Sydfynske virksomheder efterlyser IT-folk

Datamatiker-studerende i undervisning.

Selvom lønnen er god, og der i mange tilfælde er noget nær jobgaranti, så kan det være vanskeligt for sydfynske IT-virksomheder at rekruttere nye medarbejdere.

Derfor har en række virksomheder nu fundet sammen i netværket IT Sydfyn. IT vikrsomhederne skal dele viden med hinanden, samtidig med at der skrues op for synligheden.

- I dag er situationen den, at når der skal ansættes ny IT-medarbejder, så er udvalget af kandidater, der er godt uddannede særdeles tyndt. Det skal der gøres noget ved, siger Kenneth Seerup Jørgensen, direktør i Uddata og formand for det nystartede IT Sydfyn.

Lokkes med job

En af vejene går gennem en tættere kontakt til Erhvervsakademiet Lillebælt i Odense, hvor der tilbydes IT-uddannelser. Her ser man samtidig et behov for at endnu flere unge vælger IT-uddannelse for at opfylde virksomhedernes efterspørgsel.

- På eksempelvis vores datamatikeruddannelse står vi med den udfordring, at vi ikke uddanner tilstrækkelig mange studerende i forhold til, hvad virksomhederne efterspørger. Nogle af de studerende lokkes ligefrem med job, inden uddannelsen er færdig, siger Jørn Vesterdal, uddannelseschef for Erhvervsakademiet Lillebælts datamatikeruddannelse, der både holder til i Vejle og Odense.

Han er ikke i tvivl om, at vejen til flere studerende går gennem en endnu tættere virksomhedskontakt.

- Udover at de studerende får bedre mulighed for praktik- og projektopgaver med afsæt i en konkret virksomhedscase, så betyder det også, at vi bedre kan vise de unge, hvor der meget vel kan vente job, siger Jørn Vesterdal, der derfor også glæder sig over det nystartede samarbejde med IT Sydfyn.

Tættere kontakt

Etableringen af IT Sydfyn og nerværkets samarbejde med Erhvervsakademiet Lillebælt hilses ligeledes velkommen i Erhvervskontakten i Svendborg Kommune.

- Fællesnævneren for de sydfynske IT-virksomheder og Erhvervsakademiet Lillebælt er værdien af, at vi får uddannet flere kvalificerede IT-medarbejdere. Derfor er det oplagt, at der knyttes en tættere kontakt, så virksomhederne får mulighed for at sætte deres aftryk på IT-uddannelserne, og de studerende får øjenene op for, at der findes spændende IT-jobs på Sydfyn, siger Helge Padegaard.