Mikkel fik job ved sin dimission

Datamatikerne Mikkel Møller Jensen og Troels Brødsgaard i fuld gang på deres fælles arbejdsplads Uptime-IT i Svendborg.

Datamatiker Mikkel Møller Jensen fik sig noget af en overraskelse ved sin dimission i slutningen af januar i år. Mikkel og hans studiekammerat Troels Brødsgaard havde fået stor ros for deres afgangsprojekt, som have fokus på implementering af nye teknologier indenfor big data analyse. De to studerende blev derfor spurgt, om ikke de ville præsentere projektet til dimissionen, hvor også flere virksomheder er inviteret med, heriblandt Uptime-IT fra Svendborg som de studerende lavede projektet for.    

- Efter præsentationen blev jeg stoppet af Daniel Bo Frederiksen, som er systemudvikler og partner i virksomheden Uptime-IT. Han spurgte, om jeg kunne tænke mig at arbejde videre med projektet hos dem. Det var jo helt fantastisk – det gav mig mulighed for, at komme direkte ud og arbejde med det jeg har lavet på mit studie og være en del af et projekt fra idéfase til realisering. Ovenikøbet omhandler projektet big data og analyse, som virkelig er det helt store for tiden, siger Mikkel.  

I midten af februar kastede Mikkel sig ud i sit nye arbejdsliv i den svendborgensiske virksomhed efter 2½ års studie på datamatikeruddannelsen på EAL.

På udkig efter IT folk med en skarp idé

Daniel Bo Frederiksen fra Uptime-IT udtaler:

- De studerendes afgangsprojekt gav et godt udgangspunkt, vi kan arbejde videre med i Uptime-IT. Det var derfor oplagt at få Troels og Mikkel med i realiseringen af projektet. Projektet omhandler udvikling og implementering af en skalerbar data-warehouse platform for DTU, med henblik på central opsamling og distribution af data i forskningsprojekter. Projektet blev startet, mens Troels var i praktik hos os, og han fik her idéen til afgangsprojektet. Troels blev ansat efter sit praktikforløb hos os, og så fik vi fat i Mikkel ved hans dimissionen, siger Daniel Bo Frederiksen fra Uptime-IT.

Uptime-IT har ligesom mange andre IT virksomheder erkendt, at det ikke er let at finde kvalificeret arbejdskraft. De medarbejdere de kigger efter, er dem med den skarpe idé, evnen til at tænke ud af boksen og med viljen til at prøve tingene af, hvilket de har fundet i Mikkel og Troels.

- De to er blevet kastet ud på dybt vand fra dag ét og arbejder nu med bl.a. en kravsspecifikation på projektet. De er nogle ihærdige gutter, og de gør et rigtig godt stykke arbejde. Det at de har kendskab til projektet på forhånd, og at de er meget selvkørende gør, at indkøringstiden er blevet reduceret væsentligt, slutter Daniel Bo Frederiksen.