Erasmus fremmer jobmuligheder

I september har Europa-kommissionen offentliggjort resultaterne af en stor analyse af EU’s udvekslingsprogram, Erasmus, som understøtter påstanden om, at studerende med international erfaring værdsættes højt hos arbejdsgiverne.

Unge, der enten vælger at studere eller tage et praktikophold i udlandet, opnår nemlig ikke blot ny viden indenfor deres fagområde, de styrker også nogle væsentlige tværfaglige kvalifikationer, som erhvervslivet sætter stor pris på.

Undersøgelsen viser, at kandidater med international erfaring klarer sig langt bedre på arbejdsmarkedet end de studerende, som er blevet i hjemlandet under hele deres studietid. 92 % af arbejdsgiverne der deltog i undersøgelsen tilkendegiver, at de ved ansættelser har stor fokus på personlige egenskaber hos ansøgeren, egenskaber som fremmes gennem Erasmus-programmet. De studerende, der benytter sig af muligheden for at tage til udlandet, scorer højere, når det kommer til egenskaber som tolerance, tillid, evne til problemløsning, nysgerrighed, bevidsthed om egne styrker/svagheder og beslutsomhed.

Derudover tilbydes mere end en tredjedel af Erasmus-praktikanterne en stilling i praktikvirksomheden efter deres praktikophold, de studerende har større potentiale som iværksættere og kan også forvente hurtigere karriereudvikling.

Budskabet af undersøgelsen er derfor klart: Hvis du studerer eller tager på praktikophold i udlandet, har du bedre jobmuligheder på sigt!
Er du blevet nysgerrig, kan du læse mere om vores Erasmus-studieophold her.
Hvis du synes at det lyder spændende med et praktikophold i udlandet, kan du læse mere om Erasmus-praktikophold her.

Her kan du læse mere om Europa-Kommissionens undersøgelse og resultater.