Erhvervsakademiet giver ordet til TEDtalks

De super engagerede og glade frivillige og talere fra TEDxEAL 2015.

Bill Clinton og Bill Gates har stået der. Det samme har folk som Bono, Richard Branson og Monica Lewinsky.

Onsdag den 3. marts kommer turen til fynboer med noget på hjerte. Vi taler om TEDx, udsprunget af TEDTalks, der siden 1984 har vokset sig til et verdensomspændende fænomen med millioner af følgere.

Konceptet, der startede i USA, går i al sin enkelthed ud på, at folk, der brænder for et ganske særligt emne, får præcist 18 minutter til at fremlægge deres budskab for en forsamling. De bedste fremlæggelser bliver lagt på Youtube, hvor de ses af millioner af mennesker verden over. 

Eksklusivt medie

Det er ikke alle og enhver, som kan få lov til at præsentere TEDx. Udvalgte lokationer rundt om i verden har licens til at foretage optagelserne. Nu har Erhvervsakademiet Lillebælt i Odense som de eneste i Region Syddanmark fået licens til at lægge hus til TEDx.

- Det er en meget speciel event, som vi er utroligt stolte af at kunne præsentere. TEDx har vokset sig til en kolossal platform, hvor kendte og ukendte mennesker på tværs af kulturer og landegrænser i løbet af 18 minutter præsenterer deres ideer og visioner, siger Jens Mejer, rektor, Erhvervsakademiet Lillebælt.  

Intenst og underholdende 

Oplægsholderne til TEDx i Odense er allerede på plads, og alle pladser til arrangementet er blevet revet væk. Hvad oplægsholderne præcist kommer til at tale om, bliver først afsløret på selve dagen. Jens Mejer tør dog godt garantere, at den fynske udgave af TEDx bliver både underholdende, oplysende og ikke mindst yderst intens.

- Emnerne, som oplægsholderne kommer med, kan handle om alt lige fra personlige oplevelser til videnskabelige fremlæggelser eller helt nye erhvervsideer. Pointen er, at de kun har 18 minutter til rådighed. Derfor skal de være velformulerede, og de skal komme med en masse engagement. Det giver en helt særlig stemning i lokaler, siger Jens Mejer.   

TEDx i Odense finder sted torsdag den 3. marts, 2015 fra kl. 14:00-18:00 hos Erhvervsakademiet Lillebælt, Munkebjergvej 130, Odense M, i konferencesalen.