Studerende vinder legat

Medio september blev virksomheden ’Made in Nepal’ momsregistreret og kun 14 dage senere var den første ordre hjemme.

Camilla Fredberg Larsen, der studerer PBA Innovation og Entreprenørskab på Erhvervsakademiet Lillebælt importerer håndlavede tæpper fra Nepal, og en af de væsentligste grunde til, at Camilla får tildelt 1. præmien på 30.000 kr. er, at hun på meget kort tid er kommet ud over rampen med sin forretning og har ”fået et salg hjem”.

Camilla er iværksætter med stort I og har allerede mange idéer til, hvordan hendes virksomhed kan udvides. Med dette legat vil tidshorisonten for udvikling af virksomheden blive kortere, og det vil gøre en konkret forskel for hendes énmandsvirksomhed.

”At sætte sig for at importere tæpper fra Nepal og gøre dem til en succes i Danmark er i sig selv en vild tanke, men rent faktisk at gøre det og få et salg i gang, mens man stadig studerer, det tager jeg hatten af for. Der er mange, der får mange gode ideer, men få der eksekverer. Og det har Camilla gjort,” siger jurymedlem Nicklas Kany, stifter og administrerende direktør i Mentor Danmark.

Andreas Kjeldsen, adjunkt ved Erhvervsakademi Lillebælt, beskriver Camilla som tilpas risikovillig og risikoavers og derfor i stand til at skabe en sikker og konsolideret vækst:

”Hun har et godt indblik i markedets konkurrencestruktur og efterspørgsel efter produkterne. Camilla er én af de iværksætterprofiler, som der er alt for få af. Hun er visionær, arbejdsom og har en sund fornuft.”

”Det er med stor glæde og begejstring, at vi uddeler denne pris. Ansøgerfeltet har været særdeles stærkt,” siger formanden for fonden Ingo Østerskov. 

Fakta

Legatet belønner lærere, undervisere, elever og studerende på merkantile erhvervsskoler, på handelsskoler og på erhvervsakademier, som på særligt fremragende måde har udmærket sig ved innovative eller udviklingsmæssige initiativer. Også den enkelte uddannelsesinstitution kan modtage legatet. Der er i år ét legat af 30.000 kr. og to legater af 15.000 kr. 

Bestyrelsen består af følgende medlemmer:

  • Ingo Østerskov (formand), rektor Københavns Erhvervsakademi (KEA)
  • Mette Greisen, forstander Tietgen KompetenceCenter
  • Erik Andersen, tidl. sekretariatschef Niels Brock
  • Poul Bak Søe Jeppesen, direktør Aalborg Handelsskole

Ansøgningerne er bedømt og prioriteret af et ekspertpanel nedsat af Fonden. Panelet består af iværksætterne Mads Peter Veiby, der er bestyrelsesformand for Parkpark A/S og medstifter og administrerende direktør i spilnu.dk og Nicklas Kany, der står bag MentorDanmark.

Bestyrelsen har fundet de ansøgninger, som er sendt videre til udvælgelseskomitéen. Der blev i alt indsendt 21 ansøgninger, hvoraf seks blev sendt videre.