Græskarfritter og æblechips

Procesteknologer igang med produktudvikling.

Løg, æbler og græskar granskes grundigt af 10 procesteknologstuderende, der lige nu er i gang med at komme med input til, hvordan man kan udvikle netop disse produkter, som vi kender så godt fra vores supermarkeder. Det nordfynske Gods Gyldensten, der er Danmarks største producent indenfor løg og græskar og som leverer friske æbler til den danske detailhandel, er opgavestiller på projektet.

-Vi er gået ind i dette projekt, da vi synes, det er et godt og indholdsrigt projekt til gavn for både erhvervsakademiet og Gyldensteen Gods. Vi kan jo ikke med 100 % sikkerhed sige, at projekterne bliver til noget, men Gyldensteen vil arbejde målrettet for at bringe idéerne til virkelighed. Det er en afgørende værdi for vores deltagelse, at vi kan løfte det grundige forarbejde fra erhvervsakademiets studerende til et færdigt slutprodukt som kan skabe værdi i salgsledet. Succes kriteriet er derfor, at vi skal have igangsat produktion af et eller flere af projekterne, siger salgs- og marketingdirektør Claus Duedal Jakobsen fra Gyldensten.

Flere produkter i spil

Ud fra et oplæg fra Gyldensten har de 10 studerende fundet frem til fire gode produktforslag og udviklingsområder – løg relish, græskar fritter, æblechips samt holdbarhed på hakkede løg. Der arbejdes nu på højtryk med at få koncepterne klar, inden de skal præsenteres for Gyldensten i denne uge.

-Med et projekt som dette vil de studerende lære, hvordan man systematisk og praktisk arbejder med både produktudvikling og fødevaresikkerhed. Når vi gør dette sammen med en virksomhed som Gyldensten, er det for, at de studerende skal opleve, hvordan det er, når der står en producent i den anden ende som forventer at få noget helt konkret, de kan arbejde videre med efterfølgende, siger lektor fra procesteknologuddannelsen Pia Agger.

De studerende får i denne uge svar på, om de skal arbejde videre med deres koncepter. Efter efterårsferien går det praktiske arbejde så i gang, og produkterne skal udvikles, testes og analyseres inden den endelige præsentation den 29. november 2015.