EAL mærker effekten af satsning på iværksætteri

Studerende fra Pba. i innovation og entreprenørskab i Vejle kan se frem til endnu flere medstuderende til februar.

Smilene var store, da Vejle i 2014 blev kåret som årets iværksætterkommune i Danmark. I dag – to år senere – smiler de på EAL i Vejle, som i høj grad skal være med til at sikre, at der også i fremtiden bliver udklækket folk med forstand på iværksætteri. 

I øjeblikket oplever Erhvervsakademiet Lillebælt i Vejle nemlig den hidtil største interesse for de uddannelser, der har iværksætteri på skemaet. Eksempelvis er uddannelsen Pba. i innovation og entreprenørskab gået frem fra 21 studerende sidste år til 31 i år. En interesse, som ikke mindst skal ses i lyset af kommunens satsning på iværksætteri.  

- Vi mærker, at vi holder til i en kommune med stort fokus på iværksætteri. Med synlig adgang til rådgivning, arrangementer og faciliteter for iværksættere, virker det til, at kommunen er med til at tænde iværksætterlysten og skabe interesse for den uddannelses- og erhvervsvej, siger Leif Bojesen, afdelingsleder, Erhvervsakademiet Lillebælt i Vejle.

Rød iværksættertråd  

Siden 2011 har Vejle – som en af de første kommuner i landet – haft det skrevet i kommunens erhvervspolitik, at kendskabet til iværksætteri skal starte allerede i folkeskolen. 

- At blive iværksætter er ikke noget, som først skal begynde, når du er oppe i årene og færdiguddannet. Det er et mindset, som skal fremmes. Blandt andet ved at skabe en rød tråd fra folkeskolen og op til uddannelser på akademiniveau, siger Michael Jul-Nørup Pedersen, Vejle Erhvervsudvikling.

Netop den tråd høster ros på Erhvervsakademiet Lillebælt.

- Når først erhvervspolitikken og udbredelsen af kendskabet til iværksætteri på grundskoleniveau slår igennem, er jeg sikker på, at vi kommer til at opleve en endnu større interesse for iværksætteri. Jo tidligere iværksættertanken bliver født, jo større sandsynlighed er der for, at der rent faktisk er nogen, som vil uddanne sig inden for feltet, slutter Leif Bojesen.