En fed sommerferie belønnet med 5 ECTS

De seks studerende fra Erhvervsakademiet Lillebælt, som deltog i sommerskoleopholdet ’European Business Skills - Internationalization in a European Context’ i Kroatien fra d. 30. juni til d. 11. juli, er efter to oplevelsesrige uger i Kroatien tilbage i Danmark og klar til at dele deres oplevelser med andre.

Jeg skulle bare skrive en motiveret ansøgning og vedhæfte mine karakterer, så det er nemt at komme af sted – især i forhold til, hvordan det ellers kan være, lyder det fra Patricia, som tilføjer: Det endte faktisk med, at erhvervsakademiet har stået for det hele. Det er også erhvervsakademiet, der har lagt ud for alle ting, altså rejsen og så videre.

Som tidligere universitetsstuderende følte Patricia, at hun manglede mere praktisk erfaring og praktisk viden, og det er også grunden til, at hun valgte at tage på sommerskoleophold.
I det hele taget har opholdet givet hende et bredere perspektiv på europæisk økonomi, men også ting som for eksempel markedsføring. Fagene på opholdet dækkede alt fra kultur til den økonomiske krise.

Jeg har også fået kendskab til konsekvenserne af den økonomiske krise fra de enkelte deltagere fra de forskellige lande – også det, man ikke hører i nyhederne, fortæller Patricia.

Som afslutning på kurset skulle de studerende i grupper á 5-6 personer aflevere en business report, som var baseret på en case fra en virksomhed.

Det at kunne få 5 ECTS på 14 dage vil sige, at deltagerne virkelig skulle knokle for at kunne gennemføre kurset, men det betyder ikke, at der ikke var mulighed for at lære de andre deltagere at kende.

Jeg føler, at jeg har fået mange kontakter undervejs. Altså, jeg kunne rejse hele verden rundt!, griner Patricia og nævner, at der allerede nu bliver lavet planer om at mødes igen med de andre.

Dét at arbejde sammen med mennesker fra forskellige lande giver et større perspektiv på det hele. Man lærer noget om kulturen, méns man arbejder, så det var også meget fedt, forklarer Patricia.

Selvom der var undervisning fra kl. 9 til 17, var der også en del forskellige kulturelle arrangementer ved siden af undervisningen og gruppearbejdet, så de studerende dermed havde mulighed for at se mere af Kroatien.

Vi var i Zagreb en dag for at se hovedstaden. Først en guidet tur, og derefter fik vi tid os selv, hvor de kroatere, der deltog i kurset, viste os det lokale køkken og det lokale marked. Det var vildt lækkert, siger Patricia.

Udover et besøg til Zagreb var der også rundvisning i byen Varazdin, hvor kurset foregik, konkurrencer i forskellige discipliner på et sportssted ude på landet samt museumsbesøg.

VIL DU GERNE VIDE MERE OM, HVORDAN DU KOMMER AFSTED?