MOM-IT
En innovative IT-intervention der kan understøtte postpartum kvinder med en sund livsstil og vægtkontrol efter fødslen.

3 SPÆNDENDE ARTIKLER, DER KAN FORTÆLLE DIG MERE OM PROJEKTET

Del - 1

Teaser

Læs mere

Del - 2

Teaser

Læs mere

Del - 3

Teaser

Læs mere

Antallet af kvinder, der tager for meget på i vægt under deres graviditet, end anbefalet, er stigende, og det samme er antallet af kvinder, der ikke genvinder deres vægt fra før fødslen. Dette kan have konsekvenser for både kvinde og barn, der begge på sigt vil være disponeret for overvægt, og kvinden vil være i risiko for at udvikle livsstilssygdomme som diabetes og hjertekarsygdomme.

Projekt Mom-IT er en innovativ IT-intervention, der har til formål at give kvinderne indsigt i egen sundhed og motivere til en sund livsstil og vægtkontrol. Projektet er delt op i tre faser, hvor den første del er afdækning af behov blandt brugerne, den næste del er udvikling af interventionen og den tredje del er et RCT-studie.

Målet med interventionen er at bremse udviklingen af overvægt blandt kvinder, der har født, give dem hjælp til en sund livsstil, samt give kommende generationer en sund start på livet.

Projektet er et samarbejde mellem Erhvervsakademiet Lillebælt, Centre for Innovative Medical Technology (CIMT) og Syddansk Universitet.