Campusbyggeri sat i gang

Her kan du se det nye campus i Odense, der vil sætte præg på området og som vil spille fint sammen med såvel det industrielle miljø og det nye havnemiljø.

Vinderprojektet bevarer nogle af de tidligere industribygninger og bygger samtidigt nyt, og sikrer derved erhvervsakademiet et moderne uddannelsesmiljø, hvor 3000 studerende vil få deres daglige gang fra sommeren 2016.

Der bliver endvidere et markant grønt område, der giver passage for cyklister og gående mellem banegården og havnen. Projektet realiserer dermed Odense Kommunes vision for udvikling af området til en City Campus med en grøn kile fra den kommende stibro til havnen.

- Erhvervsakademiet Lillebælt har en stærk erhvervsrettet profil, og det nye byggeri giver mulighed for tæt interaktion med praksis samtidig med, at synergierne mellem uddannelserne udnyttes. Vi har været optaget af at få skabt et nytænkende campusmiljø, og det mener vi det valgte projekt giver os, siger Jens Mejer Pedersen, rektor på Erhvervsakademiet Lillebælt.

Asger Enggaard er totalentreprenør på opgaven og deres forslag er visionært og leverer et byggeri, der skaber synlighed og fyrtårnseffekt i nærområdet, og som udgør et bæredygtigt, socialt, erhvervsrettet og kulturelt mødested, der kommer til at binde havnen og Odense centrum sammen.

Forslaget blev af bedømmelsesudvalget valgt som en overbevisende arkitektonisk løsning og samlet set som det økonomisk mest fordelagtige tilbud.

Odenses borgmester Anker Boye glæder sig:

"Jeg er så glad på jeres og byens vegne over Erhvervsakademiets placering i City Campus, det er på alle måder det helt rigtige sted, når vi ser på byens udvikling.

Det er tæt på City, det er tæt på havnen, der bygges mange boliger begge steder også for unge, I vil med byggeriet i den grad understøtte byens udvikling og selv få glæde af den.

Vi er godt i gang med stibroen der forbinder Havn og By, vi er ved at bygge ungdomsboliger på Byens Ø, der kommer et nyt havnebassin osv.

... jeg vil glæde mig til at se og læse om projektet."

Find også den nyeste omtale af projektet:

Fyens Stiftstidende: Her skal 3000 unge studere

TV2fyn: Campusbyggeri præsenteret

Fyens.dk: Plads til 3.000 studerende: Københavnsk arkitektfirma står bag nyt odenseansk campus