Stor fremgang i antallet af ansøgere

Antallet af ansøgere pr. 15. marts til finansøkonom, finansbachelor og financial controller går frem med hele 63 procent sammenlignet med tallene fra sidste år.

Trods flere års modvind for banksektoren og ejendomsbranchen har Erhvervsakademiet Lillebælt nu en fremgang på hele 63 procent i antallet af ansøgere på finans uddannelserne.

Selvom pengeinstitutter og ejendomsmæglere i disse år kæmper med at finde deres ben at stå på som følge af finanskrisen, så har kommende studerende ikke til sinds at vente på, at krisen er endegyldigt forbi.

Det viser helt nye tal fra Erhvervsakademiet Lillebælt i Odense. Her går antallet af ansøgere pr. 15. marts til finansøkonom, finansbachelor og financial controller frem med hele 63 procent sammenlignet med tallene fra sidste år.

- Årsagen til, at så mange ønsker at videreuddanne sig til den finansielle sektor, hænger formentlig sammen med, at finanskrisen omsider er ved at klinge af. Pengeinstitutterne og ejendomsbranchen begynder at få mere positiv omtale, og de unge kan igen se mulighederne i at gå finansvejen, siger Kim Hass Rubin, uddannelseschef for Finans & økonomi, Erhvervsakademiet Lillebælt i Odense og Vejle.

Fornyet tiltro til ejendomsbranchen

Hos EDC-mæglerne i Odense, der hvert år tager flere finansøkonomer i praktik, mærker man også  den voksende tilstrømning til uddannelsen.

- I Odense er der kommet gang i ejendomsmarkedet igen. Vi sælger ejendomme hurtigere og hurtigere – ikke mindst salget af ejerlejligheder vinder frem. Det er med til at skabe fornyet tiltro til, at det godt kan svare sig at satse på en karriere som ejendomsmægler, siger Kåre Nyegaard, ejendomsmægler, EDC-mæglerne i Odense.

Han peger i den sammenhæng på, at praktikdelen er af stor betydning for såvel den studerende som ejendomsmægleren.

- Det er, når de studerende kommer ud i praktik, at de for alvor finder ud af, hvilke muligheder der er inden for branchen. Samtidig giver det os mulighed for at spotte en kommende medarbejder, siger Kåre Nyegaard, der for nylig ansatte to tidligere praktikanter. Han forventer at tage endnu flere praktikanter i år.

På Erhvervsakademiet Lillebælt noteres en samlet fremgang på hele 28 % i forhold til sidste års opgørelse pr. 15. marts.