Tusinder af Fynske unge får hjælp til studievalg

Det er Studiebyen Odense der står bag den store messe, som skal hjælpe de unge med at vælge en videregående uddannelse. I Studiebyen håber man, at messen kan sætte fokus på de mange kvaliteter, Odense har som studieby.

Studiemesser over hele landet blev ellers aflyst for få uger siden, da den mangeårige arrangør, Forlaget KSI A/S pludselig gik konkurs. Men på Fyn er Odense Kommune gået sammen med byens store videregående uddannelsesinstitutioner, Syddansk Universitet, Erhvervsakademiet Lillebælt og Univercity College Lillebælt, så de fynske unge kan få deres messe alligevel.

Erfaringer viser nemlig, at den slags messer er vigtige platforme, når de unge skal vælge en videregående uddannelse:

- Messer som Studiebyen Odenses Studiemesse bliver endnu mere relevante, i lyset af det nye uddannelsesloft. Når man kun kan vælge én uddannelse, er det jo super vigtigt at man vælger rigtigt første gang, siger Marianne Stobbe, uddannelseschef på Svendborg Gymnasium og HF,

Vigtig for Odenses fremtid
Men studiemessen er ikke bare vigtig for den enkelte unge, den er også vigtig for Odenses fremtid. Mødet med de unge skal nemlig sikre, at de får viden om de mange spændende muligheder, som Odense tilbyder deres studerende. Odense har en f.eks. såkaldt ’tag-overhovedet-garanti’ og der opføres studie- og ungdomsboliger omkring både universitetet og Odense City.

’Med messen vil vi gerne vise, at de videregående uddannelsesinstitutioner har et godt tilbud om stærke uddannelser i moderne uddannelsesmiljøer. Studiebyen Odense har et stort ønske om at synliggøre Odenses styrker og potentialer som studieby’ siger Jens Mejer, Rektor for EAL, på vegne af Studiebyen Odense’

Det bakkes op af Odenses Borgmester Anker Boye. Ifølge ham, er de unge nemlig en afgørende del af Odenses fremtid og udvikling:

- Odense er jo på vej til at blive en moderne og attraktiv storby. Vi er i fremdrift og vækst. Men for at vi kan fortsætte vores udvikling, må vi må sikre os, at de unge vælger os til – både når de skal til at læse en videregående uddannelse og når de engang bliver færdige med at studere. Det er nemlig deres kloge hoveder og hænder, der kommer til at spille en afgørende rolle i byens udvikling. De unge en vigtig brik, i arbejdet med at fastholde og tiltrække nye indbyggere. Derfor er en investering i de unge, ligeså meget en investering i den fremtidige vækst her i Odense og på Fyn generelt.

Messe for alle unge der står overfor at skulle vælge uddannelse
Messen henvender sig til unge, der skal til at søge ind på en videregående uddannelse. Studiemessen er altså både åben for dem, der er ved at færdiggøre deres ungdomsuddannelse, men også for de unge som har taget sig et sabbat år eller to og nu skal til at beslutte sig for, hvad fremtiden skal bringe dem.

I år afholdes Studiemessen på Erhvervsakademiet Lillebælts nye campus på Odense Havn. Det forventes at Studiebyen Odenses Studiemesse vil tiltrække mellem 4000 og 5000 unge fra bl.a. 19 fynske gymnasier.