Konstruktøruddannelsen vinder procespris

Prisen er vundet i et samarbejde mellem Erhvervsakademiet Lillebælt, Bygge- og Anlægsbranchens udviklingsfond, Byg til Vækst, Odense Kommune, 3F, AMU-Fyn, KPC-BYG.

Projektet har været igang i 1 1/2 år og har involveret flere hold fra Konstruktøruddannelsen samt afdelingens PhD-studerende.

En væsentlig årsag til, at valget faldt på projektet "Byg til Vækst Lean", er den ligeværdige involvering fra alle parter i byggeprocessens værdikæde, lige fra bygherre og rådgivere til entreprenører og udførende. Ikke mindst det solide fokus på bottom-up og forankring blandt bygningsarbejderne på pladsen afgjorde sagen. 

Stærkt opløb til Procesprisen 2016

Byg til Vækst er udvalgt blandt 13 indstillede projekter, hvoraf fire blev udvalgt som nominerede til prisen. 

Udover "Byg til Vækst" var også det århusianske arkitektsamarbejde BIM7AA indstillet til prisen, hvor omdrejningspunktet er et fælles og åbent tilgængeligt BIM-sprog. De to øvrige udvalgte kandidater var Region Nordjylland, der som toneangivende bygherre løfter både egne byggerier og regionens byggeproceskompetencer gennem krav om brug af Lean Construction-metoder, samt Ny Nørreport, der fremstår som et solidt eksempel på gedign projektledelse med Lean-elementer i et ekstraordinært komplekst bygge- og anlægsprojekt i, over og under jorden.