriuddannelserne

Praksisrettede erhvervsakademiuddannelser hitter blandt unge, som søger videregående uddannelse. Også på EAL i Odense, som efter sommerferien tager imod mere end 3000 studerende i nyt campus - heriblandt et stigende antal studerende på byggeriuddannelserne.

Læs mere på bygge-anlaegsavisen.dk


16. august

Flere studerende på Erhvervsakademiet Lillebælt

På EALs nye campus ved havnen i Odense har man syv uddannelsesretninger samlet, og i år har ekstra mange unge søgt ind, fortæller rektor Jens Mejer Pedersen. De har således fået 350 flere studerende end sidste år, så man i år byder 2.200 studerende velkommen.

Bragt på DRP4Fyn
                                                                         

15. august

Unge gutter i praktik i deres eget firma

De er begge 22 år, og læser til markedsføringsøkonomer på Erhvervsakademiet Lillebælt. De har begge valgt et tremåneders praktikforløb i en etableret virksomhed fra for i stedet at blive praktikanter i deres eget firma.

Har været bragt på Odense Lokalavis

12. august

Robot-uddannelse trækker unge til

Hos EALhar man oplevet en fremgang på hele 372 procent i antallet af ansøgere til automationsteknolog-uddannelsen, hvor 52 har ansøgt om optag i 2016.

Bragt i Jern- og Maskinindustrien

11. august

Dette tiltag skal styrke Danmarks ingrediensmagt

Danmark er stærk globalt, når det kommer til ingredienser. Det har fået brancheaktører til at overveje, om Danmark også skulle have et videnscenter for ingredienser - Food Innovation House. Et projekt Erhvervsakademiet Lillebælt er gået i spidsen for.

Læs mere på food-supply.dk

11. august

De skal i praktik i deres eget firma

De er begge 22 år, og læser til markedsføringsøkonomer på Erhvervsakademiet Lillebælt - begge har valgt et tremåneders praktikforløb i en etableret virksomhed fra for i stedet at blive praktikanter i deres eget firma.

Bragt i Lokalavisen Odense

10. august

Nyt Odense-campus klar til studiestart

Omkring 23.000 kvadratmeter nybyggeri på havnen i Odense tager 23. august mod 3.200 studerende, der har valgt Erhvervsakademiet Lillebælt som studiested.

Læs mere på dagensbyggeri.dk

8. august

Talenter lokker firmaer ud på nye veje

Højteknologiske virksomheder på Fyn dropper traditionelle opslag og rekrutteringsfirmaer i jagten på nye medarbejdere. Fælles for alle firmaer er, at de har en tæt kontakt til uddannelses- institutionerne - ikke mindst EAL.

Bragt i Fyens Stiftstidende

7. august

To anholdte: Vagt spottede indbrudstyve og satte efter

En sikkerhedsvagt fik lidt ekstra at lave natten til søndag. Her opdagede han omkring klokken 03.05 to indbrudstyve ved EAL på Seebladsgade i Odense.

Læs mere på fyens.dk

4. august

Robotuddannelser hitter blandt unge

Erhvervsakademiet Lillebælt har for syvende år i træk fremgang i antallet af ansøgninger – blandt andet på erhvervsakademiets robotrelaterede uddannelser.

Læs mere på tekniskfokus.dk

1. august

Nye procesteknologer fra EAL

Den 30. juni holdt Erhvervsakademiet Lillebælt dimission for de nyuddannede procesteknologer i både Vejle og i Odense.

Læs mere på maelkeritidende.dk

31. juli

Robot- og it-firmaer klar med job

It- og robotbranchen på Fyn jubler ved udsigten til, at flere vil uddanne sig til de job, som firmaerne forventer at skabe flere af de kommende år - bl.a. oplever EAL makant fremgang på robotrelaterede uddannelser

Bragt i Fyens Stiftstidende, MitFyn.dk og i Fyns Amts Avis

30. juli

10.043

På de fynske videregående uddannelser er der plads til flere studerende. Enkelte steder skal der dog hentes nye undervisere ind, der kan tage sig godt af de nye studerende på eksempelvis uddannelsen til automationsteknolog på EAL.

Bragt i Fyens Stiftstidende

30. juli

Jeg har altid vidst, jeg skulle videre med en ny uddannelse

Kasper Simonsen er uddannet elektriker og har arbejdet med faget i fem år. Nu skal han læse videre på uddannelsen til automationsteknolog -årets højdespringer på Fyn.

Læs mere i Fyens Stiftstidende og på fyens.dk

29. juli

Udsigt til rekordoptag

Både SDU, UCL og EAL har de senere år fået flere ansøgere, der har Odense som deres førsteprioritet. I år var ingen undtagelse. Antallet af 1. prioritets-ansøgere er steget fra 6193 til 6478 på Erhvervsakademiet Lillebælt.

Bragt i Fyens Stiftstidende og i Fyns Amts Avis

30. juli

Erhvervsakademiet har fremgang på 18,5 procent i optag

Erhvervsakademiet Lillebælt nyder stigende popularitet blandt unge uddannelsessøgende.

I 2015 kom 1866 ind på en af erhvervsakademiets uddannelser, i år er det samlede tal steget til 2205 svarende til en stigning på 18,5 procent.

Bragt i Vejle Amts Folkeblad

29. juli

Byggeriuddannelserne tiltrækker flere

Efter sommerferien tager akademierne imod et stigende antal studerende på byggeriuddannelserne. Erhvervsakademiet Lillebælt, der har adresse i både Odense og Vejle, er ingen undtagelse. Her er der for syvende år i træk fremgang i antallet af ansøgninger -blandt andet på erhvervsakademiets byggeriuddannelser.
Bragt i Dagens Byggeri


25. juli

Erhvervsskoler vil ind på Lindø

Et nyt uddannelsescenter skal bringe de studerende tættere på Lindøs virksomheder. SDE, Erhvervsakademiet Lillebælt, maskinmesterskolen Simac og SDU er gået sammen om etableringen af et nyt uddannelsescenter på Lindø. Målet er at få flere af virksomhederne i industriparken til at tage lærlinge.

Læs mere på metal-supply.dk

Yderligere bragt på MitFyn.dk, Fyens Stiftstidende, fyens.dk

19. juli

Nye jordbrugsteknologer

34 nye jordbrugsteknologer er netop dimitteret fra Erhvervsakademiet Lillebælt (EAL). Uddannelsen udbydes af Erhvervsakademiet Lillebælt.

Bragt i Landbrug Fyn

17. juli

Nu rykker robotterne

tekniske uddannelser med fokus på robot-og automationsteknologi oplever i år en markant fremgang i ansøgerantallet. På landsplan er tallet steget med 11 procent, hvoraf Erhvervsakademi Lillebælt er den største højdespringer med en stigning på hele 372 procent i antal ansøgere til automationsteknolog-uddannelsen.

Bragt i Fyens Stiftstidende og på MitFyn.dk

9. juli

Sidste hånd på nyt campus

Efter syv år med markant tilgang af studerende er Erhvervsakademiet Lillebælt vokset ud af sine syv lokationer i Odense. Til august flytter 3200 studerende ind i det nye campus på Wittenborggrunden ved havnen

Læs mere i Fyens Stiftstidende

6. juli

Robotterne har fat i de unge

EAL oplever i år en eksplosion i antallet af ansøgere til automationsteknolog mens også andre af erhvervsakademiets robotrelaterede uddannelser går frem.

Læs mere i artiklen fra Fyens Stiftstidende

23. juni

Studerende hjælper med at spare tid

Fire datamatiker-studerende fra Erhvervsakademiet Lillebælt har i et eksamensprojekt udviklet en tidsbesparende løsning til FynBus Flextrafik, der skal hjælpe FynBus Flextrafik i deres udbudsrunder.

Har været bragt i Odense Lokalavis og nævnt i Lokalavisen Helsingør og i Lokalavisen Herlev

 

21. juni

Skal du til mødernes Iron Man?

Det er ikke blevet nemmere at få succes på det danske mødemarked. Men hvad skal der så til for at få succes på markedet? Det har arrangørerne af Mødernes Iron Man den besluttet sig for at finde svaret på i tæt samspil med branchen selv. Mødernes Iron Man arrangeres af Erhvervsakademiet Lillebælt, EHSB, Cheche og VisitVejle.

Bagt i Horesta

21. juni

Pengene skal bruges på familien

Skælskør Håndværker- og Industriforenings jubilæumslegater er uddelt Bygningskonstruktør studerende Daniel Christensen fra EAL har modtaget et legat på 10.000 kr.

Bragt i Fyens Stiftstidende

19. juni

Uddannelse under festivals

15 praktikanter fra EALs International Hospitality Management og serviceøkonom-uddannelse er i praktik ved HCA Festivals. Her får de bl.a. ansvar for korrdinering og udvikling af forskellige aktiviteter.

10. juni

Navnenyt fra Hesehus A/S

Helle Olsen, 25 år, er frem til august ansat som digital design-assistent i UX Design-teamet hos Hesehus, hvor hun tidligere har været i praktik i forbindelse med sin uddannelse til multimediedesigner. Helle læser PBA i digital konceptudvikling på Erhvervsakademiet Lillebælt.

Bragt på computerworld.com

10. juni

Masser ledige job hos robotterne

En del af løsningen på problemet med manglende arbejdskraften skal løses ved at lave et helt nyt robot-akademi. Akademiet skal samle alle de relevante uddannelser, som i dag ligger hos SDU, EAL og SDE.

Bragt i Fyens Stiftstidende, DRP4 Fyn

8. juni

Studerende hjælper hallerne

Studerende på uddannelsen sportsmanagement på Erhvervsakademiet Lillebælt (EAL) fik i april en opgave.
De skulle komme med løsningesforslag til de fremtidige udfordringer, som Haarbyhallerne kan støde ind i, når de får afsluttet deres renovering- og ombygningsprojekt.

Læs mere i artiklen fra Fyens Stiftstidende

7. juni

De skaffet job til studerende

Ny virksomhed hjælper studerende med at finde studiejob. Det er multimediedesignerne Henrik Møller og Andreas Andersen, der til daglig studerer på Erhvervsakademiet Lillebælt der står bag den nye virksomhed.

Bragt i Erhvervsavisen Fyn

STUDIEJOB

7. juni

Flere unge i Odense bliver iværksættere

Flere unge i Odense springer ud som iværksættere. Det fortæller Anette Pihl Nielsen, der har syv års erfaring med rådgivning til iværksættere i Odense Kommune. Erhvervsakademiet Lillebælt og Stjerneskibet på Odense Havn er eksempler på steder, hvor der er fokus på at hjælpe unge med at blive selvstændige.

Bragt i Erhvervsavisen Fyn

7. juni

E-16 stiller skarpt på branchens fremtid

Både Erhvervsakademiet Lillebælt, der uddanner IT-teknologer, og 'klyngesamarbejdet' Odense Robotics vil være at finde på E-16 udstillingen. Den positive udvikling i elektronikbranchen betyder, at mange virksomheder har brug for flere hænder og kvalificeret arbejdskraft. Det er en af grundene til, at EAL  deltager i årets messe.

Bragt i Elektronik og Data

6. juni

Ugens overblik

Offentligt udbud af hårde hvidevarer til Erhvervsakademiet Lillebælt.

Bragt i Licitation - Byggeriets Dagblad

2. juni

178 ungdomsboliger bygges på havnen

178 nye ungdomsboliger bygges lige ved siden af havnebadet og tæt på det kommende campus på den gamle Wittenborg-fabrik, hvor 3000 studerende fra Erhvervsakademiet Lillebælt fra august 2016 får deres daglige gang.

Yderligere bragt i Odense Lokalavis, Lokalavisen Helsingør og i Lokalavisen Herlev
 

30. maj

Ugens overblik

Udbud af køkkenindretning, parkeringsservice samt opsætning af parkeringstavle

Bragt i Licitationen Byggeriets Dagblad

27. maj

10 uddannelser, der overrasker - og som garanterer job med det samme

El- og vvs-installatørstuderende har flere fag tilfælles såsom ledelse og økonomi, og når de er færdiguddannede, får de job med det samme. Uddannelserne kan man bl.a. tage på EAL

Læs mere på søndagsavisen.dk

 

27. maj

Havnens festival er større og federe

Makercity ved havnens festival er lige dele praktisk håndelag, formsans og it-nørderi. Man kunne få 3d-printet sit design, lave industrielt design og meget mere. Det blev ført ud i livet i flere workshops med bl.a. EAL.

Læs mere på fyens.dk

Yderligere bragt i Fyens Stiftstidende

27. maj

Flere faglærte til energibranchen, tak!

Repræsentanter for energiforsyningsselskaber, installatørfirmaer og tekniske uddannelsesinstitutioner samledes for at give deltagende virksomheder et overblik over de uddannelsestilbud de kan benytte. Uddannelseskonsulent Thomas Krogh Andersen fra EAL fortalte om deres tilbud om uddannelser.

Lå på energi.di.dk


25. maj

Sådan: Flere unge i Odense bliver iværksættere 

Det nye Cortex Lab og Videnbyen ved SDU, robotmiljøet på Det Tekniske Fakultet på SDU, Teknologisk Institut i Forskerparken, Erhvervsakademiet Lillebælt og Stjerneskibet på Odense Havn er eksempler på steder, hvor der er fokus på at hjælpe unge med at blive selvstændige.

Læs mere på erhvervsavisen.dk

23. maj

Udbud

Opsætning af aktiv info-tavle:  Erhvervsakademiet Lillebælt (EAL) etablerer sig i august 2016 i et nyt campus i Seebladsgade i Odense. Der vil være godt og vel 3.000 daglige brugere. EAL udbyder i den forbindelse en række opgaver.

Bragt i Licitatitonen - Byggeriets Dagblad

19. maj

Flere unge i Odense bliver iværksættere

Flere unge i Odense springer ud som iværksættere. Det fortæller Anette Pihl Nielsen, der har syv års erfaring med rådgivning til iværksættere i Odense Kommune. Erhvervsakademiet Lillebælt og Stjerneskibet på Odense Havn er eksempler på steder, hvor der er fokus på at hjælpe unge med at blive selvstændige.

Bragt i Lokalavisen Odense

18. maj

Viden skaber værdi på Lindø

Lindø port of Odense arbejder løbende på at skabe en tæt forbindelse mellem unge under uddannelse og erhvervslivet. I løbet af 2016 åbner Lindø Industripark op for Lindø UddannelsesCenter.  Erhvervsakademiet Lillebælt har blandt andre underskrevet en erklæring om, at deltage aktivt i udviklingen af det nye center.

Bragt i Huset

18. maj

En fælles retning

I Odense vil man blive bedre til at sluse de knap 23.000 studerende ud på arbejdsmarkedet. Derfor har Odense Kommune og de tre videregående uddannelsesinstitutioner i Odense, SDU, UCL og EAL indgået en partnerskabsaftale, som forpligter parterne til at arbejde i samme retning.

Bragt i Fyens Stiftstidende

14. maj

Erhvervsakademi kårer Colourbox til årets praktikplads

Bragt i Erhvervs Avisen Sjælland og Odense Lokalavis

14. maj

Jelling-firma kan få praktikpris

Slagtekalve Rådgivning ApS er nomineret til titlen "Årets EAL Praktik" - 103 EAL-studerende synes, at de har haft det bedste og mest udbytterige praktikforløb og har derfor indstillet stederne til prisen som Årets EAL Praktik 2015/16.

Bragt i Vejle Amts Folkeblad

12. maj

Video: Unge iværksættere formidler job til studerende

Multimediedesign-studerende fra EAL Henrik Møller og Andreas Andersen stiftede i marts virksomheden, Beflex, der hjælper studerende i Odense med at finde et job ved siden af skolebænken.

Bragt i Erhvervs Avisen Sjælland og Lokalavisen Odense
 

12. maj

Godt at være i praktik på Lindehøj

Sundhedscenter Lindehøj er nomineret til titlen Årets Erhvervsakademi Lillebælt Praktik. I løbet af foråret har akademiets studerende haft mulighed for at indstille deres praktikophold til prisen.

Bragt i Horsens Folkeblad

6. maj

Idémanden bag Prison Ink i Fængslet i Horsens

Den 26 årige fynbo og serviøkonom studerende fra EAL i Odense er idémanden bag Prison Ink tattoo festivalen der blev afviklet i fængslet i Horsens.

Bragt i Horsens Folkeblad

5. maj

Studerende skaber idéer i Oksbøl

Undervisning er flyttet: Studerende fra Erhvervsakademiet Lillebælt arbejder med eksamensprojekter i Odense. Knud Eskebjerg har formidlet kontakten.

Bragt i Jydske Vestkysten Varde

Yderligere bragt i Jydske Vestkysten

4. maj

Debatør: Samarbejde giver inspiration

I 48 timer i uge 17 blev FredericiaC kapret af 40 studerende fra Erhvervsakademi Lillebælt. Ud fra 12 stillede problemstillinger skulle de studerende komme med deres bud på løsninger eller perspektiver for området. Ideerne var mange og mangfoldige, men fælles for dem alle var, at de var inspirerende.

Læs mere på frdb.dk

Yderligere bragt i Fredericia Dagblad

4. maj

Artusbyg er klar til byggekoordinator

Byggefirmaet Artusbyg i Vejle har haft gode erfaringer med at have en byggekoordinator fra EAL i praktik. Når direktør Bent Olsen næste gang skal ansætte en byggeleder i sin virksomhed Artusbyg A/S i Vejle, så bliver det en byggekoordinator.

Bragt i Mestertidende

3. maj

Her pibler masser af nye ideer frem

De bedste ideer fås ved 'at tænke ud af boksen', og det er præcis, hvad studerende ved EAL og UCLgør, når uddannelsesinstitutionerne en uge om året holder deres såkaldte InnoEvent på EAL på Munkebjergvej.

Bragt i Erhvervsavisen Fyn

29. april

35 studerende har 48 timer ril havneløsninger

35 studerende i innovation og entrepreneurship fra EAL har 48 timer til at komme med bud på løsninger af 12 udfordringer på havnen i Fredericia.

Læs mere på VLR.dk 

Yderligere bragt på DRP4 trekanten (28. april)

29. april

Odense: Byggepladsbesøg på City Campus

Tidligere har Erhvervsakademiet Lillebælt (EAL) været fordelt på 11 forskelle lokaliteter, men samles nu under den nye City Campus. Den nye campus kommer til at ligge på den gamle Wittenborg fabrik på Seebladsgade 1-3, hvor byggeriet af den 20.000 m2 store campus blev sat i gang i efteråret 2014.

 

29. april

Unge idémagere i kaptløb med tiden

35 studerende i innovation og entrepreneurship har 48 timer til at komme med bud på løsninger af 12 udfordringer på havnen. De studerende, der bl.a. tæller handels- og serviceøkonomer, kommer sammen med deres undervisere fra Erhvervsakademiet Lillebælt.

Læs mere på frdb.dk

Yderligere bragt i Fredericia Dagblad

28. april

Videnkonference: Fra fantasi til god forretning

Facebooks danske manager, en Oscar-vinder og lederen af en millionærskole er blandt navnene til konferencen "Factory of Imagination", der finder sted i DOK5000 torsdag den 28. april - ikke langt fra det nye campus, hvor  EAL snart får adresse.

Bragt i Lokalavisen Odense

28. april

Find målgruppen og fang den

Bragt på fyens.dk  

Yderligere bragt på mitfyn.dk og i Fyens Stiftstidende

28. april

Facebook-chef: Video vil fortsat være stigende

Daniel Käfer er country manager for Facebook i Danmark og var en af oplægsholderne på torsdagens Factory of Imagination arrangeret af Erhvervsakademiet Lillebælt.

Bragt på mitFyn.dk

28. april

Fabrik for kreativitet og idéer

Med den rette inspiration kan en fabrik bemandet med vilde og kreative hjerner levere ideer på samlebånd, som fortjener at blive testet af som bærbare kommercielle ideer - i dag er der 'Factory of Imagination by EAL' i Odense.

Bragt i Fyens Stiftstidende

27. april

Ungdomsboligerne der ikke ville dø

Første spadestik er taget til 178 nye ungdomsboliger der kommer til at ligge lige rundt om hjørnet fra Erhvervsakademiet Lillebælts nye campus ved havnen.

Bragt i Lokalavisen Nordvest

25. april

Den næste byggeleder bliver en byggekoordinator

En af de første studerende på den toårige erhvervsakademiuddannelse er Christian Koch, udlært murer og i dag 23 år. Han begyndte i august 2014 på uddannelsen på Erhvervsakademi Lillebælt i Odense og har været 10 uger i praktik hos Artusbyg, der har 65 ansatte og udfører murer-, kloak-, tømrer- og malerarbejde.

Læs mere på mestertidende.dk - yderligere bragt i Licitationen - Byggeriets Dagblad

22. april

50 midlertidige beboere i FredericiaC

Den 28.-30. april får FredericiaC 50 nysgerrige og idérige EAL-studerende på besøg i 48 timer, der bl.a. skal arbejde med bylivsskabende aktiviteter, som skal få kommende krydstogtsgæster til at føle sig velkomne i byen.

Læs mere på fredericiaavisen.dk - yderligere bragt på vlr.dk, frbd.dk og i Fredericia Dagblad


22. april

Topchef fra Facebook melder fra til Odense-møde

Unge kan møde business-bosser på konference i Odense i hvor Erhvervsakdemiet Lillebælt i næste uge hvor Facebooks globale marketingschef har været nødt til at melde afbud.

Læs mere på fyens.dk - yderligere bragt i Fyens Stiftstidende

12. april

Fra uddannelsesstrøget i Vejle til Ramblaen i Barcelona

Danske og internationale studerende fra EAL i Vejle har byttet undervisningslokalerne på Boulevarden 25 ud med undervisningslokaler på La Salle universitetet i Barcelona med udgangspunkt i OL i Barcelona tilbage i 1992.

Bragt i Fredericia Avisen og Lokalavisen Vejle

8. april

Grafisk koncept til erhvervsakademi

Henning Larsen Architects' designafdeling har udviklet et grafisk koncept til Erhvervsakademiet Lillebælts nye campus i Odense

Bragt i Licitationen - Byggeriets Dagblad

7. april

Gaming-event i verdensklasse

I dag afholder Odense Kommune sammen med Erhvervsakademiet Lillebælt en workshop for alle med interesse i e-sport, så alle gode kræfter kan komme i spil i udviklingen af en ny unik event i Odense.

Bragt i Fyens Stiftstidende

5. april

Med hele verden som publikum

For et par uger siden afholdt EAL TED-X, som er en uafhængig organiseret TED-konference. En af dem, der fik chancen for at holde et oplæg, var Michael Larsen, som forsker og underviser i branding ved EAL.

Bragt i Erhvervsavisen Fyn

1. april

Firmaer vil skole nye it-talenter

Firmaer vil spille en større rolle i at sikre talenter til it-firmaer - men vil også påvirke uddannelser mere i udvidet samspil, blandt andet via det nye talentforløb for blandt andet EAL studerende.

Bragt i Fyens Stiftstidende

31. marts

Iværksætter vil sætte fart i ketsjersport

Nina Krebs Pedersen har etableret en virksomhed, der skal udbrede padelsport i Danmark. Nina har taget en uddannelse som markedsføringsøkonom på EAL - da hun vendte tilbage fra Spanien anvendte hun sin forretningsplan om padelsport i sit afgangsprojekt.

Bragt i Lokalavisen Odense

31. marts

Chronos: En interaktiv fortælling

Græsk tidsgud åbner for en mystisk og magisk fortælling om tid og sted. Multimediedesignere med speciale i film og animation fra EAL og kandidatstuderende musikere fra Syddansk Musikkonservatorium afvikler i samspil en interaktiv installationskoncert, hvor publikum er med til at skabe oplevelsen. 

Bragt i Lokalavisen Odense på tryk og web

31. marts

Nyt akademi skal styrke samarbejde

B&R Automation rækker nu hånden frem mod fynske studerende og inviterer dem til at blive en del af branchen allerede i uddannelsesforløbet. I dag åbner Automation Academy officielt, og dialoger med bl.a. EAL er indledt.

Bragt på mitfyn.dk

31. marts

Datamatikere er populære i Sydfynsk IT-fremtid

Der er rift om EALs datamatiker-studerende - Mikkel Møller Jensen oplevede at få tilbudt job samme dag som han dimitterede, og er nu ansat ved Uptime-IT i Svendborg.

Se mere på Diablo Play

27. marts

Populære teknikere: Firmaer higer efter nye elever

Feltet af ansøgere til automationsteknolog-uddannelsen på EAL er rekordhøjt i år. Sidste år modtog EAL fem ansøgninger, i år lå antallet på 28 ansøgere til stor glæde for blandt andre Frontmatec i Odense.

Læs mere i artiklen fra Fyens Stiftstidende eller på fyens.dk

22. marts

Her får studerende masser af nye idéer

Ved InnoEvent på EAL finder unge på løsninger til hospitaler, plejecentre og lignende i uge 11. Mere end 500 studerende fra både UCL og EAL arbejder intenst i en uge på løsninger for bl.a. OUH.

Har været bragt i Odense Lokalavis (online og trykt udgave).

17. marts

Venner fik job på vej fra dimission

Det er de færreste, der får tilbudt job samme dag, som de forlader deres uddannelsesinstitution, men det var, hvad 27-årige Mikkel Møller Jensen oplevede i slutningen af januar, da han dimitterede fra datamatikeruddannelsen på EAL.

Læs mere i Fyens Amts Avis

Yderligere bragt i Fyens Stiftstidende samt i Ugeavisen Svendborg

17. marts

Robotteknologi hitter blandt stadig flere studieansøgere

Erhvervsakademiet Lillebælt har fået knap 20 procent flere ansøgere via kvote 2 end sidste år. Særligt uddannelser inden for robotteknologi er blevet mere populære.

Læs mere i artiklen fra Fyens Stiftstidende eller på fyens.dk

15. marts

Sydfynske virksomheder efterlyser it-folk

Nystartet netværksgruppe, IT Sydfyn, har sat sig selv i verden for blandt andet i samarbejde med Erhvervsakademiet Lillebælt at skabe en ny og bedre vej til rekruttering af it-medarbejdere.

Læs mere i Ugeavisen Svendborg (side 8)

15. marts

Navne

Uddannelsesdirektør Mette Greisen fortsætter i Erhvervsakademiet Lillebælt Vejle og Odenses direktion og får nu ansvaret for uddannelsesområderne Finans og økonomi, Salg, markedsføring og forretningsudvikling, Event, oplevelser og turisme samt Efter- og videreuddannelse. 

Bragt i Erhvervsavisen Fyn

14. marts

Vigtigt valg venter fynske unge

Regeringen er optaget af, at der er adgang til gode videregående uddannelser i hele Danmark. Og der er heldigvis allerede gode muligheder i mange byer. Her i området kan man bl.a. studere på Erhvervsakademiet Lillebælt. 

Bragt i Fyns Amts Avis

14. marts

Studerende skal løse opgaver for OUH

De 500 studerende fra University College Lillebælt og Erhversakademi Lillebælt deltager i det såkaldte Inno-Event, der skal styrke de studerendes kompetencer inden for innovation, netværk og tværfagligt samarbejde.

Se mere på TV2fyn.dk

11. marts

Vigtigt valg venter østjyske unge

Regeringen er optaget af, at der er adgang til gode videregående uddannelser i hele Danmark. Og der er heldigvis allerede gode muligheder i mange byer. Her i området kan man eksempelvis studere på Erhvervsakademiet Lillebælt.

Bragt i Vejle Amts Folkeblad, Fredericia Dagblad, Horsens Folkeblad, Folkebladet Lemvig, Dagbladet Holsebro-Struer, NordVestNyt (Holbæk), Dagbladet Køge, Dagbladet Roskilde, Dagbladet Ringsted, NordVestNyt (Kalundborg), Sjællandkse - Næstved, Faxe, Vordingborg, Fyens Stiftstidende, Frederiksborg Amts Avis.

10. marts

Tre dages undervisning på 20 min

Torsdag afholdt Erhvervsakademiet Lillebælt TED-X, som er en uafhængigt organiseret TED-konference. En af dem, der fik chancen for at holde et oplæg, var Michael Larsen, som forsker og underviser i branding ved EAL.

Bragt i Lokalavisen Odense

8. marts

TEDx i Odense: Tre dages undervisning på 20 min

Forsker og underviser i branding ved EAL, Michael Larsen brugte tre månerder på at forberede sin TEDtalk som handler om, hvordan lyde skaber indtryk og følelser i hjernen.

Bragt i Lokalavisen Odense

2. marts

Odense giver ordet til TEDtalks

Erhvervsakademiet Lillebælt har fået licens til at præsentere det verdensomspændende koncept TEDx, der giver 18 minutters taletid til personer med noget på hjerte.

Læs og se mere på TV2 Fyn

Marts

Thomas blev en del af holdet hos DFIF

Vi er blevet vilde med motion, og det er noget, der afspejler sig i vores hverdag, hvor flere og flere sportsevents dukker op omkring os. Derfor er der opstået et behov for at uddanne arbejdskraft, der er specialiseret indenfor dette område. Det kan man bl.a. vælge at gøre på EAL.

Bragt i tillæg om Eventyrløbet i Fyens Stiftstidende

23. februar

Videregående uddannelser i Vejle er et hit

Erhvervsakademiet Lillebælt slår lørdag den 27. februar dørene op til åbent hus, hvor interesserede kan komme forbi og få inspiration til, hvordan man på EAL kan blive rustet til drømmejobbet.

Læs mere på fredericiaavisen.dk

Yderligere bragt i Vejle Amts Folkeblad og Vejle Lokalavis 

22. februar

Bæredygtigt byggeri - et forretningsområde med potentiale?

Danske bygherrrers opmærksomhed på bæredygtighed har aldrig været større, og der stilles større og større krav til bæredygtighed i udbud. EAL og CLEAN Grøn Erhvervsvækst indbyder til fyraftensseminarer om bæredygtigt byggeri.

Bragt i Building Supply.

22. februar

Undgå fejl i passivhuse med videoklip

EU-projektet ConClip har produceret en serie videopklip, som konkret viser, hvordan man korrekt monterer passivhuses delelementer. EAL er partner i ConClip projektet.

Bragt i Magasinet Byggeri.

2. februar

Lokal erhvervsuddannelse i dialog med detailhandlen

Bedre og mere relevante praktiksteder for de studerende og nye muligheder for udvikling for byens detailhandel. Det er nogle af de resultater, som Erhvervsakademiet Lillebælt håber på efter dialogmøde med City Vejle.

Bragt i Ugeavisen Vejle

2. februar

Uddannelsen fik åbnet dør til drømmejobbet

På EAL er det muligt at tage en jordbrugsuddannelse der kombinerer praksis og det mere teoritunge. Den vej valgte Morten Steg, og det har han ikke fortrudt.

Læs mere i LandbrugFyn (side 12-13)

Februar

Intensiv produktudvikling gav fire nye spændende produkter

Det var 10 spændte procesteknolog-studerende, der åbnede dørene til køkkenlaboratoriet og inviterede Gyldensteen Gods indenfor til præsentation af deres projekter de har udarbejdet for virksomheden. 

Bragt i Plus Proces

 

30. januar

Fokus på iværksætteri styrker uddannelser

Når en kommune som Vejle satser hårdt på at få fokus på iværksætteri allerede i folkeskolen, smitter det positivt af på interessen for at søge uddannelser med netop dette fokus, fortæller Leif Bojesen fra EAL.

Bragt i Vejle Amts Folkeblad samt i Ugeavisen Vejle

29. januar

Flere vil være datamatiker

Datamatikeruddannelsen på EAL i Vejle har stået i den ejendommelige situation, at alt for få søgte ind, selvom uddannelsen er noget nær den direkte vej til et sikkert job og en god løn. Men nu lader det til, at kurven er vendt.

Bragt i Lokalavisen Vejle (online og trykt udgave)

28. januar

Ipnordic er med til at uddanne unge mennesker

Manglen på kvalificeret arbejdskraft har fået Ipnordic til at indgå samarbejde med Erhvervsakademiet Lillebælt. Der skal løbende tages praktikanter fra EAL som i flere tilfælde kan ende med fastansættelse for de studerende.

Læs mere i Erhvervsavisen Sjælland

Yderligere bragt i SønderborgNyt samt i Lokalavisen Sønderborg

26. januar

Vejle-uddannelser mærker effekten af kommunens satsning på iværksætteri

Smilene var store, da Vejle i 2014 blev kåret som årets iværksætterkommune i Danmark. I dag, smiler de på en EAL i Vejle, som i høj grad skal være med til at sikre, at der også i fremtiden bliver udklækket folk med forstand på iværksætteri.

Læs mere i Fredericiaavisen.dk

26. januar

Nemt at integrere

Den odenseanske virksomhed Hesehus har succes med at udvikle softwareplatforme til e-handel. Men Hesehus har svært ved at finde kvalificeret arbejdskraft. Virksomheden kigger derfor ofte mod udlandet, men har også et fint samarbejde med EAL og står klar ved udgangen når multimediedesignerne dimitterer.

Bragt i Fyens Stiftstidende

22. januar

Nyt job

Leif Bojesen er blevet udnævnt til uddannelsesdirektør og dirrektionsmedlem på EAL med ansvaransvarlig for uddannelsesområderne laboratorie, jordbrug og proces samt for teknologi, energi og logistik. Mette Greisen overgår  fuldt ud til EAL med ansvar for uddannelsesområderne finans og økonomi, salg, markedsføring og forretningsudvikling, event, oplevelser og turisme samt efter- og videreuddannelse. 

Bragt i Fyens Stiftstidende, mitFyn.dk, Børsen, Energy Supply, Erhvervsavisen Fyn

19. januar

Udnævnelse

Erhvervsakademiet Lillebælt har gennemført organisationsændringer per 1. januar 2016. Det betyder bl.a. at afdelingschef for Vejle-afdelingen, Leif Bojesen er blevet uddannelsesdirektør.

Bragt i Fredericia Dagblad og Altinget

19. januar

Få en digital uddannelse

Danskere elsker at handle på nettet, men desværre prioriteres kommercielle digitale uddannelser ikke så højt i Danmark hvilket bevirker at der mangler kvalificeret arbejdskraft på området. Det glæder branchen at EAL gerne vil være en del af løsningen.

Bragt i Fyens Amtsavis   

17. januar

Nyt ansigt på turistkontoret

Turistkontoret i Bogense har fået en ny, midlertidig medarbejder. Det er 28-årige Kathrine Jørgensen fra EAL der er startet i tre måneders praktik. Ansættelsen er en udløber af EAL's samarbejde med Nordfyns Erhverv og Turisme i efteråret 2015.

Bragt i Fyens Stiftstidende og i Ugeavisen Nordfyn

16. januar

Flere læser uden om gymnasiet

Landets erhvervsakademiet optager flere og flere med erhvervsuddanneser i bagagen. En af disse studerende er Kathrine Thygesen fra EAL som er uddannet butiksmedhjælper om som nu læser en professionsbachelor i Hospitality Management på EAL.

Bragt i Søndagsavisen

13. januar

Kurven er vendt for datamatikeruddannelse i Vejle

Før jul kneb det med at lokke unge til EALs datamatiker-uddannelse i Vejle. Omfattende mediedækning af problemet har knækket kurven - uddannelsen oplever en fremgang på 60 procent sammenlignet med sidste år.

Læs mere i artiklen på fredericiaavisen.dk

Yderligere bragt i Fredericia Avisen, Horsens Folkeblad samt på vafo.dk

13. januar

Erhvervsskole vil styrke samarbejdet med butikkerne

Erhvervsakademiet Lillebælt i Vejle rækker nu hånden ud mod detailhandlen og tilbyder byens butikker en skræddersyet handelsøkonom-uddannelse.

Bragt i Ugeavisen Vejle

9. januar

Nyt it-netværk klar

Fynske it-virksomheder i foreningen Technology Denmark samarbejder med Erhvervsakademiet Lillebælt om et nyt talentforløb, som blandt andet sikrer de bedste studerende praktikpladser og studiejob.

Læs mere i artiklen fra Fyens Stiftstidende  

Yderligere bragt op mitFyn.dk

8. januar

Automationsbranchen mangler arbejdskraft

Danske virksomheder automatiserer som aldrig før. Det betyder at branchen mangler arbejdskraft. Fronmatec har indgået et samarbejde med Erhvervsakademiet Lillebælt for at imødekomme problemet.

Bragt i Electronic Supply

7. januar

Fynboer går efter byggeuddannelser

Der bliver fyldt godt op i EAL's nye campus når det åbner til august. Nye ansøgertal for vinteroptaget 2016 viser en samlet fremgang på 66 procent fra 447 anøgere sidste år til 741 i år.

Bragt i Licitation - Byggeriets Dagblad

6. januar

Øget tursime

Lillebælt-området er blevet mere synlig indenfor oplevelsesturisme. For at holde fast i den positive udvikling skal der tænkes nyt, og her har serviceøkonomstuderende fra EAL været på banen, med input til lystfiskerturisme og udvikling af Bridgewalking.

Læs mere i Kolding Ugeavis (side 8)

5. januar

Robotindustrien skriger efter veluddannet arbejdskraft

Der er mangel på arbejdskraft inden for automations- og robotsektoren, og der er derfor rift om de unge der unddanner sig til fx. automationsteknolog på EAL, alligevel vælger forbavsende få at tage uddannelsen.

Se mere i indslaget fra TV2 Fyn

1. januar

Netværk skal skaffe it-folk

Flere it-virksomheder på Sydfyn er gået sammen om, at danne et netværk der skal synliggøre de mange små it-virksomheder. Netværket samarbejder med EAL for bl.a. at synliggøre de Sydfysnke arbejdspladser for de studerende.

Bragt på mitFyn.dk samt i Fyens Amtsavis (2. januar)

1. januar

Assensdreng laver app til Odense-campus

Kenneth Gustavsson er en af otte studerende fra Erhvervsakademiet Lillebælt der arbejder på en app der skal gøre erhvervsakademiets nye campus mere overskuelig for de 3000 studerende og 200 medarbejdere der flytter ind til august.

Læs mere på fyens.dk


Januar

Uden CA sad jeg ikke her

Efter en opfordring fra sin fagforening valgte Carsten Buhr Langelykke at skifte spor, og tog et 6 ugers kursus i salgsspykologi på Erhvervsakademiet Lillebælt efteruddannelsesafdeling.

Bragt på CAs hjemmeside