Danmarks første EPI-center

De studerende fra Erhvervsakademiet knokler

Omdan det tomme lokale på 82 kvadratmeter til hygge-lounges samt et område til koncentreret arbejde! Sådan lyder opgaven, og i princippet må indretningen ikke koste en krone. I så fald skal de studerende selv skaffe pengene.

Stedet er Danmarks første EPI-center for e-handel. Det ligger i Vollsmose Centret, hvis tomme kontorer tilbydes iværksættere, der satser på salg via internettet. Foreløbig er fem virksomheder rykket ind – tiltrukket af et halvt års gratis husleje og forskellige støtteforanstaltninger, som centret tilbyder de nye brugere. Nu mangler e-handel-folket blot et lækkert lounge-miljø, hvor kaffen eller det gratis æble kan nydes. Eller hvor kontor-naboen kan mødes til en udviklende snak. Den opgave står erhvervsakademiets studerende for.

”Det er en vanvittig spændende opgave for dem. Her kombineres for alvor teori med praksis. Måske skal de selv slå søm i og svinge malerpenslen. Måske finder de hjælpere udefra, der kan bistå dem med det praktiske. De får i hvert fald prøvet sig selv af og krydset nogle grænser, mens de samtidig oplever et meget styret og stramt projekt med deadlines forude”, fortæller uddannelsesleder Mette Bonde.

Og deadline ligger snublende nær, for Odenses borgmester Anker Boye er inviteret til åbningsreception af EPI-centret den 10. oktober.

Et ’win-win’ samarbejde

Projektet indeholder så mange discipliner. Iværksætterne fra EPI-center Danmark skal interviewes. Hvilke behov ønsker I opfyldt i det kommende lounge-miljø? Der skal brainstormes, udfærdiges projektoplæg og skaffes finansiering til visionerne.

Centerleder Søren Dollerup fra Vollsmose Centret glæder sig til samarbejdet med erhvervsakademiets studerende, som også vil involvere Pba. i International handel og markedsføring.

”Vi er i færd med at transformere Vollsmose Centret til et bycentrum for hele Odense N og NØ og altså på sigt åbne området for omverden. Og unge tilrejsende skaber i sig selv liv og drive”, siger Søren Dollerup.

Han er sikker på, at de studerende fra erhvervsakademiet Lillebælt med deres uddannelse og baggrund vil kunne bidrage professionelt til virksomhedernes drift, men begge parter skal have noget ud af samarbejdet.

”Min vision består i, at EPI-center Danmark udvikler sig til et kraftcentrum, der kan tilbyde praktikpladser til Erhvervsakademiet Lillebælt eller formidle et virksomhedssamarbejde, når det afsluttende bachelorprojekt skal skrives. Vi vil gerne være et kompetencecenter for Erhvervsakademiet Lillebælt – en kobling fra studiemiljøet til erhvervslivet”, siger Søren Dollerup.

Mette Bonde betoner en ekstra vinkel på samarbejdet med Vollsmose Centret. Nemlig pioner-perspektivet.

”Projektet bidrager med en slags socialt entrepreneurskab, når menneskers bevidsthed om området skal nyskabes. Den forandring har som forudsætning, at folk tiltrækkes udefra, så vores studerende udgør en slags ”first followers”. De foretager en bevægelse, ingen tidligere har gjort”, siger Mette Bonde.