Marokko bød på uvurderlige oplevelser

Tre af de studerende - Jeppe Silas Nygaard, Mette Lund og Imants Strumkis - efter en tur på kamelryg. De to øvrige studerende der var med i Marokko var Christina Martín-sonseca Ponz og Eva Sramkova.

De studerende oplevede både det Marokkanske køkken - der bød på eksotisk mad og søde sager – kamelridetur og guidede ture gennem de forskellige byer de besøgte under opholdet. De studerende mødte desuden en del marokkanere, med hvem de diskuterede forskellige aspekter af livet, kærligheden og religion.

En oplevelse for livet

De studerende tilegnede sig en masse ny akademisk viden i løbet af turen, men de fik også en masse social og kulturel viden med sig hjem i bagagen.  

-Denne oplevelse var inspirerende, intens og endda livsændrende, siger studerende Christina Martín-Sonseca Ponz, da hun beskriver sin oplevelse af Marokko.

En af de helt centrale årsager til, at de studerende opnåede en så stor kulturel indsigt, ligger i, at de boede hos og besøgte ganske almindelige Marokkanske familier.

-De viste os, at man ikke behøver en masse materielle goder for at være lykkelig, de havde et helt fantastisk uselvisk perspektiv på verden,fortæller Cristina Martín-Sonseca Ponz.

Derudover oplevede de studerende, at den tid de tilbragte med marokkanske studerende også var meget indsigts- og værdifuld i spørgsmålet om at forstå den marokkanske og muslimske kultur. De studerende opdagede blandt andet, at europæiske og marokkanske unge måske slet ikke er så forskellige, som man umiddelbart kunne tro.

-De marokkanske unge drømmer jo om de helt samme ting, som vi gør her i Europa,siger Jeppe Silas Nygaard.  

Gæstfrihed og samvær

De fem studerende bider især også mærke i den store gæstfrihed, de oplevede i løbet af deres ophold i det muslimske land. Følelsen af sammenhold indrammer hele det marokkanske samfund, og det er en helt særlig og speciel kulturel følelse, hvor samvær og familieværdier er i fokus.  Imants Strumskis mener, at europæere kan lære noget af dette:

-Jeg tror, vi kan lære en masse af dem på dette område; i vores dagligdag glemmer vi ofte at sætte pris på hinanden, siger Imants.

Alle de studerende fik en varm velkomst af deres værtsfamilier og følte sig med det samme som en del af familien. Afskeden var da også følelsesladet og tårevædet hvilket vidner om, at de studerende havde et meget givende ophold i Marokko.

De fem er ligeledes enige om, at de ville takke ja til et lignende ophold i fremtiden – og de vil også anbefale andre at gøre det samme.

-Det var den bedste oplevelse, understreger Imants Strumskis.