Fokus på hajer og hjemløse i San Francisco

På en lokal diner i downtown San Francisco har Mie, Mette, Louise og Natja lige spist morgenmad og det er tid til at planlægge dagens begivenheder. De fire piger læser til Multimediedesigner på Erhvervsakademiet Lillebælt og befinder sig i øjeblikket i San Francisco, hvor de er ved at lave en dokumentar om byens hjemløse og en promotion film for Sharktober.

Sharktober består af forskellige events, som skal motivere offentligheden og myndighederne til at støtte en øget beskyttelse af hajer og havmiljøet.  Louise fortæller, at den promotion film, de er ved at lave, skal Sharktober bruge for at blandt andet skabe opmærksomhed omkring, hvad de laver og de events, som de arrangerer i løbet af året.  At filme denne type af aktiviteter har været en faglig udvikling for Mie, Mette, Louise og Natja og de føler, at de har fået  en bedre forståelse for, hvad der kræves for at løse denne type af opgaver.

- Vi kan helt klart bruge denne oplevelse i forhold til vores uddannelse. I sær på cv’et. Hvis man kigger fremtidsmæssigt ser det godt ud, at vi har været selvstændige, at vi har været i et andet land og at vi har lavet et så stort projekt, siger Mie.

Oplevelsen har på mange måder også været udfordrende, da personlige grænser er blevet rykket, hvilket betyder, at deres tid i San Francisco ikke kun har en betydning på deres professionelle udvikling, men også i forhold til deres personlige udvikling.

- Det var svært at interviewe folk i starten, men jo flere gange man gør det, jo nemmere bliver det. Der er en grænse i starten, som man skal bryde, og særligt når man er meget genert anlagt, som jeg er. Det var meget grænseoverskridende, men jeg synes, at det er blevet meget bedre, siger Louise.

Mie, Mette, Louise og Natja har også set det man kan kalde bagsiden af San Francisco og den del af byen, som de fleste turister nok ikke ser i forbindelse med deres besøg. De er kommet tæt på byens hjemløse, og de har blandt andet serveret morgenmad i The Glides suppekøkken. The Glide er en kirke, som er åben for alle og som har fokus på at hjælpe udsatte mennesker. Louise fortæller, at det var en spændende oplevelse, men at det var meget hårdt  i starten. Omvendt var det dejligt at se, hvordan man kan hjælpe folk, og hvor meget The Glide laver for at hjælpe disse mennesker.  

At de fire piger har fået en kæmpeoplevelse er der ikke nogen tvivl om og de er også enige i, at andre bør lave noget lignende, da det vil gavne en - både på kort og lang sigt.

Vi gør det sku!

SanFrancisco2_B460
Mie, Mette Louise og Natja er her sammen med uddannelseschef Michael Lundorff-Hansen og undervisere Pernille Christiansen og Lars Bojen, hvor de besøger det danske innovationscenter, hvor Erhvervsakademiet Lillebælt har et praktikkontor. (Privatfoto)