Studerende søger udfordringer Down Under

André er på sit tredje semester, hvor han skal i praktik for at bruge de redskaber han har erhvervet sig under uddannelsen. André tøvede ikke længe før han begyndte at søge pladser udenfor landets grænser.

-Jeg har altid haft lyst til at komme ud at rejse og arbejde i udlandet. Derfor tænkte jeg, at det ville være oplagt at søge en praktikplads i udlandet. Det er en super god mulighed for at udvikle mig fagligt og jeg forventer at få værdifuld erfaring med mig hjem i bagagen.

Underviser Niels Antonsen glæder sig også over, at studerende som André vælger at tage sin praktik i udlandet.

-Der er desværre ikke så mange handelsøkonomer der tager i praktik udlandet. Vi vil gerne have flere til at udnytte muligheden. Specielt kunne det være en stor fordel, hvis flere så mulighederne i Tyskland. Generelt er de, der tager af sted glade for opholdet og klarer sig godt når de kommer retur og fortsætter deres karriere her i landet. Udlandspraktikken er noget der på alle måder virker positivt på handelsøkonomerne, de får både personlige og faglige kompetencer som giver dem stor værdi i jobmarkedet.

Australien var kun et par klik væk

André søgte informationer om praktikpladser i udlandet på nettet, og kom i den forbindelse i kontakt med virksomheden Kilroy der hjælper studerende med at skabe kontakter til praktikvirksomheder over hele verden. Kilroy sendte Andrés ansøgning ud i deres netværk i Australien, og der gik ikke lang tid, før André blev kontaktet af TLC Marketing Worldwide, der ligger i hjertet af Sydney. Nu er han i et spændende 6 måneders praktikforløb på den anden side af jorden.

-Jeg håber at et længere ophold i udlandet gør mig endnu mere selvstændig end jeg er i forvejen, og at det kan bane vej for en karriere som international handelsmand med gode relationer både nationalt og internationalt.