Nyborg bliver vendt på vrangen

Byudvikling på blot to døgn. Kan det overhovedet lade sig gøre?

Det har 50 studerende fra Erhvervsakademiet Lillebælt tænkt sig at bevise, at det rent faktisk kan. Den 18.- 20. september indtager de Nyborg for at komme med konkrete forslag til, hvordan byen bliver endnu mere attraktiv i fremtiden.

Projektet er en såkaldt innovationsevent, der også går under navnet 48 Timer.

- Vi er særdeles spændte på at se, hvad unge energiske studerende kan komme op med af gode ideer, som kan bidrage til at udvikle Nyborg by. Vi har en klar forventning om konkrete input, der kan arbejdes videre med, siger Kenneth Muhs, borgmester, Nyborg Kommune. Han tilføjer:

- Vi ved af erfaring, at unge studerende kan tænke vildt og overraskende. Vi vil gerne i første omgang se Nyborg med helt nye briller. Og så er det her en måde at skabe en god kobling mellem kommune, uddannelse og erhvervsliv.

Erfaringer fra Haarby

Projekt 48 Timer har tidligere været en begivenhed, hvor studerende fra Erhvervsakademiet Lillebælt tog bolig i en virksomhed for at skabe innovation i løbet af blot to døgn.

Sidste år blev innovationseventen afprøvet i vestfynske Haarby med stor succes. Her har man taget flere ideer til sig og er i gang med at skabe nye udviklingstiltag i byen. Når Erhvervsakademiet Lillebælt rykker ind i Nyborg med 50 studerende, bliver det den største omgang 48 Timer til dato.

- At skulle skabe byudvikling i en stor by som Nyborg er selvfølgelig en krævende opgave. Men jeg er sikker på, at vores studerende kommer med ideer, der sætter sig varige spor, siger Dorthe Simonsen, adjunkt og projektleder for 48 Timer, Erhvervsakademiet Lillebælt.

Indsatsområder udpeget

I forvejen er der udpeget en række indsatsområder, som de studerende skal kigge nærmere på. Det drejer sig blandt andet om, hvordan der kan skabes en stærkere sammenhæng mellem by og slot og mellem banegård og centrum. De studerende skal også kigge på forskønnelse af Storebæltsvejen og fremtidig anvendelse af DSB-området.

- Selvfølgelig er der grænser for, hvor meget de studerende kan nå på to døgn. Omvendt ved vi også af erfaring, at netop intensiteten henover de to døgn, hvor de studerende stort set ikke sover, skaber utrolig megen energi og kreativitet, siger Dorthe Simonsen.

I Udvikling Fyn er man begejstret for at støtte op om eventen.

-Vi har rigtig gode erfaringer med at samle værdikæden af offentlige aktører, uddannelser og erhvervslivet, når der skal udvikles i den fynske erhvervsstruktur. Projekt 48 timer er med til at gøre Fyn til et mere interessant valg for at studere, arbejde og bosætte sig, siger Mads Wojtynka, forretningschef i Udvikling Fyn.

Foruden Nyborg Kommune bakkes 48 Timer også op af flere repræsentanter fra det lokale erhvervsliv. Blandt andet står Café Danehof for al forplejning af de studerende.

FAKTA

De studerende, som deltager i 48 Timer, kommer fra seks uddannelsesgrene ved Erhvervsakademiet Lillebælt:

Events, oplevelser og turisme - Salg, marketing og forretningsudvikling - Multimedie og IT - Byggeri og energi, Jordbrugsteknolog samt Fødevare, ernæring og proces.

48 Timer har en tæt kobling til erhvervsliv og erhvervsudvikling på Fyn, og projektet støttes af Udvikling Fyn og Nyborg Kommune. Forløbet skydes i gang torsdag den 18. september kl. 12.00 på Slotsmøllen i Nyborg.