Vejledning førte til praktikaftale

Vejledningsteamet i karrierecentret
Behnaz Pakravan, der læser til bygningskonstruktør, havde tidligere søgt praktikplads og job, uden at det gav pote, men som kvinde i en branche, der er domineret af mænd og med dansk som 2. sprog, kan det i sig selv være en ekstra udfordring i forhold til jobsøgningen.

I Karrierecentret fik hun i første omgang hjælp til at afklare, hvad der var målet med hendes praktikpladssøgning, samt hvilke virksomheder og praktikpladser, der passede bedst til disse mål og ønsker. Herefter fik hun hjælp til at strukturere og skrive sit CV, og efterfølgende målrette sine ansøgninger mod de enkelte virksomheder, hun havde interesse for.

Behnaz valgte at sende fire ansøgninger om praktik af sted, og hun fik positivt tilsagn om samtale hos tre af virksomhederne. Inden samtalerne modtog Behnaz også vejledning i, hvordan hun skulle håndtere samtalerne bedst muligt. Bl.a. hvordan hun skulle fokusere på både egen og virksomhedens interesse og forventninger til praktikperioden.

Et af de råd, som Behnaz selv fremhæver, som et af de bedste fra vejledningen er, at man i forbindelse med sin karriere skal planlægge ti år frem - hvordan man kan nå sit drømmejob gennem andre job og få kvalifikationer og kompetencer, der kan bidrage til, at man når målet.

Behnaz har nu indgået aftale med en virksomhed om praktik, og hun glæder sig til at starte i det nye år.

Søger du selv inspiration og vejledning til praktikpladssøgning eller CV-skrivning, kan du booke en tid hos en karrierevejleder her.