Store verdensnavne på DOK 5000

Det var de helt store innovative sværvægtere fra blandt andet NASA og Google der fyrede op under de studerende og ansatte fra Erhvervsakademiet Lillebælt samt en række inviterede virksomheder. Dette skete ved den første Factory of Imagination konference i DOK 5000 på Odense Havn den 18. maj.

De studerende fik inspiration igennem gæstetalernes egne erfaringer med innovation og den til tider noget lange vej fra tanke til et færdigt og vellykket produkt. Gæstetalerne bestod af: Josh Bongard specialist indenfor evolutionary robotics, Googles interface designer Morten Just, Todd Reichert og Cameron Robertson der er human flight pioneers fra Aerovelo , Dan Goods visuel streteg fra NASA samt innovationsspecialisten Riwa Harfoush, der blandt andet arbejder for Pepsi og Nestle.

Gode råd fra innovative forbilleder

Factory of Imagination har til formål at booste de innovative tanker hos de studerende på Erhvervsakademiet Lillebælt og iværksættermiljøet på havnen.

-De krøllede hjerner giver eleverne lys i øjnene, og det hæver deres ambitionsniveau. Når de studerende møder de her koryfæer, får det dem til at tænke, at det uopnåelige er opnåeligt, siger Jens Mejer Pedersen, rektor for erhvervsakademiet.

Der blev ikke sparet på de gode råd til de studerende, der blandt andet blev opfordret til at tænke stort også selvom folk i deres omverden siger at ideen er så vild at det næppe kan lade sig gøre – ”make the impossible possible”. 

-Hvis man gerne vil frem med en god idé, så er det bedst, at leve sit liv som man plejer at gøre. Tag et kig på de ting du interagerer med i hverdagen og overvej om der er noget du kan gøre bedre og smartere ved produktet.

Sådan lød et af rådene fra Googles interface designer Morten Just, som derudover opfordrede de studerende til at dele deres idéer med alle de kan komme i nærheden af.

TEDx konference skal sprede de gode idéer

Netop delingen af de gode og innovative idéer bliver der fuldt op på allerede to dage efter Factory of Imagination, hvor Erhvervsakademiet Lillebælt holder den første TEDx konference i Odense den fra kl 13.30-18.00 i erhvervsakademiets kantine på Munke Mose Allé.

TED talks afholdes overalt i verden og foregår dels fysisk og dels på nettet. Ideen er, at forskellige mennesker deler deres viden gennem fremlæggelse af deres egne idéer. Erhvervsakademiet Lillebælt har fået rettigheder til at afholde TED talks og det vil ske for første gang den 20. maj, hvor også Morten Just fra Google og Dan Goods fra NASA deltager. Her vil nogle af de studerende, der har været på studietur til USA og arbejdet med udvikling af idéer for NASA fremlægge deres projekter.