Praktik baner vej til job

Hos HR-Skyen arbejder de med IT systemer der letter administration og rutineopgaver i forbindelse med rekrutteringsprocesser. Siden sommer har Mads udgjort en fast del af teamet i Odense, hvor han har arbejdet som udvikler på virksomhedens e-rekrutteringssystem. Han startede som studentermedhjælper, herefter blev han praktikant og til januar kan Mads se frem til fuldtidsansættelse i samme virksomhed.

- Jeg har virkelig kunnet mærke, at der er blevet investeret tid og arbejde i mig, i den tid jeg har været her. Jeg er blevet taget ind som en kollega fra dag ét og ikke ’bare’ praktikant. Det giver selvfølgelig blod på tanden, når man kan mærke at man får ansvar og er med til at sætte sit præg på produktet, fra den dag man træder ind af døren. Jeg føler mig overbevist om, at det er en af fordelene ved at komme ind i en mindre virksomhed som HR Skyen, siger udvikler og EAL-studerende Mads Jensen.

Praktikanter er en naturlig del af virksomhedens udvikling

Det er et meget vigtigt mål for HR-Skyen, at hverve praktikanter som senere kan ansættes i job, studiejob eller som freelancere. 

- Som mindre virksomhed er vores overordnede mål med vores praktikaftaler, at vi får studerende som kan blive nye medarbejdere i fremtiden. Oplæring er enormt ressourcekrævende, og praktikken er en oplagt mulighed for at få kørt de unge ind i virksomheden, siger Ali Cevik direktør fra HR Skyen.

Mads er ikke den første EAL-studerende der har været en del af HR-Skyen. Selve grundprogrammeringen af rekrutteringssystemet blev til ved hjælp af blandt andre en multimediedesigner fra EAL. Derudover har virksomheden på nuværende tidspunkt en multimediedesigner ansat, ligesom en af virksomhedens projektledere også har taget sin uddannelse på EAL og er kommet ind i virksomheden gennem sin praktik.

Hver 4. får job

Også på erhvervsakademiet er man glade for at praktik baner vejen til job.

- Alle studerende hos os kommer i praktik og for omkring hver fjerde slutter praktikken med ansættelse. Praktikken giver de studerende en unik mulighed for at vise virksomheden, hvad de kan, samtidig med at de får mulighed for at anvende teorier til at udvikle praksis siger erhvervskontaktchef fra EAL Alice Petersen.