App opstår af samarbejde

At bruge appen ”På sporet af Nyborgs fortid” er som at tage historikeren under armen. Du kan lande i Nyborg i dag, i 1722, i 1558 eller i 1450 - altså opleve Nyborg i Middelalderen, som residensstad eller som garnisonsby.

Appens vej til Nyborg Slot begyndte på Erhvervsakademiet Lillebælt, hvor den tidligere studerende nu 28-årige Thomas Eriksson fik en opgave: skab en løsning for Nyborg Slot af sin adjunkt James Norwood.

Opgaven og samarbejdet dengang er i dag med til at danne grundlaget for hans virksomhed Make med to ansatte og tre freelancere tilknyttet. Han er uddannet multimediedesigner og taget en bachelor i E-konceptudvikling.

Han glæder sig over, at Nyborg Slot er det første museum med en off-line app. Gæster og turister på Nyborg Slot kan låne en ”tablet” med appen, så de ikke får en telefonregning på flere tusinde for at downloade den. Selv kalder han den en formidlings app midt i Danmarks riges hjerte.

- Vi har skabt ”gamification”, hvor skoler og besøgende bliver sat til tælling, om de har lyttet efter ved at deltage i en quiz på turen rundt, forklarer Thomas Eriksson fra firmaet Make.

Der er en pointtavle for quiz, opdelt per dag og samlet, og quizen udfyldes på turen rundt i Nyborg.

Kommunikationschef ved Østfyns Museer Troels Malthe Borch betegner den unge iværksætter som en meget engageret person:

- Der er en risiko ved at samarbejde med en person med så kort et cv. Han har selv noget på spil, og jeg er helt tryg ved at arbejde sammen med ham, siger Troels Malthe Borch.

En af de frivillige guider på Nyborg Slot, Susanne Bantz, er begejstret:

- det er en god app. Jeg er sikker på, at de unge mennesker let bliver fanget af quizen og af at se film, ligesom de er vant til fra You Tube. De lærer noget. Sejlerne i havnen vil se skiltet og scanne QR-koden med telefonen og få en historie, selvom museet ikke har åben.

Bjarne Sørensen er ”indvandret” fra Ålborg og nu bosat ved havnen. Næste gang familien er i byen skal de ikke bare æde og drikke, men på en lærerig gåtur:

- jeg synes, det er smart, at vi kan stå ved Rosenbækken og se film. Det er der mange turister, der får glæde af.

Nyborg Slot vil fremover selv opdatere appen med nye ture og quizspørgsmål, så der er ekstra gode oplevelse at få på en hyggelig gåtur i Nyborg.

Østfyns Museer kommer i foråret med yderligere tre app: Vikingemuseet Ladby, Johannes Larsens Museum og en tredje til at bruge i landskaberne med kunstnernes malerier.