Engelsk virksomhed på udkig efter praktikanter

Hardware Group og de studerende havde set frem til mødet, der resulterede i tre praktikpladser.

I september fik IT Teknolog AP uddannelsen, med speciale i netværk besøg af virksomheden Hardware Group fra England. Tre repræsentanter fra virksomheden havde valgt at lægge vejen forbi Odense for at høre mere om netværkslinjens studerende.Det var Firmaets Group Director, Group HR Chef og Talent Acquisition Manager der var på besøg.

Netværkslinjens gode ry er nemlig nået til England, hvor Hardware Group er blevet anbefalet at tage kontakt til underviser Peter Thomsen, som arbejder meget målrettet på, at få flere netværksteknolog-studerende til at tage deres praktik i udlandet.

Mangel på dygtige IT medarbejdere fik virksomhed til at kigge på Danmark

Hardware Group oplever ligesom øvrige IT virksomheder i Europa, at der er mangel på de dygtige IT medarbejdere – og ligesom alle andre virksomheder vil Hardware Group have fat i de allerbedste. Begejstringen var derfor stor, da virksomheden hørte om uddannelsen i Odense.

-Det vi har hørt om uddannelsen er, at de studerende her i Odense gennemgår et meget praksisnært studieforløb. Dette giver de studerende et business ready mindset, som vi finder utroligt attraktivt. De studerende får en forståelse af, hvordan det er at begå sig ude i den virkelige verden, og det er noget af det, vi oplever at mange tidligere universitetsstuderende mangler, siger Talent Acquisition Manager Eddie Murray fra Hardware Group.

Praktikstillinger i sigte i både England og USA

Eftermiddagen startede med, at Hardware Group præsenterede virksomheden for de studerende. De studerende fik et indblik i, hvilke jobmuligheder der var i virksomheden, og hvordan det er, at være medarbejder i Hardware Group.

Hardware Group er allerede nu klar til at prøve at få praktikanter fra netværkslinjen. Efter virksomhedens præsentation var fem studerende derfor klar til praktiksamtaler med de fem repræsentanter, som på forhånd havde meldt ud, at de gerne ville bruge to praktikanter til januar. Efter mødet med de fem studerende blev virksomheden dog overbevist om, at de nok kan bruge tre praktikanter i stedet, to til deres afdeling i Cirencester og en til deres US kontor i Minneapolis.