Fra uddannelsesstrøget i Vejle til Ramblaen i Barcelona

De studerende på Montjuïc.

Med udgangspunkt i OL i Barcelona tilbage i 1992 er 39 serviceøkonom-studerende fra Erhvervsakademiet Lillebælt (EAL) i Vejle taget til den spanske storby for at se hvilken effekt, den store begivenhed har haft for byen.

De studerende undervises sammen med internationale studerende på La Salle universitetet i Barcelona. Undervisningen har fokus på OL Barcelona 1992, og byens store forvandling som blev igangsat for at skabe de rette rammer om den store begivenhed.

- Turismen i Barcelona tog for alvor fat efter OL.  Antallet af turister er steget fra 1,7 millioner før OL til 7,4 millioner om i 2015. OL skabte mange muligheder for byen, men lagde også samtidig et utrolig stort pres på de forskellige faciliteter, og det er noget af det, de studerende bl.a. skal se på under denne studietur, siger Niels Antonsen, lektor på Erhvervsakademiet Lillebælt.

Med OL 2016 i Rio lige om hjørnet skal de studerende ligeledes se på hvilke faktorer, der kan forklare hvorfor, OL i Barcelona blev en succes, og om der er elementer, man med fordel kunne have overført til det kommende OL i Rio. Derudover drages der paralleller til events på dansk jord.

Mødet med nye kulturer

Et andet formål med turen er at give de studerende indblik i en anden kultur. De er allerede klædt godt på til mødet med en ny kultur hjemmefra i og med, at de 39 EAL studerende selv repræsenterer otte forskellige kulturer.

- Der er op til turen arbejdet på tværs af det danske og internationale hold. Der er derfor oparbejdet et godt samarbejdsklima og venskaber på tværs af nationaliteter. Dette giver de studerende et godt udgangspunkt til mødet med endnu en kultur, siger Niels Antonsen.

De studerende har fra dag et på deres studie arbejdet målrettet for at komme på denne studietur, som de selv har været med til at planlægge og spare op til. De har bl.a. sparret op til turen ved at deltage som frivillige ved sidste års EM i handicapbordtennis, der fandt sted i Vejle i efteråret. Selve planlægningsdelen er også helt i tråd med uddannelsen.

- Dette ligger i naturlig forlængelse af studiet som retter sig mod servicesektoren. Det er således en stor glæde at se hvor kreativt og entusiastisk, de studerende har løst denne del af rejsen, udtaler adjunkt Lotte Knudsen.

De studerende havde 1. studiedag den 4. april i Barcelona og afslutter turen med en eksamen den 15. april.