Tre uger med viden, natur og knowhow

“Det bedste ved kurset var, at vi kunne arbejde med en ægte virksomhed. Det er en stor motivation, fordi man ved, at ens løsning rent faktisk kan hjælpe nogen, siger Justyna, en Multimedia Designer-studerende fra Erhvervsakademiet Lillebælt.

Hun og en af sine klassekammerater greb chancen for at deltage i et sommerskolekursus i Finland i tre uger, hvor de arbejdede med rigtige cases i samarbejde med en finsk IT-virksomhed.

Kurset ‘Summer in Space 2014 – Digital Business Development’ fandt sted i Mikkeli i Finland, og Mikkeli University of Applied Sciences var vært for opholdet. ”Mikkeli ligger i hjertet af sødistriktet, så naturen er virkelig smuk. Jeg havde også et hul i min kalender i sommerferien, så hvorfor ikke? Jeg havde ingen planer her om sommeren, så jeg kunne tage dertil i stedet for. Det er et nyt land for mig, og jeg vil gerne møde nye mennesker”, siger Justyna, efter hun forklarer, at hun altid har elsket at rejse.

Udover det at arbejde på cases havde de studerende også undervisning i fag, som alle var relateret til projektet såsom tekstforfatning og entreprenørskab. ”Underviserne var fra hele verden – en fra Portugal, en fra Belgien og så videre – så blandingen af undervisere gjorde det endnu mere interessant”, nævner hun og tilføjer om sine medstuderende: ”…og det var første gang, at jeg arbejdede sammen med folk fra Tyskland, Belgien og Kosovo. På Lillebælt har vi også et multinationalt miljø, men det her var en ny oplevelse for mig!”

Justyna vurderer, at opholdet klart har opgraderet hendes CV: “Det er virkelig godt at vise en fremtidig arbejdsgiver, at man har gjort noget ekstra – ikke kun det, som skolen foreskriver, men ved at lede efter nye måder at få udvidet ens horisont på og ved at få nye oplevelser”.

”Jeg tror, at jeg gerne vil til udlandet igen. Jeg mener, at jeg på tredje semester har mulighed for at tage på udveksling, og på fjerde semester kan vi tage en praktik i udlandet. Hvis man har muligheden for at tage af sted, så tag af sted!”

Dette 5-ECTS-kursus arrangeret af SPACE-netværket er finansieret af Mikkeli University of Applied Sciences og Erhvervsakademiet Lillebælt, hvilket betyder, at flybilletterne, overnatninger på hostel og frokost for de studerende var betalt.

SPACE er et netværk med 60 videregående uddannelsesinstitutioner fra 30 forskellige lande i hele verden. Netværket har forskellige formål herunder det at stimulere udveksling af studerende og udvikle uddannelsesprogrammer som fastholder en høj grad af kvalitet blandt partnerinstitutionerne. 

VIL DU GERNE VIDE MERE OM, HVORDAN DU KOMMER AFSTED?