Praktikmesser på EAL

I denne uge har der været afholdt praktikmesser på EALs campus i Odense.

Studerende og virksomheder får mulighed for at mødes

Den 9. november havde IT uddannelserne i Odense i fællesskab planlagt en IT praktikmesse i hal C, hvor uddannelsernes studerende og ca. 16 lokale IT virksomheder kunne komme i dialog omkring praktiksamarbejde og/eller jobmuligheder.

IT uddannelsernes praktikmesse bestod af en kombination af messe og en række oplæg fra virksomheder, der præsenterede sig selv og de muligheder, de studerende har for at søge praktik og job ved netop disse virksomheder.  

Blandt virksomhederne var WEB2IT, som var glade for muligheden for at møde de studerende.

- Vi er kommet i dag for at få en snak med de unge mennesker om muligheden for at blive vores praktikant og måske også kommende medarbejder. Vi søger en hardcore programmørtype, der dårligt kan slippe opgaven, når vedkommende er hoppet om bord i det - og det håber vi, at vi kan finde her på messen, sagde direktør Tommy Jepsen fra WEB2IT.

De studerende var også glade for messen, som kunne give dem en idé om, hvilke muligheder de har for at komme i praktik.

- Det er spændende at høre, hvad det er, de forskellige virksomheder beskæftiger sig med og derved se, om det er et sted man kan se sig selv. Vi håber helt klart, at vi går herfra med idéer til, hvor det kunne være interessant at komme hen i praktik, sagde studerende Nicolaj og Niclas fra multimediedesignuddannelsen

Studerende hjælper nye studerende på vej

Torsdag var det international hospitality management og sport management der afholdt praktikmesse, men i et andet format. Her var det de studerende, der netop har været i praktik, der stod bag standende, hvor de præsenterede deres praktik og deres praktikvirksomhed for de nye studerende.

- Det er første gang, vi prøver det her, og det bliver spændende at se, hvordan det kommer til at fungere, siger underviser Niels Høyer

De nye studerende kunne se hvilke muligheder, de har for at komme i praktik, ligesom praktikanterne fik chancen for at prøve sig selv lidt af, inden den stod på praktikeksamen senere på dagen.

- Det er sjovt at kunne fortælle nye studerende om min praktikerfaring, og det er en alletiders mulighed for de kommende praktikanter, der her på messen kan se, hvor de evt. kan søge hen i praktik. Det kan nemlig godt være lidt svært at overskue, når man står og skal søge en plads, og på denne måde kan vi måske hjælpe dem lidt, siger Karina fra hospitality management.