Nyuddannede VVS-installatører i job

Nyuddannede VVS-installatører 2012

EAL er fuldt af succeshistorier, og VVS-installatør er en af de uddannelser, som beviser, at det godt kan betale sig at ofre et par år ekstra på skolebænken. Netop i disse dage bliver et nyt hold VVS-installatører færdige, og helt imod tendenserne i samfundet, har 7 ud af de 12 allerede job og en har valgt at læse videre.

Dette er ikke et enkeltstående tilfælde, da 5 ud af sidste års 12 dimittender også allerede var sikret job, inden de havde taget deres sidste eksamen. Nu et år efter ser det endnu lysere ud, da alle 12, der blev færdige sidste sommer, har job og vel at mærke fagrelevante jobs.

Succes trods hårde odds

Mikkel Haldbo Nielsen er en af denne sommers dimittender, som allerede har job. Mikkel har netop afsluttet sit studie med et flot 12 tal og er blevet ansat som projektleder hos Ribe Jernindustri. Dette faldt allerede på plads, da han havde haft et 10 ugers praktikophold hos virksomheden. Mikkel har haft en ekstra udfordring ved at skulle læse videre, da han er ordblind. Mikkel mener han bestemt ikke, at det skal holde nogen tilbage, da der er rigtig meget hjælp at hente både fra teknologiens side og fra de medstuderende.

- Jeg vidste ret hurtigt, at jeg ville læse videre, så jeg søgte ind så snart, jeg kunne komme til det. Jeg fik mit svendebrev den 1. august og startede her på skolen den 20. august, så det var ret hurtigt, siger Mikkel.

- Det er selvfølgelig er stort spring rent fagligt, men det kan lade sig gøre, hvis man er motiveret”, siger Mikkel om springet fra at være lærling til at studere til VVS-installatør.

En uddannelse med mange muligheder
- Størstedelen af dem, der starter på uddannelsen, tager den med det formål at få en autorisation og blive selvstændig, men når de så er færdige, vælger mange alligevel at tage et job i stedet for, og det er nok fordi, der er så gode muligheder indenfor faget, siger studievejleder på Erhvervsakademiet Lillebælt Hans McDonald.

Mulighederne er mange, når man er færdig som VVS-installatør fra Erhvervsakademiet, da man kommer ud med både den teoretiske og praktiske tilgang til arbejdet. Nogle vælger selvfølgelig at starte deres eget firma efter at have færdiggjort uddannelsen, men også jobs som rådgivere hos ingeniører, grossister, forhandlere eller energiselskaber samt sælgere eller tekniske ansvarlige hos producenter hører under jobmulighederne.

Ifølge studievejleder Hans McDonald er VVS-installatørernes force, at de i modsætning til de traditionelle ingeniører kommer ud med en meget stor viden på et specifikt fagområde indenfor byggeri og på den måde kan give en mere dybdegående rådgivning indenfor deres felt. 

VVS-installatør er en 2-årig videregående uddannelse, som udbydes af Erhvervsakademiet Lillebælt i Odense. Se mere om uddannelsen og adgangskrav på www.eal.dk/vvs.