Studerende bag interaktiv fortælling på Brandts

Multimediedesignere med speciale i film og animation fra Erhvervsakademiet Lillebælt, og kandidatstuderende musikere fra Syddansk Musikkonservatorium afviklede i samspil en interaktiv installationskoncert hvor publikum var med til at skabe oplevelsen.

- Vi ville gerne lave noget specielt, noget der skiller sig ud og noget som folk vil tænke tilbage på som en god oplevelse. Det er en anderledes måde at arbejde sammen på, vi kommer fra forskellige verdener og selvom der kan være udfordringer med planlægning, mindre sprogbarrierer og møder så er det virkelig sjovt at være med til, siger Mie Poulsen studerende fra EAL.

Den græske tidsgud, Chronos, indtog i weekenden Brandts og åbnede op for en mystisk og magisk fortælling om tid og sted, og hvordan dette hurtigt kan ryge ud af balance. Chronos begiver sig ud på en rejse gennem musikkens historie hvor fortiden møder fremtiden og det, der umiddelbart er en klassisk koncert blev underbygget af flere lag, af forskellige former for animation, lys og lyd.

To verdener bag forestillingen

De studerende har i fællesskab udviklet historien ud fra selvvalgt musik og deres forskellige baggrunde som hhv. multimediedesignere og musikere har været essentiel. Det er et forsøg på at sammensmelte to verdener, der umiddelbart er vidt forskellige, men som alligevel tilsammen, har rigtig meget at fortælle. Konceptet og dets historie er et resultat af de studerendes forskellige kompetencer og særligt dette har givet dem muligheden for at tænke og udfolde sig kreativt på flere niveauer.

Det er første gang de studerende på egen hånd udvikler et koncept med alt fra det tekniske med installationer, lys og lyd til det kreative med ideudvikling, sammensætning af forskelligt musik, historiefortælling, og yderligere er der også selve planlægningen og promoveringen. Der er mange bolde i luften på én gang, men de studerende har kastet sig ud i det med gå-på mod og får det til at gå op i en højere enhed.

-Det er en udfordring at få det hele til at gå op i en større enhed. Der er ikke noget, der bliver som man først ønskede, så man må være kreativ og finde på alternative løsninger, og dét er virkelig spændende. Det er det, der gør at man bliver helt grebet af det, tilføjer Oliver Ågren fra EAL.