Erhvervsakademierne stormer frem

Da det i 2009 blev politisk vedtaget at etablere ni erhvervsakademier rundt om i landet, blev det samtidig besluttet, at erhvervsakademierne skulle måles på, om de ville være i stand til at skabe stigende søgning til deres uddannelser.

I dag – seks år senere – er svaret klart. Erhvervsakademierne er en succes. Antallet af ansøgere stiger fortsat.

Med helt i top ligger Erhvervsakademiet Lillebælt, som har adresse i både Vejle og Odense. Seneste tal fra 30. juni viser en samlet fremgang på 20,0 procent – fra 1.609 ansøgere i 2014 til 1.930 i 2015. Og allerede nu tegner det til, at optaget pr. 5. juli lægger yderligere alen til successen.

Forklaringen skal findes i den særligt erhvervs- og praksisrettede uddannelsesform.

- Når vi taler med de studerende, så kan vi høre, at en væsentlig grund til at vælge en af vores uddannelser er, at det ofte giver gode jobmuligheder efter endt uddannelse – simpelthen fordi vi i hele vores dna er rettet mod virksomhederne, siger Alice Petersen, erhvervskontaktchef, Erhvervsakademiet Lillbælt.

Virksomheder vinder

Erhvervsakademiet Lillebælts kartotek over virksomheder, som jævnligt inviterer studerende inden for er stort.

De studerende kommer i virksomheds- og iværksætterpraktik, de laver udviklingsprojekter i virksomhederne, og de laver afsluttende eksamensprojekt i samarbejde med en virksomhed.  En af de godt 3500 virksomheder som de seneste år har benyttet sig af studerende fra Erhvervsakademiet Lillebælt er Ordbogen.com.

- Samarbejdet med Erhvervsakademiet Lillebælt har to sider. For det første får vi studerende ind i vores virksomhed, som kommer med viden og kompetencer, der ofte udmønter sig i konkret værdi. For det andet giver det os et utrolig stærkt rekrutteringsgrundlag at arbejde tæt sammen med en lokal forankret uddannelsesinstitution, siger adm. direktør Peter Revsbech, Ordbogen.com.