banner

Pressemeddelelser 2016


2016

21. december

Fynske studerende får adgang til enestående robotstudie

Erhvervsakademiet Lillebælt indleder tæt samarbejde med det globale teknologiselskab ABB. – Der er akut behov for at få uddannet flere automationsfolk og robotprogrammører, siger Steffen Enemark, forretningsdirektør, ABB’s robotafdeling i Danmark

17. november

EAL studerende vinder idékonkurrence ved Danish Entrepreneurship Award

6000 elever og studerende stillede i dag op ved Danish Entreprenuership Award. I mængden var også studerende fra EAL, som i den grad gjorde sig bemærkede ved at sætte sig på samtlige fire finalepladser i idékonkurrencen for videregående uddannelser

14. oktober

Autohuset Vestergaard bygger bro til studerende

72 markedsføringsøkonomstuderende fra Erhvervsakademiet Lillebælt har fået en flyvende start på deres studie. De har nemlig indgået et samarbejde med Autohuset Vestergaards FordStore i Odense, hvor de studerende kommer helt tæt på virksomheden for at forene teori med praksis.

Oktober 

EALs nye campus indviet med fest

Dannebrog var hejst, og den røde løber rullet ud, da EALs nye campus blev omdannet til én stor fest fredag den 7. oktober.

6. oktober

Erhvervsakademiet Lillebælt er en del af national kampagne

Sammen med landets otte øvrige erhvervsakademier lancerer EAL en national kampagne, der skal gøre erhvervsakademierne mere kendte. Metoden er en mockumentary-film, der med et glimt i øjet fortæller om den nødvendige balance mellem teori og praksis

5. juli

Unge strømmer til byggeriuddannelserne

Praksisrettede erhvervsakademiuddannelser hitter blandt unge, som søger videregående uddannelse. Også på EAL i Odense, som efter sommerferien tager imod mere end 3000 studerende i helt nyt campus - heriblandt et stigende antal studerende på erhvervsakademiets byggeriuddannelser

21. juni

Datamatiker-studerende udvikler tidsbesparende løsning til FynBus Flextrafik

Det var fire meget tilfredse og lettede studerende, der i sidste uge forlod eksamenslokalet med hvert sit 12-tal. Projektet, der opnåede det flotte resultat, er blevet til i samarbejde med FynBus Flextrafik. 

10. juni

Studerende bringes i spil ved den nye Heartland Festival

Et nyt festival koncept ser dagens lys - fire studerende fra Erhvervsakademiet Lillebælt (EAL)  kigger festivalen efter i sømmene.

9. juni

Dansk Supermarked har Danmarks bedste praktikophold

For første gang nogensinde er Danmarks bedste erhvervsakademi praktikophold kåret. Dansk Supermarked Group og studerende fra Erhvervsakademi Aarhus løb med sejren ved eventen i Odense

2. juni

Haarby Hallerne får kreative indspark fra studerende

Erhvervsakademi-studerende kommer med deres idéer til anvendelse af fremtidens Haarby Haller.

2. juni

Landets bedste praktikvirksomheder kåres i Odense

For første gang kårer landets erhvervsakademier den bedste praktikplads. Det sker tirsdag den 7. juni på Hotel H.C. Andersen. De studerende har selv udpeget de nominerede.

10. maj

To odenseanske virksomheder er nomineret til titlen 'Årets EAL Praktik'

I løbet af foråret har EAL-studerende haft mulighed for at indstille deres praktikophold til Årets EAL Praktik 2015/2016. Nu er de nominerede fundet.

19. april

50 midlertidige beboere i FredericiaC

I 48 intense timer får FredericiaC besøg af 50 studerende fra Erhvervsakademiet Lillebælt (EAL), der giver deres bud på, hvordan man kan udvikle den nye bydel

18. april

Internationale erhvervsnavne lærer EAL studerende at gøre fantasi til big business

Facebooks marktingchef, en Oscar-vinder og lederen af en millionærskole er blandt navnene
til konferencen ”Factory of Imagination”, som finder sted den 28. april i Odense.

15. april

Odense vil også være med i e-sport gamet

Store internationale profiler tjener mange millioner om året på at spille computer- og konsolspil. E-sport er således ikke længere en nichesport for de mere nørdede teenagere men er nu blevet en branche i eksplosiv vækst verden over. 

11. april

Fra uddannelsesstrøget i Vejle til Ramblaen i Barcelona

Danske og internationale studerende fra EAL i Vejle har byttet undervisningslokalerne på Boulevarden 25 ud med undervisningslokaler på La Salle universitetet i Barcelona

30. marts

Årets bedste praktikophold

Som noget helt nyt indstiller studerende på Erhvervsakademiet Lillebælt (EAL) deres praktikophold til årets bedste praktikophold.

14. marts

Datamatikere hverves ved dimission

Der er mangel på kvalificeret arbejdskraft på IT-området - det er så stort et problem, at virksomhederne står klar ved udgangen når de studerende dimitterer fra datamatiker-uddannelsen

25. februar

Odense giver ordet til TEDtalks

Erhvervsakademiet Lillebælt har fået licens til at præsentere det verdensomspændende koncept, der
giver 18 minutters taletid til personer med ideer og visioner på hjerte.  

23. februar

Videregående uddannelser i Vejle er et hit

Lørdag den 25 febraur slåer Erhvervsakademiet Lillebælt dørene op til åbent hus, hvor interesserede kan komme forbi og få inspiration til, hvordan man på EAL kan blive rustet til drømmejobbet.

26. januar

Erhvervsakademiet Lillebælt mærker effekten af kommunens satsning på iværksætteri

Studerende flokkes om uddannelser, der har entreprenørskab på skemaet. Kommunens stigende indsats for at skabe iværksættere lønner sig, mener Erhvervsakademiet Lillebælt.

26. januar

Unge vælger erhvervsakademi-uddannelser som aldrig før

Ansøgertallet til optagelse i februar på Erhvervsakademiet Lillebælt viser den største fremgang til dato. EALs kommunikationschef mener at en del af forklaringen skal findes i de senere års succesfulde erfaringer med praktik, der udmønter sig i jobs.

12. januar

Kurven er vendt for datamatikeruddannelse i Vejle

Medieomtale af mangel på studerende har vendt situationen for datamatikeruddannelsen i Vejle. Nye tal viser den største fremgang til dato.

6. januar

Unge fynboer vælger erhvervsakademi-uddannelser som aldrig før

Ansøgertallet til optagelse på Erhvervsakademiet Lillebælt i februar viser den største fremgang til dato. Især bygningsuddannelserne stormer frem, hvilket går stik imod alle forventninger.

6. januar

Virksomheder prioriterer igen efteruddannelse

Efter flere år på lavblus noteres der fremgang på Erhvervsakademiet Lillebælts afdeling for efteruddannelse. Efter en hård finanskrise har virksomheder og medarbejdere igen fået øjnene op for fordelene ved efteruddannelse.