Studerende mødes med augmented reality

De nye studerende møder op på campus til deres første introdag

Når 1600 nye studerende træder ind af døren på EALs nye campus i Odense, bliver de både mødt af spritnye fysiske rammer men også af en forstærket digital virkelighed i form af EAL Wayfinder app’en.

Det er i sig selv stort, når man skal starte på en videregående uddannelse - man skal forholde sig til nye fag og opbygge en masse nye relationer. Når man så ovenikøbet skal starte op i et 20.000 kvadratmeter stort campus, så er det også sin sag at finde rundt.

Det har EAL sammen med 8 multimediedesign-studerende fundet en løsning på. Når de 1600 nye studerende bydes velkommen bydes velkommen i denne uge, bliver de opfordret til at downloade den nye app EAL Wayfinder app.

Finder vej i et augmentet reality univers

Udover at kunne prøve en EAL quiz og få vist hvor man kan finde sit undervisningslokale, kan man som studerende tage på en guided tour og få et indblik i historien bag den gamle kaffeautomat-fabrik Wittenborg, der tidligere har haft til huse på grunden.

- Den guidede tour foregår i et augmentet reality univers. Det handler om at få de studerende rundt på campus, så de lærer stedet ordentligt at kende. Rundt omkring i bygningerne er der placeret plakater fra den tid Wittenborg huserede på grunden. De studerende kan scanne plakaterne hvorefter der popper historier og billeder af relaterede objekter frem, siger EALs kommunikationschef Alice Petersen.

En af de studerende bag app’en Kenneth Gustavsson ser to helt store fordele ved EAL Wayfinder.

- Brugerne vil kunne finde rundt og få den nødvendige information uden at være henvist til i et væk at skulle spørge andre om vej. Derudover elsker mange – ikke mindst unge mennesker – at lege med deres smartphone og rundvisningsapp’en vil derfor appellere til brugergruppen, siger multimediedesign-studerende Kenneth Gustavsson.