InnoEvent Musikbold præmieret

6 studerende fra Erhvervsakademiet Lillebælt vandt i starten af oktober konkurrencen med deres idé til, hvordan man kan forebygge skader hos musikere i fremtiden. Deres musikbold, der kaldes EIR Ball, er udstyret med trykfølsomme sensorer, som kan registrere, hvor hårdt hånden klemmer, og derved måle muskelstyrken i alle fingre. Målingerne kan vise, om der er ved at opstå muskelskader, og derved kan man nå at forebygge disse skader.

Den gode idé

Idéen til musikbolden opstod under InnoEvent-ugen i maj 2014, hvor studerende fra blandt andet Erhvervsakademiet Lillebælt og University College Lillebælt arbejdede med nye koncepter og løsninger til Odense Universitets Hospital. Eventet var det femte af sin slags med hele 500 studerende fra flere forskellige institutioner og uddannelser, lige fra sygeplejerske over multimediedesigner til flere andre tekniske uddannelser. Projektet foregår tværfagligt, og gruppen med musikbolden arbejde med musikersundhed.

Helene Paarup der er læge og har en ph.d. indenfor musikersundhed fra Arbejds- og miljømedicinsk klinik på Odense Universitets Hospital var, opgavestiller i InnoEvent og søgte nye idéer til patientgruppen professionelle musikere, der spiller på højt niveau. Patientgruppen får efter mange års arbejde ofte problemer med led, muskler og nerver. Om musikbolden siger hun:

”Det er en fantastisk idé. Musikbolden har et stort potentiale netop, fordi man kan bruge den i forebyggende øjemed, hvor man kan fange helbredsproblemer tidligt i forløbet. Det er med til at skabe en sundere faggruppe, der holder længere”.

Studerendes input værdsættes højt

En af konkurrences jury medlemmer i Rom er klinisk sygeplejerske og specialist Mette Damkjær Syse fra Odense Universitets Hospital. Hun synes, at flere af ideerne fra InnoEvent burde modnes i praksis. De studerende kan skabe kvalitet for patienter, pårørende og personale, og ideerne kan samtidig skabe nye virksomheder og nye arbejdspladser. Ideerne værdsættes derfor rigtig højt.

Uddannelseschef Michael Lundorff-Hansen fra Erhvervsakademiet Lillebælt glæder sig på de studerendes vegne og udtaler:

”Jeg er så stolt over, at vores tværfaglige projekt skaber projekter af så stor kaliber, at vi kan vinde internationale projekter. Det vigtige ved innovation er, at man går fra idé til at skabe værdi, nu får de studerende muligheden for at få deres produkt helt ud til kunderne. De studerende har virkelig fanget essensen i dette produkt, hvilket kan få stor indflydelse på musikersundhed i fremtiden”.

De 6 studerende, Rimvydas Jurkienas, Mara Biance, Adriana Debowska, Timiciuc Andrei, Anders Kjærsgaard og Thor Sørensen, kan nu glæde sig over deres musikbold, som vandt konkurrencen om 5.000 euro samt en tur for to personer til Pittsburgh, hvor de skal arbejde videre med ideen.