Unge vælger erhvervsakademi-uddannelser som aldrig før

EAL kan i disse dage byde nye studerende velkommen. Flere og flere vælger erhvervsakademi-uddannelserne til, og ansøgertallet 2016 viser en samlet fremgang på 66 procent.

Ansøgertallet til optagelse i februar på Erhvervsakademiet Lillebælt viser den største fremgang til dato.

Antallet af unge der søger ind på erhvervsakademi-uddannelserne i Odense er nemlig skudt gevaldigt i vejret. Antallet af førsteprioritetsansøgere til vinteroptaget 2016 viser en samlet fremgang på 65 procent – fra 447 ansøgere sidste år til 739 i år.

- Samlet set er der tale om den største fremgang, siden vi slog dørene op i 2009. Og i betragtning af at der i dag findes et utroligt bredt spektrum af uddannelser, som kæmper om de samme studerende, er udviklingen særdeles positiv, siger Alice Petersen, kommunikationschef, Erhvervsakademiet Lillebælt.

Mere end 1000 jobs i erhvervsakademiets jobportal

Erhvervsakademiets kommunikationschef mener, at en del af forklaringen på de mange ansøgninger skal findes i de senere års succesfulde erfaringer med praktik, der udmønter sig i jobs.

- En fjerdedel af de studerende, som tager en uddannelse på Erhvervsakademiet Lillebælt, får efterfølgende job i den virksomhed, hvor de har været i praktik. Overgangen fra opkvalificerende uddannelse til job er ganske enkelt ikke længere så lang, som den har været, slutter Alice Petersen.

De studerende på EAL har blandt andet mulighed for at søge praktikplads og studiejobs gennem erhvervsakademiets egen jobportal, som alene i 2015 havde mere end 1000 jobopslag. 

Virksomheder annoncerer studie-, praktik- og fuldtidsjobs med relevans for EALs studerende og dimittender. Samtidig præsenterer de studerende sig selv med deres faglige og personlige styrker, som bliver matchet op med jobs på jobportalen, og rigtig ofte bliver det starten på et langvarigt samarbejde.