Tidligere studerende vandt pris

Hele 6000 kreative unge hjerner, undervisere og erhvervsfolk fejrede torsdag innovation og iværksætteri i studiehøjde til Danish Entrepreneurship Award. De tre unge fra Odense vandt konkurrencen Vækstspringer, som er for unge opstartsvirksomheder, der har fået CVR-nummer, omsat for minimum 10.000 kr. og sendt minimum én faktura. Med virksomheden T.A.K.E. har de udviklet forskellige løsninger til sundhedssektoren. Blandt andet en intern medicinsøgefunktion til hospitalerne, så man kan søge i al den medicin, der findes på hospitalet. Dermed behøver sygeplejersker ikke ringe til andre afdelinger og spørge, og det frigiver tid til patienterne. Derudover har de udviklet en ny medicinberegner og en social netværksfunktion til patienter og pårørende ud fra viden om, at patienter, der er i social trivsel, hurtigere bliver raske.

Det er et meget tungt marked, vi udvikler koncepter til, men vi har gang i både USA, Japan og Sverige. Det er vores målsætning. Vi starter dog med Danmark. Vi har fået rigtig god respons og skal til at tage resten af landet med storm,” lød det fra de glade vindere. De tre unge mænd vandt 10.000 kroner, som var sponsoreret af Odense Kommune og Grøn Omstillingsfond, samt en iværksætterpakke.

Vinderne fra T.A.K.E. og tidligere studerende ved Erhvervsakademiet Lillebælt Rune Lyngbach Jensen, Rasmus Kongshøj og Thomas Eriksson

Højt niveau

Der var 6000 deltagere med til Danish Entrepreneurship Award, hvoraf langt størstedelen var unge, der deltog i en af de mange konkurrencer på dagen. Og de mange innovative idéer imponerede.

”Niveauet har været imponerende højt i dag. Der er rigtig mange gode idéer med stort potentiale, og det viser bare, at vi har mange unge mennesker i Danmark, der har evnerne til at skabe fremtidens vækstvirksomheder. Jeg håber, at dagen i dag har givet de unge en masse viden og læring, som de kan tage med hjem og som de kan bruge til at arbejde videre med deres idé,” siger Christian Vintergaard, adm. direktør i Fonden for Entreprenørskab – Young Enterprise.

Danish Entrepreneurship Award 2014 er arrangeret af Fonden for Entreprenørskab – Young Enterprise i samarbejde med Trekantområdet Danmark, og er en del af Danmarks Vækst- og Iværksætteruge.

Vindere fra T.A.K.E:

Rune Lyngbach Jensen
Rasmus Kongshøj
Thomas Eriksson