Virksomheder prioriterer igen efteruddannelse

Efteruddannelse på Erhvervsakademiet Lillebælt.

På Erhvervsakademiet Lillebælts efteruddannelses-afdeling i Odense har man i en årrække mærket konsekvenserne af finanskrisen, hvor virksomheder har vendt hver en krone. Antallet af medarbejdere, som sendes på efteruddannelse, er dykket.  

Men nu er der tegn på, at virksomhederne igen afsætter midler til at dygtiggøre deres medarbejdere.

- Virksomhederne ved godt, at uddannelse af medarbejdere er et vigtigt konkurrenceparameter, men konjunkturerne har været så dårlige, at der er blevet skåret kraftigt på denne del. Det er i færd med at ændre sig, og virksomhederne er igen begyndt at tage sig råd til efteruddannelse, siger uddannelseschef Birger Brandt, Erhvervsakademiet Lillebælt.     

Står stærkere 

Det er eksempelvis efteruddannelsesforløb indenfor salgspsykologi, som lige nu vinder frem. Virksomheder sender medarbejdere på kurser for at lære om kundeforståelse og få nye værktøjer til stærkere kommunikation. For eksempel firmaet GITS i Odense, der leverer forskellige former for totalløsninger indenfor it.    

- Vi har en medarbejdergruppe med stor erfaring, men vi havde en fornemmelse af, at de trængte til at få genopfrisket deres viden. Derfor traf vi en beslutning om at sende et hold på kursus, så de kunne få nye kommunikative værktøjer og stå stærkere i samarbejdet med kunden, siger Susanne Nørager, Systemdirektør i GITS A/S. 

Ikke sidste gang 

For firmaet har det kostet både medarbejdertimer og udgifter til efteruddannelse at have otte folk af sted otte fredage i træk, men det har været godt givet ud. 

- Det er jo ikke nogen hemmelighed, at finanskrisen har været hård, og at det længe har handlet om at få ordrer i bogen. Men vi ved samtidig, at efteruddannelse er en investering, som betaler sig på den lange bane. Det er en indsats som vi løbende vil prioritere, siger Susanne Nørager. 

VEU-milliard lokker 

På Erhvervsakademiet Lillebælts efteruddannelsesafdeling føler man sig overbevist om, at endnu flere virksomheder over de kommende år vil følge trop og satse på opkvalificering af medarbejdere. Det skal blandt andet ske ved hjælp af den milliard kroner, som for nylig er blevet sat af til voksen- og efteruddannelse (VEU).    

- VEU, der har til formål at give medarbejdere et kompetenceløft og derved styrke virksomhedernes produktivitet, betyder en nedsættelse af brugerbetalingen. Det vil gøre det endnu mere attraktivt for virksomheder at tænke i efteruddannelse, siger Birger Brandt.