Thomas blev en del af holdet hos DFIF

Studerende fra erhvervsakademiets sportmanagement uddannelse.

I en undersøgelse tilbage fra 2011 svarede 64 procent af de voksne danskere ’ja’ til, at de dyrker motion regelmæssigt. Vi er blevet vilde med motion, og det er noget, der afspejler sig i vores hverdag, hvor flere og flere sportsevents dukker op omkring os. Derfor er der opstået et behov for at uddanne arbejdskraft, der er specialiseret indenfor dette område. Det kan man bl.a. vælge at gøre på Erhvervsakademiet Lillebælt, der udbyder en erhvervsakademiuddannelse i serviceøkonomi med mulighed for at specialisere sig indenfor sport og event management. Derefter kan man tage en professionsbacheloruddannelse i sport management, hvor man på 1½ år får mulighed for at gå endnu mere i dybden med fagområdet.

Netværk banede vej til praktikplads

Netop denne uddannelsesvej har 24-årige Thomas Nielsen valgt, og i dette forår er han i gang med sin afsluttende opgave på serviceøkonomstudiet på Erhvervsakademiet Lillebælt. Thomas har valgt at specialisere sig i sport management, hvor han i efteråret 2015 har gennemført en obligatorisk 3 måneders praktik. Gennem det netværk, Thomas har opbygget under sit studie, blev han anbefalet at tage kontakt til Dansk Firmaidrætsforbund (DFIF), da han skulle finde sig en praktikplads. DFIF havde plads til Thomas på eventen SchoolsOnTheRun, og det var Thomas selvfølgelig helt klar på. Fra august til og med oktober kastede Thomas sig således ud i at arrangere forbundsevents. Helt konkret har Thomas arbejdet med ’hands on’ opgaver og har været involveret i hele processen i forbindelse med afholdelse af events - lige fra udvikling af konceptet til organiseringen og afviklingen af eventen som fandt sted i 4 byer.

- Det, at jeg har været inddraget i alle eventens facetter, har givet mig en masse erfaring med bl.a. frivillige, sponsorater, samarbejdspartnere, salg, lovgivning m.m.. De erfaringer og observationer, jeg har gjort mig hos DFIF, har været guld værd, og jeg er blevet bekræftet i, at det er den rigtige uddannelse, jeg har valgt, fortæller Thomas Nielsen.

Ekstra manpower og nye input

Hos DFIF har de også været glade for at have Thomas på holdet. Udover at idrætsorganisationen har haft gavn af ekstra ’manpower’, har Thomas også kunne skubbe lidt til DFIF, og den måde de normalt gør tingene på.

- Det positive ved at få friske øjne ind i en virksomhed er jo, at man får tilført ny viden. Thomas har med sin uddannelse kunnet bidrage med nye kompetencer, som vi i den grad kan bruge til noget. Og så er det jo dejligt at blive udfordret lidt på den måde, vi normalt tænker på, siger Brian York, Idrætskonsulent hos DFIF.

Lige præcis det, at kunne bidrage med noget nyt og anderledes, fremhæver Thomas også selv som noget af det helt væsentlige ved at være praktikant i en virksomhed. Og hos DFIF har han oplevet, at der har været plads til og mulighed for at komme med sine idéer.

- Det har været fantastisk at få så meget ansvar, som jeg fik, og samtidig arbejde tæt sammen med personer, jeg lærte en hel masse af, og som jeg har haft mulighed for at støtte mig op ad. Ansvar, frie rammer og rigtig godt samarbejde er virkelig værd at fremhæve i forbindelse med min praktik hos DFIF, fortæller han.

Fra praktik til studiejob

Arbejdet hos DFIF er dog ikke slut for Thomas endnu. Efter sit praktikforløb er han blevet tilknyttet som studentermedhjælper ved siden af sit serviceøkonomstudie, som han er færdig med til sommer. Herefter har han planer om at tage overbygningen i Sport Management.

- Vi har været utrolig glade for at have Thomas hos os i efteråret. Han har passet godt ind i teamet som person, og samtidig kommer han med en uddannelse, som er fagligt relevant. Vi har haft stor glæde af at have en medarbejder, som vi kan mærke virkelig har en interesse for det, vi beskæftiger os med, og som glædeligt og flittigt har bidraget til udviklingen af vores event, siger Brian York.

DFIF har benyttet sig af praktikanter tidligere, men er nu i gang med at re-tænke deres brug af praktikanter.

- Vi vil rigtig gerne være mere organiserede i vores brug af praktikanter. Det er jo en rigtig god måde for os at få ekstra ressourcer og nye input, men samtidig er det også vigtigt for os, at vi kan være en del af at give de studerende noget ekstra til deres uddannelse, slutter Brian York. 

Artiklen er også blevet bragt i tillægget om Eventyrløbet i Fyens Stiftstidende.